Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 294
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Bristol
Аз затова й се чудех на HPVто. Първо че не покрива всички вируси, второ не е до живот. Баш когато жените стават сексуално по-активни, тя ще е изтекла. За възрастни също е ок, но трябва първо да се направи тест, защото може вече да го имате този вирус.

Dejie, то зависи от децата. Ако им е кеф и искат да правят, това което ти искаш е супер. Но моите никак не си падат по такива физически натоварвания и разходки из природата 😔 а като малки колко ги водех и колко им харесваше... Синът колко години загубих да го науча да кара ски и си виках, един ден ще ми е другарче. От години не е ходил на ски, защото никой от приятелите му сега не кара, а с мама и тате само не иска.
Днес на връщане от работа с колелото минах по заобиколен път през една горичка. Дъщерята я обожаваше, все от там искаше да минаваме с колелата, а баща й по официалния път я дърпаше, защото много го друсало. Сега тя не ще и да чуе за колело...
Аз, между другото, в горичката, докато се чудех лява или дясна пътечка да поема, се метнах в една коприва. Още ми гори кожата.

Warwick Castle си заслужава цената. За мен това е най-добрия замък в който съм ходила. Май билетът е за цяла година, така че ако ви е близо, можете пак да го посетите. Непрекъснато организират разни неща там. Едно време за Коледа и ледена пързалка отваряха 😊

Pampers, не направих много снимки, но специално за теб, в далечината на хълма се вижда Westbury White horse. Хванах го и с влакът минаващ по линията, но тогава конят е още по-малък на снимката 😁

# 181
Мери, благодаря! 😍 Откакто гледах местността в един епизод на Топ Гиър преди много години ми е мечта да отида.

Аз отдавна съм се примирила с мисълта, че дребното няма да ми бъде компания за каквото и да било. Силно изразен собствен стил и вкус в разрез с нашия от раждането на сам. Сега, защото няма избор, ни търпи с баща му😂

# 182
  • След завоя в дясно
Ето тук има оферти за Warwick Castle.
https://www.hotukdeals.com/search?q=warwick+castle

# 183
  • на малък остров в океана
И при нас въобще не валя в неделя. Всъщност, прекапа колкото да прибера прането, но никакви градушки, порои и гръмотевици нямаше, както бяха обещали.
Пратиха ми писмо за цитонамазка и си записах час. Понеже ми е за първи път, освен самото изследване, разпитват ли и за други гинекологични неща, за да се подготвя с английските им наименования? В смисъл попълват ли някакви данни като бременности, аборти, раждания, операции и други такива проблеми?

# 184
Само дата на ПРМ.

# 185
Ужасия, ако мислиш, че имаш нещо за споделяне, подготви се. Сайта на НХС е доста добре ориентиран към пациента и в практиките се придържат към това, което пише там (поне по скромния ми опит). За самата цитонамазка предполагам, че си прочела НХС какво пишат. Манипулацията се извършва от сестра и не е предшествана от гинекологичен преглед, както е при нашите гинеколози. И няма магаре.

# 186
  • UK
Приготви се и че резултатът не е като в България - ПАП1, 2, 3, а само има/няма съмнения за проблем. В България преди пет години си правих цитонамазка и резултатът беше ПАП2 и раничка на шийката на матката, искаха да я обгарят, но нямаше време, тук изобщо не им пречат тези ранички, питах сестрата тя каза да, там е, но не е проблем и нищо няма да я правим. Резултатът ми е нормален, само това пише. Няма основание за тревога. Това преди два месеца.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 00:06 от Малката Госпожица Мърморана

# 187
Нищо не гледат на цитонамазката, сестра го прави. Аз последно като ходих, още незнаех че съм бременна. Направи ми я и след около седмица се прибрах в България за генекологичен преглед. Тогава ми каза, че имам гъбички и че от луната се виждат. Аз бях с типичните симптоми няколко седмици. Сестрата тук дори и не спомена нищо.

# 188
  • Leeds, UK
Аз ходя и тук, и в БГ. Нямам разминаване в резултатите досега. И дано тъй е занапред🙂, че като ви прочетох, хубаво съм решила и на двете места да правя. Тук мен сестрата ме разпита най-подробно за всичко около района🙂. Обаче тя си е такава. Ходили сме при нея и за превръзки след операция. Душичка е, не претупва нищо.

# 189
  • Истински се вижда само със сърцето.
 И аз по-график съм за цито, днес си записах час. Предният път бях бременна като ми взеха, аз не знаех и казвам че ми закъснява, а аестрата ми казва - не го чакай  Joy аз изобщо не обърнах внимание  hahaha

# 190
Благодаря много за отговорите.
Изпратиха ми с писмото и много подробна брошура как, защо, кога, къде.
Аз оплаквания нямам. Просто се чудех дали разпитват като в България за бременности, раждания, аборти, операции и други гинекологични проблеми досега, че имам по много от всичко ( е, без ражданията) и да се подготвя как се казват на английски, за да не се излагам пред чужденците 😂

# 191
Благодаря много за отговорите.
Изпратиха ми с писмото и много подробна брошура как, защо, кога, къде.
Аз оплаквания нямам. Просто се чудех дали разпитват като в България за бременности, раждания, аборти, операции и други гинекологични проблеми досега, че имам по много от всичко ( е, без ражданията) и да се подготвя как се казват на английски, за да не се излагам пред чужденците 😂

Такъв въпросник би трябвало да си попълнила вече при личния лекар.

# 192
Имаше въпрос само относно заболявания и алергии. Гинекологични въпроси нямаше.
Явно тук не си водят статиска по принцип, а само при проблем се интересуват от детайли, което е ок за мен.

# 193
  • Bristol
Мисля, че ако прочетеш брошурата, ще си ок с терминологията. Имаш ли и брошура, как да си проверяваш и гърдите?

Кога е следващия мач на англичаните 😁 това днес беше голямо постижение за тях!

# 194
Пратиха ми писмо за цитонамазка и си записах час.
На мен след първото писмо не ми правиха. Подложиха ме на кръстосан разпит от пубертета насам. Попълни всичко в досието ми и си записа кога е била предната (в България) и какъв е бил резултата й. После ме викнаха пак като мина стандартния тук срок (3г ли беше?), но се падна баш като бях в отпуск и така и не записах час. Но се появи друг проблем и помолих личния да ми пусне едни кръвни изследвания. От там сестрата (вече преместени в друга клиника) ми заяви, че сега съм й паднала и ми пусна не само цитонамазката в допълнение, ами още куп изследвания Grinning
Аз преди се подготвях както и Блу те е посъветвала, по сайта на NHS за терминологията. Всеки път ме сгащваха с въпроси, за които не бях подготвена, но благодарение на това, че наименованията навсякъде са еднакви, до сега сме се разбирали чудесно. И спрях да ги мисля. В най-лошия случай обяснявам заобиколно.

Илейн Simple Smile, много ме разсмя. Grinning

Salsisha, в нашия въпросник за записване при ЛЛ също имаше само въпроси за общото здраве и фамилна обремененост.

Merry, аз реших, че са паднали. Съседите са много тихи тази вечер. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт