Има толкова голямо разнообразие от занимания и летни лагери, с които да запълните ваканцията на детето, както и да ви помогнат с грижата през лятото, когато детските градини и училищата са затворени. Подбрахме за вас някои от най-инересните.

Приключенска забавна математика, София

Съвместната програма със Забавна Математика - Fun Mathematics включва занимания по забавна математика сутрин в базата на „Забавна математика“ в ж.к. „Иван Вазов“ и занимания по планинарство с „Мачирски спорт“ на Витоша следобяд.

Практически насочени, заниманията дават на децата един друг поглед към науката „математика“, като показват нейните увлекателни и приложими страни. Чрез остроумни, грабващи и ефективни подходи, децата са поставени в позиция на откриватели, което води до дълготраен ефект на ученето чрез преживяване.

>5 до 12 годишна възраст

За повече информация

Грижа, любов, игра за всяко дете

UNICEF в България стартира комуникационна кампания за ранно детско развитие под мотото „Грижа, любов, игра за всяко дете“, която помага на настоящи и бъдещи родители с полезни насоки как да дадат най-доброто начало в живота на своето дете. В допълнение кампанията цели да набере средства за програмата на УНИЦЕФ в подкрепа на семействата с малки деца в страната. Посланици на кампанията „Грижа, любов, игра за всяко дете“ са Мария Илиева, Влади Ампов – Графа и Славена Вътова. Те се обединиха в призива, че не са нужни супер сили на родителите, а грижа, внимание и любов за всяко дете, за да расте то уверено и пълноценно. Кампанията е част от глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Ранните моменти са от значение“, която се подкрепя от посланици на добра воля на УНИЦЕФ като Дейвид Бекъм, Новак Джокович, Шакира и Пике, Том Брейди и Жизел Бюндхен.

За повече информация

Лятно Музикално училище и Арт ваканция “Мюзик Плей”, София

Лятно Музикално училище “Мюзик Плей” се завръща за пета поредна година. Дванайсет седмици, дванайсет различни теми посветени на музикалните инструменти, жанрове и стилове очакват деца от 5 до 12 годишна възраст, всеки делничен ден в Музикалната къща на Мюзик Плей. В програмата са включени още занимания по Ритъм, Композитори, Ноти, Пеене, избор на два инструмента между пиано, арфа, цигулка, китара, блокфлейта, барабан, ксилофон, китара. Това музикално разнообразие се поднася с много усмивки, търпение и индивидуално внимание към всяко дете. Програмата е подходяща за деца, които никога не са се докосвали до музиката, както и за такива с начална музикална подготовка. През цялото лято с малките ученици ще бъде екипът от преподаватели на Мюзик Плей. Той се състои от млади професионалисти, които са активни музиканти и имат за цел да вдъхновяват и стимулират музикалното и личностно развитие на децата.

>5 до 12 годишна възраст

>5 до 16 годишна възраст

За повече информация за Лятно училище и Арт ваканция

Летен градски лагер с английски език, София

Всяка седмица с различна и вълнуваща тема от заобикалящия ги свят, чрез забавен английски, игри, работилнички и експерименти;

Всеки четвъртък посещение на различни интересни за децата места.

>3 до 14 годишна възраст

За повече информация

Лятна академия по програмиране и дигитални умения - MindHub Summer Camp, София

Основен фокус на академията са практически занимания по програмиране за начинаещи и напреднали. Тази година в допълнение ще се развиват ключовите умения като стратегическо и тактическо мислене на децата, ще програмират бягство от виртуални стаи, фокусирайки се над уменията за работа в екип.

>6 - 11 години

За повече информация

Иновативен лагер по програмиране и предприемачество, София

Програмата запознава с различните видове бизнес и многообразието от работни места в един град. Разглеждат се основни понятия от областта на предприемачеството и готовността за работа, които са обяснени по подходящ за възрастовата група начин. Изследват се кариерните възможности и взаимовръзката между различните предприятия в града. Учениците научават как да прилагат уменията си на работното място и как с работата си допринасят за развитието на града.

Заниманията по програмиране ще запознаят децата с основни понятия по програмиране. По време на тези работилници малчуганите ще направят свои програми, пресъздаващи материала и темите дискутиани по предприемачество. Малките програмисти ще направят проект в средата за програмиране Scratch, чрез които ще им даде възможност да научат повече за циклите и условните конструкции в програмирането.

>8 - 11 години

За повече информация

Летни курсове по английски, Бургас

>3 - 12 годишна възраст

За повече информация

Летни занимания в The Little Gym, София

Летните занимания в The Little Gym комбинират спорт, забавление и творчески занимания за деца от 3 до 8 години. Под ръководството на специално обучени инструктори, децата развиват двигателните си умения, въображението и креативността си, учат се да работят в екип като участват в забавни „мисии“, изпълнени с приключения. Заниманията са полудневни или целодневни.

>3 - 8 години

За повече информация

Тийн капоейра през лятото, София

Тийн капоейра през лятото!!!! Капоейра винаги е забавна и весела, атрактивна и очароваща, изпълнена с жизненост и носеща самоувствие!

За повече информация

10. Летни занимания в мини академия „Пам и Бу“, Варна

Летните занимания в „Пам и Бу“ са подходящи за деца от 0 до 5-годишна възраст и включват полудневна сутрешна занималня /09:00 – 13:00 ч./ и тематични образователни класове като: Музика, Спорт, Арт занимания, Играй и Учи и Детска йога. Класовете насърчават учене чрез игра в приветлива и стимулираща среда, развиват въображение, креативност и социални умения. Разделени са на нива, като всяко ниво отговаря на конкретна възрастова група.

>0 до 5-годишна възраст

За повече информация

Детски център „Мама и Аз“ и Занимални и школи „Туки Так“ Варна организират летни занимания за за деца в училищна и предучилищна възраст, измежду които:

>Лятна академия за деца от 1-4 клас, Варна
Лятна академия дава възможност за комбинирани образователни и развлекателни целодневни занимания по време на лятната ваканция за всички деца на възраст между 7 и 11 години. Програмата включва игри на открито, еднодневни екскурзии в дните сряда и петък, с осигурен транспорт, образователни задачи, съобразени с училищната програма на децата, творчески и арт ателиета. Допълнително е подсигурено здравословно хранене от ресторант „Мемо”, разположен на ет.2 в Детски център “Мама и Аз”.
За повече информация

>Лятна академия за бъдещи първокласници, Варна
Лятна академия за бъдещи първокласни предлага предучилищна подготовка на деца от 1-ва и 2-ра подготвителна група. Заниманията се провеждат по метода на класическата сугестопедия, като целта е децата да придобият интерес към ученето и обучителния процес. В курса се използват забавни творчески задачи, музикални занимания, еко-работилници и игри на открито. И в този формат, храната е подсигурена от от ресторант „Мемо”, разположен на ет.2 в Детски център “Мама и Аз”.

За повече информация

Групови занимания по английски език за деца от 5 до 7-годишна възраст, Варна
Децата ще повишат увереността си в употребата на езика, ще научат нови и интересни неща за британската култура, докато се забавляват по време на своята лятна ваканция. Концепцията на заниманията включва ежедневни уроци по английски език, включващи граматика, речников запас от думи и разговори. Заниманията се провеждат 2-пъти седмично, в дните вторник и четвъртък в интервала 08:30 – 12:00 ч.
За повече информация

Умна ваканция в Музейко през лято '18, София

Това лято Музейко посреща деца от 7 до 11 години за една още по-щура и безкрайно любопитна лятна ваканционна програма, изпълнена с научни работилници, творчески ателиета, спортни дейности и игри на открито. 3 ваканционни програми, от които да изберете за своето дете: целодневна и полудневна група на български език, както и полудневна група на английски език.

>за деца 7-11 години

За повече информация

Сезонна карта Лято в Музейко, София

Очаква ни едно великолепно лято в Музейко! Слънчево, игриво и много любознателно! Затова имаме специално предложение - сезонна карта за Детския научен център на цена от 18 лева за дете (4-18 г.) и 25 лева за възрастен (18+)! В продажба до 30.06.

>за деца и родители

За повече информация

Ден със специална програма за най-малките (1-5 г.) на 15 юли и на 19 август, София

Музейко е подготвил дни, посветени на най-малките посетители, и през най-слънчевите месеци - юли и август. В детския научен център юли е месец на пътешествието, а август е на тема "Направи си сам", така че очаквайте цветна и провокираща детския талант програма!

>за деца 1-5 години

За повече информация

Детска занималня "Знам и Мога" съвместно с Хелен Дорон София Център

Лятна занималня с игри, културни дейности, интелектуални и творчески занимания, организирана от детска занималня „Знам и Мога” и Хелен Дорон София Център. Активностите за децата са разделени на блокове по часове с разнообразни теми. Три пъти седмично са включени занимания по английски език. Включени са програми за интелектуално развитие, проекти, свързани с изкуство, спорт, поведенчески игри. Целта е докато се забавляват, без стрес, децата да развият различни умения, да подобрят концентрацията си и да разширят общата си култура. В подготовката на децата се включват упражнения по БЕЛ и математика, теми за обсъждане на литературни произведения, включени в учебните програми на учениците до 4 клас. Всеки петък децата ще бъдат водени до някой от музеите в град София. В дневната програма са предвидени разходки и игри навън през деня.

>за деца от 7 до 10 години

За повече информация

Nutty Scientists Bulgaria, София

Nutty Scientists е европейски лидер в забавните образователни дейности за деца, с присъствие в над 45 страни в цял свят. Ние правим интерактивни представления под формата на работилница или шоу, в които децата вземат участие, като по този начин стимулираме желанието им да научават нови неща. Имаме над 120 теми за работилници, които запознават децата с науката- химия, физика, биология, астрономия, околна среда, здравословно хранене и др. Представленията ни за подходящи и за рожденни дни.

>за деца от 4 до 16 години

За повече информация

"Дизайн откриватели"- в цялата страна

Отглеждането на малки иноватори и създатели вече не е сложна наука, защото има "Дизайн откриватели" - пълноценна програма на Red Paper Plane за 4-10 г. деца и родители, с която изграждаме навици и умения за цял живот.

Тук ще можете да тествате безплатно програмата и мисиите - увлекателни дизайн проекти с различна продължителност, които ви дават нови и забавни начини да учите, играете, общувате и създавате заедно с децата си. С безплатния тест, който продължава 1 месец, всяка седмица ще получавате по една различна мисия за пълноценна игра. 4 седмици = 4 вълнуващи приключения.

>за 4-10 г. деца и родители

За повече информация