Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 436
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Дебитна или кредитна
е картата Ви?
И колко време чакахте да
потвърдят ,че резервацията
е приета?
Маги1611,
не бях влизала няколко дни във форума и сега виждам, че сте писала. Какво стана с квартирата, успяхте ли с резервацията? Нали и Вашият син ще учи във Фонтис и сте от Бургас? Кога ще пътува? Може да се запознаем, ако имате желание.
Да.Успяхме с много ядове
да резервираме стая.
Платихме два наема.
Ще пътуваме на 19.08.
От Варна.

# 151
Blue Heart

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 12:58 от strela

# 152
  • София
Здравейте, вашите деца ще ви оставят ли пълномощно? Аз днес разбрах, че поне от 10 години нямало такова нещо като'генерално' пълномощно. Сещате ли се за кои институции би било добре да имаме такова(освен за банките и мобилните оператори)

# 153
Здравейте, вашите деца ще ви оставят ли пълномощно? Аз днес разбрах, че поне от 10 години нямало такова нещо като'генерално' пълномощно. Сещате ли се за кои институции би било добре да имаме такова(освен за банките и мобилните оператори)
Изготвих и заверихме нотариално генерално пълномощно още през юни.
Имам такова от съпруга ми също, както и мое на негово име. Много е удобно така. Препоръчвам горещо. Човек не знае кога ще му потрябва. С него мога да откривам и закривам банкови сметки, да внасям, да тегля, както и всичко друго, което на човек може да му хрумне. От години работим с мъжа ми така.
Няма нужда когато го изготвяте да мислите "за кои институции би било добре" - най-добре е за всички: банки, съд, НАП, НОИ, застрахователи и т.н. - всички физически и юридически лица, държавни и общински институции. Аз съм включила и разпоредителни сделки, както и сделки на управление с МПС, недвижими имоти, подаване на декларации - всичко, за което мога да се сетя.
Нотариалната заверка е много важна. Ако имате читав нотариус  -обърнете се към него да ви изготви пълно съдържание на генерално пълномощно.

# 154
  • София
Благодаря, Judy, ще прочета какво предлага нотариуса, но първоначално ми казаха, че е добре за имотите да е отделно.....?

# 155
Няма нищо такова. Просто на всяко пълномощно ще ти искат заверка за подписа. Колкото повече бройки - толкоз по-добре за нотариуса. Едно генерално пълномощно ти върши работа навсякъде. Няма логика да се дребнят всички делегирани правомощия на отделни документи. Освен вече посочената, но тя не топли вас. Гледай читав нотариус или адвокат да ти изготви едно наистина добро пълномощно с включени възможно най-много възможности.

# 156
Сега разглеждах за медицинските застраховки и попаднах на предложението от SDI брокер. Струва ми се прекалено евтино! Някакви мнения или отзиви да имате?
http://www.sdi.bg/web/v/zashtiteni-pri-patuvane-v-chuzhbina-1028 … PBqRoCYl8QAvD_BwE

# 157
Сега разглеждах за медицинските застраховки и попаднах на предложението от SDI брокер. Струва ми се прекалено евтино! Някакви мнения или отзиви да имате?
http://www.sdi.bg/web/v/zashtiteni-pri-patuvane-v-chuzhbina-1028 … PBqRoCYl8QAvD_BwE

Не си спомням защо не ги избрах миналата година. Май имаше някакво условие, че медицинските разходи се възстановяват само, ако са от злоплука или спешно състояние т.е. респираторна инфекция примерно не се покриваше... не си спомням точно дали беше това... но питайте на място. И имаше нещо смешно - при престой в болница (недай си боже!) покриваха 2-3 евро на ден...? Най-добре разпитайте добре условията.

# 158

И аз днес обикалях на проучване за застраховките. Алианц ми дават оферта 500 евро за година с покритие 15000Е /за студенти 50% оскъпяване/, SDI с Generali - 173 лв с покритие 10 000Е и 225лв с покритие 15000Е /тук пък за студенти 20% отстъпка/ - обясниха, че при събитие застрахованият се обажда на посочения телефон и оттам го насочват към лечебно заведение - тогава е безкасово. Ако отиде, където си реши, плаща, а след връщане в Бг подава искане за възстановяване на разходи - покриват лечение, медикаменти и т.н., Уника - 1200 Евро първи вариант и втори вариант 450 лв с лимит 15000Е.
Все още не съм избрала. При нас са двама студенти и 2х500 евро за Алианц ми се струват множко.

# 159
Здравейте, има ли деца за Хага, да търсим заедно кватира, че ни отказаха общежитие.
хубава да е  събота/недля

# 160
Здравейте на всички, имам въпрос към родители на настоящи студенти. Как процедирате със спането, когато ходите при децата си - при тях ли оставате или на хотел. В условията на нашия договор за квартира пише, че при гости с пренощуване се плаща по 25 евро допълнително на нощ. Хубав ден от мен!

# 161
  • София, Младост 2
В нашия договор нямаше такова условие... явно си е до агенция или там който дава под наем. Но 25 евро все ще е доста по-евтино, отколкото хотел, мисля.

# 162
Все още не съм избрала. При нас са двама студенти и 2х500 евро за Алианц ми се струват множко.

за вас 2х256 EUR от https://www.aonstudentinsurance.com/students/en/ са идеални. Всичко се сключва по интернет, договорът си пристига, исканията се подават онлайн. От нашия уиверситет го препоръчаха като най-изгодно.

# 163
  • София
Опитвам се да изчисля колко ще ми струва да изпратим 30кг.  с Aramex или със Speedy, но ми дава, че трябва да се обадя и не ми дава ориентировъчно цена, а преди 2-3 месеца можех да получа тази информация. Някой да е изпращал нещо скоро?

# 164
Привет дами! Бихте ли споделили как протича самото записване за унито?  Отрочето е кандидатствало без посредник и се справи много добре, но сега се налага аз да поема щафетата и не съм на ясно. Тази седмица ще е готова дипломата, преведена и легализирана, какво правя с нея?
Сканирам и пращам в унито ?
Правя копия и изпращам с пощите или куриер?
Отивам на място?
А след записването какво следва?
 Плащане? И колко? На сайта на унито пише 2060€ за учебната 2018-2019
Квартира е наета.......

Общи условия

Активация на акаунт