СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 72 051
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Майтап, майтап..ама да взема да пробвам в МГ-тата във Варна, Бургас и Пловдив да подам само по първо желание Joy....то пък там не знам кои са паралелките с най-висок бал newsm78.

Чудесна идея,  аз пък се чудя какъв майтап да  си направим - дали да пробваме в 91-во за да видим наистина ли влиза на първо класиране, или да заложим на сигурното 73. Май все пак ще пишем на първо място испанската. Mr. Green

Испанската пък, изобщо не се пише. Никой не чете, братче! Frowning1

# 541
  • София
Здравейте,
Да попитам един глупав въпрос. Медицинското го сканирате от двете страни нали?

# 542
  • Sofia
Простете невежеството ми, но каква е логиката за професионално училище да искат медицинско, а за гимназия не  newsm78
Най-грубо казано, ако си сляп, трудно ще учиш оптика.

hrrisss,
възможно е просто да не ти се вижда последното желание. Аз подадох онлайн, но после в Желания последното е скрито, явно същия проблем като с бутонът Подаване (ли беше?)

# 543
Здравейте,
Да попитам един глупав въпрос. Медицинското го сканирате от двете страни нали?

Аз го разпечатах от двете страни на една страница (както се прави копие на лк например) и новия лист го сканирах, за да ми се получи един файл Grinning

# 544
Мдам, ако не знаете:
Цитат
4. Задължително изискване е всички ученици, завършили основно образование през учебната 2017/2018 г. да участват в държавния план-прием в VIII клас. Всеки родител на ученик, завършил 7 клас, независимо от резултата от НВО по БЕЛ и математика, подава документи за участие в класирането за прием в 8 клас.
Оттук - http://www.ourakovski.com/bg/news/vazhno-za-uchenitsite-ot-7-klas-1.html
В този дух са и изискванията за съобщаване.

# 545
  • София
Аз го направих на два pdf-a  и ги добавих и двата в системата. Дано не е проблем. Благодаря за бързия отговор rummi_pl.

# 546
  • край голямата локва

Ясно, само Бузема  hahaha или в краен случай 91 и 73.  bouquet

# 547
  • София
Набързо се разписвам. Сутринта подадох заявлението онлайн. Мина гладко.
След час на детето му предстой изпит по актьорско. Борят се за 8 места, та дано успее човека.
Toва за училище ли ? Една приятелка с 6-класник дири актьорско училище в София ,та затова наострих уши.

# 548
Аз го направих на два pdf-a  и ги добавих и двата в системата. Дано не е проблем. Благодаря за бързия отговор rummi_pl.

И аз така, друго не ми роди пламналата главундера! Системата си ги прие и двата pdf-a, щот аз очаквах да ми откаже втория. Сега вече наливам бЕлото за успокоително/упоително, ама без черешки, нема! Mr. Green

# 549
Ясно, само Бузема  hahaha или в краен случай 91 и 73.  bouquet
Ала, пропускате широко рекламираната "бутикова" математическа паралелка в едно от кварталните училища.  Бегом всички към нея.

# 550
  • Варна
А на вас искат ли ви потвърждаване от училище, че сте кандидатствали онлайн?
Е, не, това ме довърши! Че какво им пука, нали гимназиалното образования не е задължително! Ако искам - ще подавам, ако не искам - ще работя/пия кафета. Ако кандидатът вземе, че се запише в частно школо, какво потвърждение да занесе?

Най-вероятно искат,  за да си направят статистика.

# 551
  • София
Ти се майтапиш, sanaka, но моята девойка искала да учи ландшафтна архитектура като вишУ. И къде е преходът от МГ към ландшафт питам аз, нямааа. От началото на годината я плаша с така  модерния напоследък БУЗЕМА, там има точно желаната специалност и приемат с бал 30 - слънце.

Много добро училище завърши детето, и характеристики няма, и сайтът прилича на първа страница на нашата тема, препоръчвам!
Joy
Yana,
Това си мислех тия дни, с този Бузем, че там се подготвят проектантите по част Озеленяване, които докарват добри пари, без много работа.
Представих си го твоето с НЕГ, като и моето Dizzy Face
А първата страница на сайта е като стенвестникжс линкове, баш на първия пост прилича. Joy

# 552
не са му дали медицинския картон обаче и ще трябва да си го поиска.
Дава ли се при записване в училището?
Да. При записване трябва да се представи копие на имунизационния паспорт.

# 553
Благодаря.

# 554
  • Пловдив
Образованието е задължително до 16 г. Ако греша, ме поправете. И за шофьорска книжка вече ще искат първа степен на гимназия т.е. завършен 10 клас.
Старите мед. бележки на никого не са му нужни. Ще си извадите един лист от личния лекар за профилактичен преглед, както всяка друга година. В повечето училища може да се занесе на есен.
Да ви пусна друга тема за размисъл. Кой какви пари да приготви за записването. Че сумите варират. Започва се с учебниците по език, униформа /ако има/ и любимите ми задължителни дарения / дано вече ги досрамее де/ и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт