Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 124 108
  • 842
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте!При дъщеря ми не се виждаше на ехографския преглед ВУР.На около 10 месеца направи пиелонефрит,бяхме в болница,излезнахме и продължи още седмица антибиотика.След като го спряхме и след няколко дена пак повтори пиелонефрита.Тогава ни казаха да се консултираме с нефролог.Той ни изписа нов антибиотик след което ни остави на профилактика в ниски дози за да не прави инфекция след инфекция.След това минаха няколко месеца и ни направиха микционна в Пирогов.Видя се 2-3 степен от дясно и аз попитах какво следва и ми предложиха поставяне на вурдекс.Аз веднага се съгласих и казах колкото може по скоро да го поставят да се спрат тези инфекции.На другия ден и го сложиха.След което тя продължи профилактиката и когато решихме да я спрем отново направи пиелонефрит.Сега трябва да се излекува и пак трябва да правим микционна за да се види какъв е проблема.Казват че някой път се налага повторно да се инжектира вурдекс.Поставянето на вурдекс  се прави с пълна упойка.Около 40 минути може и повече да беше.Самата процедура може би трае по малко,но докато я подготвят едно друго и минава още време,за това казвам около 40 мин.

# 331
Duchesse, докато беше на профилактика не е правила инфекции, нали? Колко време след спирането й направи пиелонефрит?
Моето момиче беше на профилактика с нитрофурантоин почти година и половина, от две седмици вече сме я спрели. И сега се притеснявам да не направи инфекция...
Няма ли шанс да го израсте, ако продължите с профилактиката? Стискам ви палци, дано поне след манипулацията степента на рефлукса да е намаляла.
А микционните как ги понесе малката? Травмира ли се много? Ако се появи проблем и при нас, ще трябва да направим изследването...

# 332
Докато беше на профилактика не е правила инфекции!Спряхме я на 22 април и на 11 май вдигна мн висока температура.Бях пускала урина обикновенна и имаше леко завишение на левкоцитите (това беше на 3 май следващата урина беше на 10 май тогава бяха още по високи и на 11 с температура)Помислих да не съм замърсила урината защото бяха под 10(казвали са ми че до 10 на поле може да е замърсяване)Но при нас не е и вече има ли леко повишение на левкоцитите в урината,на другия ден пускам пак!Защтото прави пиелонефрит,а така си заминават бъбреците!

# 333
Явно профилактиките наистина са ефективни. С какъв АБ беше вашата профилактика? А какви бактерии изолирахте при пиелонефритите? Знам, че голяма част от уринарните бактерии са резистентни към антибиотиците, използвани за профилактика.

# 334
Здравейте, мили хора. С едното ми дете ни предстои прием в Урологията в Пирогов. Ще му правят цистометрия, защото още се напишква, а е вече на  6 г. Притеснявам се дали е много болезнено изследване, как го са го понесли вашите дечица, момченца по-конкретно. Лекарката каза, че е добре детето да съдейства, а моето е доста страхливо. Слага ли се поне локална анестезия или не е чак толкова страшно? Другата седмица ще отида на място да оправим документите и ще питам, но не знам дали някой ще ми отговори. Били сме в друго отделение и там не бяха много по обясненията. Освен това, някой има ли скорошни отзиви от условията там, намерих такива от преди няколко години, че е било ужасно. Много благодаря на всички, които ме изчетоха и на тези, които биха ми отговорили. Приятна вечер!

# 335
Здравей Сесил, първо трябва да обясниш на детето какво му предстои. Информация има в нета. Но то трябва психически да е подготвено за случващото се. Слагането на катетър само по себе си не е болезнено, по скоро е неприятно. Вкарването на течност също - има усещания, но няма болка. Така че успокой се.
Що се отнасядо условията в Урологията на Пирогов. Не мога да кажа, че е мизерия, но определено не е особено приятно. Въоражи се с търпение, и това е. Не вярвам, че ще сте повече от едно денонощие с престой. Така, че просто се успокой, и подготви детето си психически.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 09:15 от marychery

# 336
Marychery, благодаря за отговора и поясненията. Говорим му, обясняваме, но той в момента е в периода "страх ме е от всичко". Дано не се травмира много. И да има лечение. Много ме обнадежди, че може би ще ни държат за една вечер. Прекрасен ден ти пожелавам!

# 337
Когато при моите деца правиха микционни и венозни урографии в Пирогов ни приеха за ден, но ни пуснаха още същия следобед. Не се притеснявай, моите деца също имаха вашия проблем и са лекувани затова. Нормално е детето да се страхува, а ти му обяснявай.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 19:02 от marychery

# 338
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, мами. Дъщеря ми е на 1 год. 10 месеца. На 1.7 год. получи първото си бъбречно възпаление. Като тогава посещавах една нефроложка, която беше ни гледала на 6 месеца профилактичен. Тя тогава ни излекува с Аб и суметролим ( не се изолира тогава бактерия понеже пиехме АБ вече ). И ме предупреди ако вдигне температура да пускам урина веднага и нищо повече. След малко повече от два месеца, тя вдигна температура и урината показа възпаление и наличие на Ешерихия коли. Тогава посетих друга докторка, която при ехографа веднага каза , че малката има двоен бъбрек от ляво и най вероятно прави рефлукс. Миналата седмица направихме микционна цистография и скенер и в крайна сметка излезе двоен бъбрек с две уретери и рефлукс.Сега сме на поддържаща доза Нитрофурантоин. В петък ще ходим на детски уролог в Пирогов за консултация. Но лекарката , която ни направи изследванията твърди , че сме 100 % за операция на уретерите. Искам да попитам , някой минал по нашия път да ми каже какво е станало и дали има изобщо шанс за израстване. Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 23:19 от mirel4etu

# 339
Здравейте, бебето ни (1 месец) има хидронефроза на единия бъбрек и искаме да направим консултация със специалист.

Не мога да разбера обаче разликата между детския нефролог и уролог. Също така от там ми е трудно да преценя към кой специалист в София да се насочим.

Видях мн добри отзиви за д-р Буева. И д-р момчилов. Иска ми се да е някой добър специалист с човешко отношение.

Ще бъда благодарна, ако можете да ме ориентирате. Благодаря!

# 340
Аз на ваше място бих се консултирала и с двамата лекари, които споменавате, за да сте сигурни. И двамата са добри и няма за сгрешите, особено Момчилов. За мен той е светец.

# 341
Аз на ваше място бих се консултирала и с двамата лекари, които споменавате, за да сте сигурни. И двамата са добри и няма за сгрешите, особено Момчилов. За мен той е светец.

Благодаря! А знаете ли как преглежда - със запазване на час или с изчакване ?

# 342
Работи в частния кабинет на Царица Елеонора 25 с направление, а за ехографа се плаща 30 лева, записва се час предварително на неговия телефон

# 343
След консулт в България пишете на д-р Джинович, който работи в Белград. Един от топ уролозите-хирурзи в Европа и света. Има изключително много информация за него тук във форума в темите за Хипоспадия. Моето дете е оперирано там с изключително тежка диагноза и буквално го спаси. Тук лекарите в Пирогов в частност д-р Пеев-завеждащия отделението по детска урология ни посъветва да си мислим за друго дете, защото от нашето няма да стане човек... Ако имате нужда от допълнителна информация ми пишете. Докато бяхме там се срещнахме с друго семейство, на чието дете беше спасил бъбрека. Не се доверявайте само на едно мнение, защото много деца, които познавам минаха през множество операции, докато накрая не стигнаха до Сърбия. За жалост там са на светлинни години в знанията и уменията!

# 344
Здравейте, искам да попитам за изследванията на урина, които правите на децата за да следите състоянието им. Моето дете  е на 1 година и има задръжка в едното бъбрече и личната ми дава изследване на урина, което повечето пъти урината има урати, но тя не вижда нищо притеснително. Утре ще ходим до нефролог да погледне бъбрека до къде е стигнал, но на изследването което пуснах днес в урината има 3-4 левкоцита,2- 3 еритроцита и въпросните урати. Това признак ли е за възпаление или си е но.мално при хидронефроза?

Общи условия

Активация на акаунт