Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 388
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Първо унито му писа, че на 27,08 Рабобанк ще изпратят свои представители в университета и му предложиха да си задейства процедурата по откриване на сметка онлайн. Той го е направил, и миналага седмица, след неколко мейла  с предаставител на банката, му изпратиха мейл с IBAN . Пластиката ще получи на 27-ми, а BSN-a може да се предостави и на по-късен етап, но той планира да има издаден номер на 27-ми, тъй като срещата му в общината е на 23-ти.
Относно paysera - помня, че ми искаха връзка през скайп за верификация. От там насетне си четях внимателно указанията в платформата и не съм имала проблеми.
Синът ми няма да оперира с българска сметка в Холандия. След влизане в действие на холандската му такава, планираме закриване на сметката му в Уникредит.

# 301
  • София
G. D., Благодаря. Аз мисля да запазя бг сметката за спешни ситуации. С paysera все пак става чрез друга банкова сметка, която трябва да се за храни и май си отнема време.Thinking

# 302
G. D., Благодаря. Аз мисля да запазя бг сметката за спешни ситуации. С paysera все пак става чрез друга банкова сметка, която трябва да се за храни и май си отнема време.Thinking
Ако имате сметка в някой от  банките с които те работят, става захранването на всеки 30 минути.След това процедурата ви отнема точно 1-2 минути и до 3-4 часа парите са в Холандия

# 303
Ranick - относно студентските пакети на Рабобанк. Идея си нямам каква сметка му правят, но изхождайки от презумпцията, че е студент, и че унито инициира процедурата, предполагам, че  разходите по сметката са  съобразени с ниската платежоспособност на студентите.
И пак малко за paysera - първия път синът ми захрани сметката от неговата сметка в уникредит. Стана в рамките на няколко часа. Последния път я захраних в петък следобед, чак в понеделник в 10 часа имах парите по сметката ми в paysera. 

# 304
  • София
 Аз мисля, че за нас водещо ще е къде са най-близките клонове на банката или АТМ устройствата.

# 305
  • Варна
G.D Досега само два пъти ми се е случвало да не се отрази до час-два захранването на сметката ми в пейсера. Писах им имейл с бордерото от интернет банкирането и веднага го отразиха.

# 306
Рабобанк има студентски пакет.
С карта на Рабобанк е без значение от кой АТМ в Холандия се тегли ( на която и да е банка) все е без такса

# 307
Да, и аз така знаех - че се отраязява бързо, и досега не ми се беше случвало да се бавят, но във въпросния случай, след като звъннах до колцентъра им и попитах защо няма отразен превод, любезно ме уведомиха, че след като съм превела в петък следобед, нормално е да си видя парите по сметка в понеделник. И аз бях - ми ок, чакам...
Не знам, може да е частен случай... аз превеждам от уникредит.

# 308
Да, и аз така знаех - че се отраязява бързо, и досега не ми се беше случвало да се бавят, но във въпросния случай, след като звъннах до колцентъра им и попитах защо няма отразен превод, любезно ме уведомиха, че след като съм превела в петък следобед, нормално е да си видя парите по сметка в понеделник. И аз бях - ми ок, чакам...
Не знам, може да е частен случай... аз превеждам от уникредит.

От скоро си закриха сметката в Уникредитбанк.Във вашия случай се води друга банка-затова са се забавили със захранването.За ОББ се заверяват в 9 и 18 и 30ч.,а Алианц,Сосиете женерал през 30 минути.
Ето тук има доста отговори на въпроси ,които задават в групата
https://support.paysera.com/index.php?/payserabgr/Knowledgebase/ … eglene-v-broj-dlg

# 309
  • София
А някой има ли опит с ABN AMRO? Препоръчват ми тази мои познати холандци?

# 310
  • София
G.D., в кой университет е приет синът ти? Сигурно си споменала преди .... Simple Smile
При нас във Фонтис все още няма информация за банка и община...

# 311
Извинявай за забавянето, рядко имам време да  влизам във форума, в NHTV , Breda  е синът ми.
Относно часът за среща в общината, той си го букна онлайн, по препоръка на съфорумци. Тук унито няма участие, по-скоро добрата информираност от форума  ни помага.  А за сметката - да, тук заслугата е на унито, и зъм впечатлена от организацията им до този момент.

# 312
  • София
Благодаря.
Ние ще се оправяме на място... Надявам се и на помощ от унито. До момента сме много доволни от тяхната организация.

# 313
  • Бургас
Здравейте, може ли някой да даде списък с най - важните неща , които ще сложи в багажа на детето си първоначално. Все си мисля , че изтървам нещо съществено- например кабел за интернет, заключв. устр-во за колело и т.н. Работата ми е сезонна, работя по 14 ч. на ден и наистина не мога да се концентрирам да не забравя нещо важно за в началото, после е ясно , че с някоя от формите за превоз ще му пратим др.неща.
Благодаря предварително на отзовалите се! Хубаво лято на всички!

# 314
Синът ми е приет в Утрехт. Писахме къде ли не по сайтове (някой от тях платени) , писахме и на агенции ...Повечето или не те отразяват или ти казват - търсим работещи хора или двойки.... Много съм притеснена.... и не знам какво да правя ...Към коя агенция да се обърна? Съвети? Hug

Общи условия

Активация на акаунт