Сватба 2018 - Х част

• 38 648
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Да, и това е другото, че като вземеш да питаш някой преди 90 набор дали е кръщаван и се намира някоя баба, дето казва - е как, такова хубаво голямо кръщене направихме  Laughing
После се оказва, че всъщност говорят за онова "гражданското" дето са давали чавдарска и пионерска връзка и хич не разбирам какъв му е бил смисъла  Mr. Green
Нашият случай не е такъв. Човекът наистина е роден преди 90-та, но е сигурно, че е кръстен в църква. Знае се даже в коя, мисля, но тя вече не съществува.

# 616
Змия, като минеш процедурите с медицинските, ще сме благодарни да  споделиш тук какво се иска и как протичат нещата, защото и аз съм в чуденка, но пък има още доста време преди да стигна до тях

# 617
  • София
Змия, като минеш процедурите с медицинските, ще сме благодарни да  споделиш тук какво се иска и как протичат нещата, защото и аз съм в чуденка, но пък има още доста време преди да стигна до тях

Аз ще правя медицинските в София, предполагам, че няма да минавам през никакви лекари и изследвания. Но доколкото знам в различните общини има различни изисквания, затова трябва да знам какво искат в Бургас, когато отида при личната лекарка. Тя ще издаде медицинските и за двамата, мъжът ми няма да се разкарва изобщо.

# 618
  • Beyond the stars
Вече напълно съм убедена, че всяка църква си има свои правила.....

Със сигурност. И ние кумувахме без проблеми и без сключен никакъв брак  Mr. Green
Иначе по канон например не могат да се извършват венчавки в събота, защото е ден на мъртвите .. имам спомен, че Търновската митрополия имаше отделна такса за венчавка в събота, което е леко нелепо.

Хър сетих се просто за тези граждански кръщенета, стискам ви палци да се реши бързо и лесно проблемът  Wink

# 619
Моят половин вечера е питам джипката си в Казанлък какво се изисква за тези медицински. Там се минава през психолог, кожен, рентген, а интересно за кръвните изследвания май нищо не му е казала, ами го насочила към някакъв лекар.

Вълшебство,
Скрит текст:
и аз съм била чавдарче, че и пионерче. Тъй де, достатъчно вехта съм. Не знам дали се водеше точно кръщене, но имаше някаква тържествена част, която лично на мен ми беше доста досадна.
И тъй като съм бабино детенце, нали по разни празници, трябваше да си задължително в униформа ( черна или тъмносиня пола и връзка), баба ми изпадаше в тих ужас, като наближеше този момент. Само ядно ми казваше: Дай кърпата, да я изгладя! или Къде е парцала? - Добре, че стените нямаха уши, че едно време можеше и да си изпати за тези думи.
Спомням си също как ни караха да събираме хартия от стари вестници, списания и каквото там падне и да я предаваме в училище. Беше голям срам, ако събереш твърде малко. После какво се е случвало със средствата от тази хартия, май никой не знаеше. Но имам някакви смътни спомени, че на едно момче му подариха колело, защото беше предало най-много. За разлика от доста хора, живели по това време, спомените от този период никак не ме умиляват, освен тези, които са свързани с детството.
Съжалявам и аз за оф топика. Слагам в скрит текст.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 11:41 от Анонимен

# 620
  • Варна
Някой знае ли за Варна какво точно искат?

# 621
  • Варна
Някой знае ли за Варна какво точно искат?
Във Варна искат васерман, туб диспансер, психо и заключение от джи пи или друг лекар. и навсякъде такси излиза някъде около 50 лева на медицинско и е голямо разкарване , ако решиш да ги обикаляш.
Нашите младоженци отидоха в МЦ Надежда /преди входа на поликлиниката на окръжна болница/.                 
Отидоха в 10 и 30, взеха им кръв от пръста и следобяд си взеха медицинските цена 98 за двете.

# 622
  • Варна
Нашите младоженци отидоха в МЦ Надежда /преди входа на поликлиниката на окръжна болница/.                 
Отидоха в 10 и 30, взеха им кръв от пръста и следобяд си взеха медицинските цена 98 за двете.
А психото пак там ли минаха?

# 623
За Варна мисля, че само взимат кръв от пръста в Надежда и ти издават документа Grinning Какво точно изследват (дали) само те си знаят... Grinning

# 624
  • Хасково
Mariya, бисквитките са страхотни! Мен само ме притеснява, че ще трябва да ги закараме цели до ресторанта 🤕  Ние тази седмица понапреднахме леко и си записахме час за църковния брак и си запазихме агенция. Сега най-спешно е да поръчаме поканите и да си избера рокля. Някоя от вас ходила ли е в Bridal fashion в Paradise, какъв е ценовият диапазон там, че се чудя има ли смисъл изобщо да се разкарвам? Има ли рокли за под 2500-3000лв ?

# 625
За медицинските ходих в понеделник. Нашия личен лекар ги вади и той си пише всичко. Взеха кръв само от мен, защото годеника ми не успя да дойде, но те казаха, че си го позволялвали, защото ако аз съм болна, съответно и той е болен. По принцип от гражданското ми бяха казали за някаква частна лаборатория, в която цените бяха по 30 лв на човек, а на нас личния ни взе по 20лв, т.е. 40 лв за двамата. В медицинското пише, че изследването за сифилис е отрицателно, че сме минали психо тест и в заключение, че сме клинично здрави. Да уточня ние сме от Пловдив 😁

# 626
Ivayla_, има, но имай предвид, че има такса мерене на рокля над 3000 лева - 50 лева и над 4000 - такса 200 лева. Grinning Отношението е потресаващо, а няма и щипки, с които да ти хванат роклята, в случай че ти е голяма (или иначе казано, на мен всички ми бяха големи, не се видях с нито 1 като хората).

# 627
  • София, България
Mariya, бисквитките са страхотни! Мен само ме притеснява, че ще трябва да ги закараме цели до ресторанта 🤕  Ние тази седмица понапреднахме леко и си записахме час за църковния брак и си запазихме агенция. Сега най-спешно е да поръчаме поканите и да си избера рокля. Някоя от вас ходила ли е в Bridal fashion в Paradise, какъв е ценовият диапазон там, че се чудя има ли смисъл изобщо да се разкарвам? Има ли рокли за под 2500-3000лв ?

Аз знам, че трябва да си запишеш час и че пробата се заплаща... и мисля че няма под 2500 рокля, освен ако не е някоя кампания за намаления Close

Бисквитките са супеер! Браво на момичето, което ги изработва! И ние обмисляхме бисквитки за подарък, но после решихме друго. Simple Smile

В нашето църковно венчание пише само името на кума. Кумата изобщо не фигурира в документа Thinking

# 628
  • Beyond the stars
Ivayla_, има, но имай предвид, че има такса мерене на рокля над 3000 лева - 50 лева и над 4000 - такса 200 лева. Grinning Отношението е потресаващо, а няма и щипки, с които да ти хванат роклята, в случай че ти е голяма (или иначе казано, на мен всички ми бяха големи, не се видях с нито 1 като хората).

Мхмм никога повече не бих отишла там.. не знам как ги избират, но отношението е все едно ти на тях продаваш рокля за 4 бона, не те на теб  Laughing

# 629
  • Варна
А психото пак там ли минаха?

Всичко там.

Общи условия

Активация на акаунт