АГ клиника Селена-18

• 112 345
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Ще се въздържа от коментар, смятам че е излишно да пълним темата със спорове...

# 646
Много благодаря за изказаното мнение. Всяко такова ми е полезно, все пак и всяка от нас търси нещо конкретно. Предната ми бременност беше с проблеми, сега също се налагат едни по-различни и специфични чести изследвания, и правилното им тълкуване. Тук вече двама доктори изобщо не ги разбират и ми говорят пълни глупости, следователно ми трябва наистина разбиращ от тези неща АГ. Малко се притеснявам от точно толкова претрупани с работа лекари, същото така аз съм леко притеснителна, очаквам доктора да е по-обширен и т.н, което явно е нещото, което той няма да направи, ако не бъда настоятелна, както казвате. Ще пробвам преглед при него и ще се решава след това. Още веднъж много благодаря!

Аз не съм била пациентка на доктор Минев и не мога да кажа от първо лице, но не ми прави добро впечатление това маратонско чакане. Аз съм при доктор Даниел Ставрев в Селена на ЖК. Доволна съм , обръщат ми внимание, но лекарят ми първи избор беше и все още е доктор Троянчев. Той също е претоварен, но за 7 месеца не съм чакала повече от 15 мин, независимо дали съм била със записан час или извънредно, изслушва ме и отговаря на всичките ми тъпи въпроси Grinning
Определено Селена е изборът ми за раждане, но при консултациите всичко е твърде забързано, а все пак понякога човек има нужда от малко по-обстоятелствено обяснение Simple Smile

Аз също се следя по здравна каса при Даниел Ставрев и ходя на частно при Троянчев.От Троянчев съм изключително доволна,той ми помогна да забременея с първото си детенце със стимулация.После всеки преглед при него е обстоен,всичко обеснява и е много спокоен.За Ставрев,нямам думи,изобщо не съм доволна,прегледа ми е с продължителност 3мин.Нищо не се обеснява,не ми мери кръвното,не ме е теглил колко тежа и не ми мери обиколката на корема.Сега съм в 16 седмица и ме гледа все с вагинален ехограф.Постоянно ми сменя датата на последната менструация и термина.Освен това на БХС ни удруса 140лв.(за обикновен преглед на ехографа и кръвните изследвания)Сега иска да ме прати при Кръшков за феталната,а аз не искам той да ми я прави,но никой не те пита искаш ли,а все казва ТРЯБВА И АЗ ЩЕ ТЕ ИЗПРАТЯ и все едно си задължен.Смятам да го сменя,само дето се чудя с кой.Иначе при Троянчев и сега с втората си бременност ходя всеки месец и смятам да раждам при него.

# 647
  • Някъде в Европа...
Здравейте, момичета!
Нахлувам в темата с едно питане. За жалост, от почти 11 г. не живея в Пловдив, бременността ми през 2006 г. я следеше д-р Минев и ако болница Селена се беше отворила по план началото на септември 2006 г., моят син щеше да е едно от първите бебета, родени там Smiley. Но, както ми обясни тогава доктор Минев, пусковият период се забави заради административни спънки и моето бебе се роди, преди отварянето й, във ВМИ. Това малко като въведение, че не съм съвсем "боса" по отношение на пловдивските гинеколози.
Сега на въпроса - братовчедка ми живее почти 15 г. във Великобритания, родом е от Пловдив. Сега е бременна с първо дете, нормална бременност. Около 20 г.с, когато се прави феталната морфология, ще си е в Пловдив и иска да отиде на този преглед в Селена. Съответно аз вече не мога да я посъветвам при кой точно специалист да си запише час. Та моля за съвет - кой бихте препоръчали да извърши този преглед?

# 648
Аз съм доволна от Кръшков и Стоилов за ФМ.

# 649
Моите фетални морфологии ги правих при д-р Кръшков. Д-р Борис Стоилов също е вариант, не знам само дали прави в Селена това или другаде.
Колкото до БХС, той е обикновен ехографски преглед и взимане на кръв, в един и същи ден и съответно изпращане на двете в Националната генетична лаборатория. Поне преди се пращаха там пробите, те имаха най-точния софтуер за анализ и интерпретация на резултатите. Нелка, наистина не знам какво повече си очаквала от това изследване, освен ехографа.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 05:12 от Анонимен

# 650
Моите финални морфологии ги правих при д-р Кръшков. Д-р Борис Стоилов също е вариант, не знам само дали прави в Селена това или другаде.
Колкото до БХС, той е обикновен ехографски преглед и взимане на кръв, в един и същи ден и съответно изпращане на двете в Националната генетична лаборатория. Поне преди се пращаха там пробите, те имаха най-точния софтуер за анализ и интерпретация на резултатите. Нелка, наистина не знам какво повече си очаквала от това изследване, освен ехографа.
Друг лекар, който идва от София за да прави фетална морфология е д-р Апостолова. Знам, че е търсен специалист, трябва предварително записване поне около три седмици поне по-рано.

При този преглед не трябва ли да се измери от върха на главата до върха на носа за Даун? Защото това не се случи изобщо.Само видяхме,че бебето,че мърда,че отговаря на седмиците и това е.И много се извинявам,ама не ви ли се струва много да дадеш 140лв за преглед без да е направил каквито и да е измервания и кръв?Все пак ми е втора бременност и ми е ясно какво се прави и кога...
За мен просто той лежи на добрата репутация и име на баща си и все още е млад и зелен...

# 651
Д—р Апостолова е съпруга на д—р Матев. Живеят в Карлово, където си имат и кабинет. Д—р Матев беше моят избор и съм очарована от него. Апостолова ми прави втората и третата ФМ. Доволна съм, внимателна е и изчерпателна. На втората, бебето не беше застанало в позиция, която тя да измери нужното й и ме изпрати да хапна и да се разходя. Бонус е, че не дай си имаш проблем, а аз имах, получаваш и още едно мнение на Матев.

# 652
Д-р Стратиева идва от София за ФМ в Селена.
Относно БХС - кръвта се изпраща за изследване в Национална генетична лаборатория към Майчин дом София. Там е безплатно това изследване, във ВМИ в Пловдив също е безплатно, но Селена е частна болница и разбираемо е да се плаща.

# 653
Не е задължително да плащате в Селена за това изследване, така както и за болничнен 80 лв не е нужно да се дава. Отивате във ВМИ, взимат ви кръв, носите си листа с данните от ехографското изследване (см на нухална гънка и още разни там други неща), което е направил лекуващия ви лекар и след няколко дни отивате за резултат. Там не се чака въобще, имаше едно момиче пред мен, минахме и двете за под 5 мин. Като изслезнат резултатите ти ги коментира техен специалист (много мила жена беше), а ако искаш по-подробно консултация се заплаща. Вече, ако вашият лекар не иска да ви даде резултатите и си ви праща директно в лабораторията на Селена, това си е отделен въпрос, но не е редно. Изследването се поема от здравната каса и е напълно безплатно. Това е едно от малкото безплатни неща, които ни се полагат така или иначе.

# 654
Само да уточня, че БХС не се поема от ЗК, а е финансирано по програма на Министерство на Здравеопазването. Не се прави във всяка болница, а в такива, които имат споразумение с Майчин дом София. Резултатите могат да се проверят онлайн на сайта на Националната генетична лаборатория.

# 655
Здравейте! Разбрах, че освен Ставрев-младши и Петрова, има и други Аг-специалисти,които работят по ЗК, но не знам точно кои са. Станева май е една от тях, но не съм сигурна. Ако някоя от Вас има инфо, ще се радвам да сподели.

# 656
Здравейте! Разбрах, че освен Ставрев-младши и Петрова, има и други Аг-специалисти,които работят по ЗК, но не знам точно кои са. Станева май е една от тях, но не съм сигурна. Ако някоя от Вас има инфо, ще се радвам да сподели.
Станева работи по каса, да. Но също така се изказа,че имам плацента превия, а се оказа,че вообще не е превия.
Петрова по каса нито веднъж на жк не ме е претеглила, не ми е измерила кръвно. Вообще разочарование.
За Ставрев нямам впечатления.

# 657
Ако някой знае други Аг-специалисти в Селена по ЗК, нека сподели. Аз се чудех за тази Станева, защото Петрова не ми е опция. Наистина за прегледите - нито претегля, а кръвно ми е мерено веднъж. Да не говорим, че допусна да родя с неизлекувана бактерия и ни натъпкаха с антибиотици с бебето след раждането. Едва не ме изпусна при нормално раждане преди три години
 Не искам да си спомням. Беше касапница и лошото е, че тя просто не знаеше какво да прави. Наложи се да извикат д-р Матев, който ми спаси живота. Иначе по време на консултациите беше мила, даваше вид на човек, на когото мога да се доверя.

# 658
Ако някой знае други Аг-специалисти в Селена по ЗК, нека сподели. Аз се чудех за тази Станева, защото Петрова не ми е опция. Наистина за прегледите - нито претегля, а кръвно ми е мерено веднъж. Да не говорим, че допусна да родя с неизлекувана бактерия и ни натъпкаха с антибиотици с бебето след раждането. Едва не ме изпусна при нормално раждане преди три години
 Не искам да си спомням. Беше касапница и лошото е, че тя просто не знаеше какво да прави. Наложи се да извикат д-р Матев, който ми спаси живота. Иначе по време на консултациите беше мила, даваше вид на човек, на когото мога да се доверя.
Абсолютно те разбирам за Петрова. Измери ми многократно шийка 3см, изписа ми неща за задържане, като ме приеха в Селена не дойде да ме види и 1 път(а ходих и на частно при нея). В последствие 3ма други различни лекари измериха шийката 4 см,че и отгоре. Направо съжалявам за избора ми по каса.
Защо не се насочиш към АГ по каса извън Селена?
Честно казано, там винаги се чака много.

# 659
Здравейте, знаете ли дали, ако нямам направление за хоспитализация, такова ще може да ми се издаде в деня на раждането от самата болница. Знам, че и личният лекар е вариант, но не знам дали ще дочакам за него.

monamour, опитах да ти пиша, но си си блокирала съобщенията. Предполагам че не си родила вече, ако случайно си, беше ли наред всичко с издаването на фактура от Селена, заедно с придружаващите документи и съответно мина ли ти плащането от Булстрад?

Общи условия

Активация на акаунт