СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 72 223
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Защото са х 200 деца.

Санака аз виждам че още от сега се избират паралелки с по 4 профила. ЕГ ще държат ли НВО в 10 клас? И по какво.

В СМГ и 1АЕГ също са по 200 деца.

Ако класацията е средно аритметично от двете матури, коренно ще се променят позициите.
Намираш ли пълната класация, след 10-то място?

Както каза Дидева, не са изкарали достатъчен резултат тази година. Аз за друга приичина не мога да се сетя. Мналата година бяха в топ 10.

Обикновено на втори ДЗИ в топ 10 са масово или изключително английски и математически гимназии. Матурите по английски и математика са лесни, особено за деца в съответния профил.

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 22:05 от sanaka

# 121
  • София
https://Излиза, че според двата ДЗИ след 12 клас, трите училища с най-висок резултат в София са:
1.АК
2.СМГ
3.1АЕГ

# 122
Да, така излиза. Избрали сте правилното училище. Нека и другите имат тази възможност.

# 123
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте. Майка съм на седмокласник и моля някой по-запознат от мен да ми каже -нужно ли е присъствие на родител при записване в гимназия?За подаване на документи за кандидатстване е задължително и затова се прибирам за няколко дни от чужбина. Чудя се дали и за записването е така.

# 124
  • Между два живота
За всички, които са го пропуснали.
Срокът за регистриране на свидетелствата в Регистъра на документите за завършена степен на образование и професионална квалификация е не по-късно от 19.06.2018 г.
[/quote
Аз съм от тях! Изобщо не знам за подобно нещо! Моля, може ли линк към този регистър!?

# 125
  • София
Здравейте. Майка съм на седмокласник и моля някой по-запознат от мен да ми каже -нужно ли е присъствие на родител при записване в гимназия?За подаване на документи за кандидатстване е задължително и затова се прибирам за няколко дни от чужбина. Чудя се дали и за записването е така.

А защо да се прибирате от чужбина за подаване на заявление за кандидатстване, след като може да се подаде онлайн и тогава ничие присъствие не е необходимо?

# 126
  • София
Последно за днес ще ме извините.
Например Шведски/Грузински/История/Химия
НВО 10 клас - Бел и Мат
ДЗИ 12 клас - БЕЛ задължителен и някой от Шв/Гр/И/Х по избор + ако решат ДЗИ по някой друг предмет.
Т.е. както беше досега. Само добавят НВО в края на 10 клас.
Благодаря ви!

# 127
  • София
Е, разликата е, че досега, освен грузински, шведски, история и химия, вторият ДЗИ можеше да е и по математика, география, китайски, патагонски... Joy Всичко друго си е така.

# 128
Не съвсем, както беше досега. Досега вторият зрелостен можеше да се избира между математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, география и икономика, история и цивилизация, биология и здравно образование, философски цикъл и чужд език, а не само между профилиращите предмети
Учениците в професионална гимназия можеха да избират дали в дипломата да се впише резултат от втори ДЗИ или средноаритметичната стойност от оценките, получени на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация.

# 129
  • Burgas, Bulgaria

А защо да се прибирате от чужбина за подаване на заявление за кандидатстване, след като може да се подаде онлайн и тогава ничие присъствие не е необходимо?
Съчетах си прибирането и с други задължения.Така и така съм в България,Ще подадем документите лично.Моля,ако някой знае за записването да ми отговори.

# 130
  • София
Значиии, тъкмо си мислех, че съм разбрала Дидева, след едноседмично обяснение за НВО в 10 клас и матури в 12 клас и вие пак подхванахте този ужас. Joy
Сега е моментът, всички, които по случайност са изкарали много точки ма НВО по мат, да се откажат от математическите паралелки, щото в 12 клас матурата по мат ще е задължителна и трудна (понеже е на профилиращ предмет). Мислете добре хора, да не страдат децата! Nerd

# 131
Миналата година министърът издаде специално разпореждане децата, чиито родители са в чужбина, да могат да бъдат записани от близки роднини. В София дори имаше училище, в което записването можеше да се извърши самостоятелно от кандидата  или от родител или близък роднина, дори и в отсъствието на кандидата. Надявам се, че и тази година ще има подобно решение.
Ако все пак се притеснявате, упълномощете някого да запише детето вместо Вас.

# 132
  • София
Нямам спомен за записването, но предвид, че децата са непълнолетни /а някои и малолетни/, би следвало да е необходимо присъствието на родител.

А подаването на заявление онлайн /придружено най-много от медицинско; други документи няма/ също е лично. Дори е "по-лично", защото лично си въвеждате желанията в системата, вместо да разчитате на непознат от училището-гнездо да ги въведе правилно в същата тази система.

# 133
  • София
Значиии, тъкмо си мислех, че съм разбрала Дидева, след едноседмично обяснение за НВО в 10 клас и матури в 12 клас и вие пак подхванахте този ужас. Joy
Сега е моментът, всички, които по случайност са изкарали много точки ма НВО по мат, да се откажат от математическите паралелки, щото в 12 клас матурата по мат ще е задължителна и трудна (понеже е на профилиращ предмет). Мислете добре хора, да не страдат децата! Nerd

И по испански матурата ще е много трудна. Smirk

# 134
Айде, няма да ви развалям кефа с допълнителни уточнения по ДЗИ, че току-виж интересът към СМГ, НПМГ, ТУЕС и и Испанската, се увеличил сериозно. Innocent
БУЗЕМА rulZZ!

Общи условия

Активация на акаунт