СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 72 064
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
А на вас искат ли ви потвърждаване от училище, че сте кандидатствали онлайн?

# 511
  • София

А? Flushed

# 512
Подочух и за други подобни безумни изисквания от страна на старото училище. Ако ви поискат подобно нещо, попитайте ги на какво основание го правят.

# 513
Изисквания?

# 514
  • Варна
Да, така ни казаха от училище - всеки, който е подал онлайн, трябва да уведоми училището, че е подал...

# 515
Нека да позная. Варна?
Не сте длъжни нито да ги уведомявате, нито да предоставяте входящ номер, нито после да се отчитате къде е прието и/или записано детето.
Ако твърдят обратното, поискайте го черно на бяло - закон, наредба, заповед на министър или на началник на РУО.

# 516
  • София
Да, така ни казаха от училище - всеки, който е подал онлайн, трябва да уведоми училището, че е подал...

Или?

# 517
Детето щяло да отпадне от образователната система. Simple Smile

# 518
# 519
  • София
Е, стига дееее... Joy

# 520
  • Варна
Не знам що за безумие е това, но е факт, поне във Варна...училищата имали задължение в края на всеки ден да подават информация за броя на подадените заявления и ако ние не се обадим, те трябвало да ни търсят и да проверяват дали сме подали онлайн...

# 521
Никой и по никакъв начин не може да ви задължи да ги информирате по въпроса. Аз бих изпратила оплакване до МОН.
След изтичане на срока за подаване на заявления за първо класиране спокойно могат да си изтеглят от системата информация за това кой е подал и кой не.
И, ако кажете че не сте подали и нямате намерение да го правите, какво? Може детето да отиде да учи в частно училище зад граница или в друг град. Или да кандидаства в училище по културата. Или да чакате чак трето класиране.

# 522
  • Варна
Нека да позная. Варна?
Не сте длъжни нито да ги уведомявате, нито да предоставяте входящ номер, нито после да се отчитате къде е прието и/или записано детето.
Ако твърдят обратното, поискайте го черно на бяло - закон, наредба, заповед на министър или на началник на РУО.
Благодаря!

# 523
  • София
Майтап, майтап..ама да взема да пробвам в МГ-тата във Варна, Бургас и Пловдив да подам само по първо желание Joy....то пък там не знам кои са паралелките с най-висок бал newsm78. Трябва да гледам статистики от минали години, а ми писнаха вече.

Тук ще се изкажа като вещо лице, което контролира качеството на кадрите от всички МГ в родината.

Вариантите на Сузане са най-добрите, бих сменила реда Бургас, Варна, Пловдив, и категорично бих добавила Русе.

# 524
  • София
Е, не, това ме довърши! Че какво им пука, нали гимназиалното образования не е задължително! Ако искам - ще подавам, ако не искам - ще работя/пия кафета. Ако кандидатът вземе, че се запише в частно школо, какво потвърждение да занесе?

Характеристиките! В нашето уж не най-назадничаво училище имаше характеристики, представляваха една таблица с различни "компетентности" и 3 степени на удоелтворяването им. Отметките бяха "рандъм" - да не е съвсем всичко на мах, имаше за цвят и средно. На моят му бяха отметнали в графата "отсъствия и закъснения" - ниво "средно", а е отсъствал точно два учебни дни за цялата година и не е закъснявал. Но пък на "интерес към изкуства" му бяха отметнали "засилен", което редом с петицата по рисуване стои нелепо....Посмяхме се, прибрахме го в един шкаф и приключихме темата, НО, една майка на съученик ми се обади вечерта бясна, че това не отговаряло на истината, щяла да ходи да иска нова характеристиката, защото сега, при кандидатсвтване, ако се чудят кой ученик да приемат (при равен бал явно), може да вземат да гледат характеристиките! no commеnt...

Общи условия

Активация на акаунт