СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 72 078
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ако научиш нещо от девойката, ще съм благодарна да го споделиш.

# 286
Стар учебен план 2020 випуск  - в 11 и 12 си учат почти всичко по ЗП.
https://www.ibbcervantes-bg.com/files/custom/UchebniPlanove/UP-vipusk-2020-AB.pdf
Нов учебен план 2022 випуск
https://www.ibbcervantes-bg.com/files/custom/UchebniPlanove/UP-vipusk-2022.pdf
При него основните предмети се вземат до 10 клас вкл.

# 287
  • София
Оценки, няма ...
Сутинта ми се кълняха в РУО София как щяло да има днес .

1. Телефонно обаждане в МОН, на телефона посочен за контакт във формата - "Госпожо тук е деловодство, обадете се в съответното РУО", "...Но в сайта за приема е посочен Вашият телефон", "Не знам, тук само деловодство"...

2. Обаждания в РУО ...поне 5-6 тефефона, докато някой благоволи да вдигне (звъня до прекъсване) и да ме насочи към кого, той пък съответно не всига, и пак 3-4 телефона, докато пак намеря кой да всигне. Съоветно пак се опитаха да ме насочат към човек, който е правилния, но не вдига, та накрая успях да изкопча инфо , че ще е там сле 10 ч. и да м е прехвърлят отново към някой запознат.

3. Запознатият вдигна след ново упорство от моя страна при звъненето. Държа се любезно и обясни следното: "срокът е днес включително.... ще има днес оценките, директорите ги следят от МОН, имало глоби, затова спазвали срока (казах му, че не ме топли това, че директорът ще е глобен, ако не си свърши работа")", та след като се попълни информацията от училищата, която постъпвала в МОН, там (МОН) се ъпдейтвала за всики и чак тогава се вижала, кълнеше се, че и той нищо не вижда... явно видимостта ще в 24:00 ч.

# 288
И на теб ли не ти е качено свидетелството ?

# 289
....та след като се попълни информацията от училищата, която постъпвала в МОН, там (МОН) се ъпдейтвала за всики и чак тогава се вижала, кълнеше се, че и той нищо не вижда... явно видимостта ще в 24:00 ч.
Точно това цитирах няколко пъти днес. Няма да го правя пак. Има го назад в темата. И пример с миналата година дадох.
Не се шашкайте излишно. До преди няколко години нито имаше регистър, нито имаше начин да се провери какво и къде е качено. Всичко ще се подреди.

# 290
Важно е правилните балообразуващи оценки да влязат в бала за класирането след 26.06.

# 291
Като няма свидетелство качено, ще ги има през крив макарон

# 292
За N-ти път. Това, че свидетелството не е видимо, не означава, че не качено в системата.

# 293
🤐
Съжалявам

# 294
  • София
Аз изпуснах съвсем нишката с драмата със свидетелството. Какво ви притеснява, това че свидетелството не се вижда в регистъра или това, че не виждате оценките в раздел "Оценки"?
Свидетелството на Алекс беше в регистъра още на 15/06. Може би това е до организация на самото училище. Ако е така, още веднъж оценявам високо нашето.
Иначе, оценки май още никой не е видял. Или?

Да ви кажа, как чукча е писател, а не читател. След като проверих свидетелството на детето, реших за майтап, да проверя моето. Първи път-греда, втори път-греда, ни за основно, ни за средно, ни за виШо... Звъня на майка ми и казвам, това дето го беше сънувала, че не съм се дипломирала, верно ще излезе, някаква грешка има... Отварям пак регистъра и виждам чак тогава, че събира дипломи и свидетелства от 2007 насам...
Мдааа, имаме нужда от почивка. Joy

# 295
  • Пловдив
Здравейте, според вас медицинско необходимо ли е за професионалните паралелки на МГ - компютърна графика и системно програмиране? На едно място пише, че е необходимо за професионалните гимназии, На друго (РУО Пловдив) - за професионални паралелки.

# 296
  • София
cleare, аз бих проверила на сайта ма конкретното училище. До сега не го нях мислила, въпреки, че и ние имаме такава паралелка.
Отивам да проверя дали пише нещо, в нашия случай.

# 297
  • Пловдив
Здравейте, според вас медицинско необходимо ли е за професионалните паралелки на МГ - компютърна графика и системно програмиране? На едно място пише, че е необходимо за професионалните гимназии, На друго (РУО Пловдив) - за професионални паралелки.

Да, трябва ти медицинско. Паралелките са професионални, но са в МГ.

# 298
Мисля , че никой няма оценки, нали ?

# 299
Като ви казвам аз, че малко се чете и търси в тази тема....Joy
Регистърът на Дипломи и свидетелства за завършено основно и средно образование и придобита степен на професионална квалификация се поддържа от Министерство на образованието и науката за документи, издадени след 1 януари 2007 година.

Този раздел на Регистъра дава възможност за справки за въведените документи за всяко училище.

Данните за изпратени документи се виждат в Регистъра, след като бъдат обобщени.
За файлове, изпратени по ftp, това обикновено е на следващия календарен ден.
За файлове, изпратени на CD - на следващия календарен ден, след като бъдат получени в МОН.

Като се има предвид, че след 15. 06. имаше два почивни дни и училищата не работят, предполагам, че днес ще е голямото изпращане и утре ще има доста появили се в регистъра свидетелства.

Общи условия

Активация на акаунт