Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 юни 2018, 09:15 ч.

С какво ви дразнят мъжете 2 тема

 • 26 104
 • 439
 •   1
Отговори
# 225
 • София
 • Мнения: 18 560
Той като ме дразни, най-много леко да измрънкам, даже на ирония го обръщам.
Не вдигам скандали.
Даже за някои много тегави ситуации.
Докато той ... го прави понякога. И то от нищо - нещо.

# 226
 • Мнения: 1 508
Цитат
author=absurT link=topic=1044852.msg38208146#msg38208146 date=1549959542]


Горе визирах моя мъж, а не чуждите. Особено при втори такъв, прага ми на търпимост е ужасно нисък. Не искам да правя почти никакви компромиси със себе си, децата си и нашето здраве и щастие. Именно затова обобщих, казвайки "с присъствието си", имайки предвид голям набор от дразнители, защото така го чувствам.

Не че нещо, ама този мъж- че и втори поред, пак ти си си избирала, нали? newsm78
Дали при теб не е бъга, а ти да го търсиш все в другия?
Разсъждавам си само........

Може и така да е. Въпреки, че сегашния ми е бил изгонен от жена си, а не аз. Както и да е. Аз не слушах хората тогава, а исках да послушам сърцето си. Влюбих се и му повярвах на думите за семейство и щастие. Това беше и причината да искам да съм с него - защото е семен тип и уж обича децата. Да, ама не! Той ми показа точно обратното. Децата ми са тийнейджъри, смея да кажа възпитани. Не ме ръчкат за нищо, не са разглезени и сами си изкарват парите. Учат се добре, интелигентни са и имат цели в живота.
Той не харесва нищо в тях. Как да го обясня. Нон стоп критики и обиди се леят върху тях. Нямат право да си доведат приятели в къщи, защото той имал пари и документи и щели да изчезнат; защо са изяли еди какво си от хладилника, което той е купил преди две седмици или пък защо не са го изяли и е мухлясало, а той си скъсвал задника на вятъра. Той не може да седне и да върже един нормален разговор с децата без да го превърне в скандал, докато аз си говоря с тях с часове. Има комплекс за малоценност и винаги говори за респект и как никой не го уважавал, докато той самия не дава уважение. Казах му 1000 пъти, че децата са като огледало. Каквото им дадеш, това ще получиш. Той се държи все едно е на техния акъл-заяжда се, обижда ги, няма никакво търпение и такт. Аз нямам проблеми с децата. Уважават ме, помагат ми и са всичко за мен.  Държат се с мен, както и аз с тях.
С времето започнах да изпитвам вина, че говоря с децата и започнах да се крия когато прекарвам време с тях, защото той се дразни и смята че подготвяме заговор. Не бях срещала друг такъв човек преди, който има готова критика за всяко едно мое или на децата действие. Това разви у мен някаква параноя от това какво да казвам и какво не и желание да му спестявам информация, която евентуално би го подразнила. Това доведе в един момент до свеждане на комуникация между нас до минимум. Постоянно си въобразява, че децата го мразят и искат баща си обратно, което няма нищо общо с истината. Абсолтно във всеки наш спор той вкарва бившия ми, започвайки да го плюе какъв бил. Питам го защо вкарва човек, който с причина не в живота ми и защо се сравява с него?!?!
Толкова е лесно да спечелиш сърцето на едно дете. Нужно е само да го обичаш. Нищо повече!
Не искам да изливам помия сега по негов адрес. Обичах го и е баща на детето ми, но до там. Отказвам се да го уча и превъзпитавам, нито искам да правя повече компромиси. Имам един живот и искам да го изживея спокойно.

# 227
 • София
 • Мнения: 5 011
Знаеш, мамче, какво трябва да направиш.
Завъдила си си у вас тежък комплексар, да не кажа по- силна дума. Тоя респект, заяждания на дребно, укори, що си с шапка, що си без шапка, приравняването на децата ти като продължение на бившия ти. Все говорят за гадняр под прикритие. Всъщност, ще го кажа, както го мисля- не е просто гадняр, описваш човек, който ти упражнява психически тормоз, който не бива да позволяваш заради децата си Simple Smile


Чела съм те, интелигентна и борбена жена си, със сигурност не си възпитала отрепки и имаш свестни деца. А и да не са, твои да си и са част от картинката.

# 228
 • Мнения: 534
От цялата история ми става най-много жал за децата от предишния ти мъж. И никога няма да разбера жени, които подлагат собствените си деца на подобен тормоз само заради своя нагон. За съжаление и в моето семейство има такъв случай.
След като сте избрали да станете майки, то поне до пълнолетието на децата ви трябва да сте на първо място такива. А не да се интересувате единствено от това да ви има мъж в леглото.

И за да съм и аз по темата, приятелят ми ме дразни, че вече 2 месеца стои без работа.. Има пари в банковата си сметка и беше решил да напуска, така или иначе преди празниците, за да си е вкъщи, и след НГ да си търси работа. После реши да чака да мине и една наша почивка, в края на януари. И тя свърши и още чака и той не знае какво. Харчи пари, които може да използва, за да си помогне за жилище, примерно. И се скарахме и вече трети ден не си говорим. И ми е много тъпо.

# 229
 • Мнения: 1 508
Благодаря на тези, които разбраха какво пиша. На другите: Не, никога няма да сложа мъж, нагон или каквото и да е преди децата ми. Обмислям и правя постъпления за раздяла от известно време. Не е толкова лесно, колкото ви се вижда, с бебе на ръце и жилище, от което той отказва да се изнесе. Нещата се подреждат бавно, но сигурно в наша полза. Моля се да сме здрави, а вие ми пожелайте късмет! 🙂

# 230
 • Мнения: 534
Благодаря на тези, които разбраха какво пиша. На другите: Не, никога няма да сложа мъж, нагон или каквото и да е преди децата ми. Обмислям и правя постъпления за раздяла от известно време. Не е толкова лесно, колкото ви се вижда, с бебе на ръце и жилище, от което той отказва да се изнесе. Нещата се подреждат бавно, но сигурно в наша полза. Моля се да сме здрави, а вие ми пожелайте късмет! 🙂

Радвам се, че правиш стъпки към раздяла, защото хората в това положение, от моето семейство, нямат такова намерение.  Ако той няма собственост над жилището пусни жалба, би трябвало да го изселят принудително. Успех! И дано наистина се случат нещата, които искаш, а не се поддадеш на някакви напразни обещания и манипулация, както по-голяма част от жени в твоето положение.

# 231
 • Мнения: 1 508
Номера е, че такива действия не са в мой стил и не бих искала да унижавам човешко същество, още повече бащата на детето ми. Мога да си кажа "Той си го е заслужил", но не съм Господ да наказвам. Не искам той да е зле, а просто аз и децата да сме добре.

# 232
 • Мнения: 534
Това говори, че си достоен човек. НО, помисли той такъв ли е, за да заслужи твоето милосърдие. Особено след целенасочен тормоз и нападки не към какво да е, а най-милото ти - твоите деца.

# 233
 • Мнения: 136
Не искам той да е зле, а просто аз и децата да сме добре.
Бръкни по-дълбоко в себе си и миналото си и разбери какво те кара да си привлечена от, и да привличаш - такива "характери"..

# 234
 • Мнения: 1 508
Не искам той да е зле, а просто аз и децата да сме добре.
Бръкни по-дълбоко в себе си и миналото си и разбери какво те кара да си привлечена от, и да привличаш - такива "характери"..


Не знам къде да бръкна и има ли нужда...
Искам да съм в мир със себе си и пак бих си тръгнала от място или човек, които пречат на този мир.


Това говори, че си достоен човек. НО, помисли той такъв ли е, за да заслужи твоето милосърдие. Особено след целенасочен тормоз и нападки не към какво да е, а най-милото ти - твоите деца.

Въпреки всчко той е баща на детето ми. Не искам да отглеждам детето си, насаждайки му моите негативни чувства към бащата. Той така или иначе ще му говори против мен(така прави и с другото си дете). Аз не обичам да мразя. Това е отвратително чувство. Искам само да обичам. Ако не ми понася да живея с някого, просто си тръгвам. Не искам да обвинявам, да плюя, да унижавам. Това, че ме няма ми стига, за да запазя здрава себе си и децата.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 19:10 от 💕Mom of 4 💕

# 235
 • Мнения: 136
Ами точно де, за да си в мир освен със себе си и с подходящ човек за бъдещето.
Ти и децата ти Simple Smile Не съм казала да стоиш и търпиш..

# 236
 • Мнения: 7 464
Мамче на четири, колкото повече лични подроности даваш, толкова повече, как да се изразя... не си правиш услуга. Това тук не е семейна сбирка, дето ще остане между четирите стени.
Правиш една и съща грешка, просто размисли, намери в себе си твърдост, за да съобщиш онова, което желаеш за себе си и за децата си без право на обжалване. Право в очите, за да има шанса да се осъзнае. От това по-голяма услуга здраве му кажи! Не вярвам да са се наредили на опашка да му търпят лошото отношение.
Даже мисля, че много си закъсняла с  този разговор. Прави се първия път още при намек за подобно нещо, а доколкото те чета, индикации е имало още в началото на връзката ви, но ти си си заровила главата в пясъка. Събери се и говори. това не е съвет да изгониш мъжа, а съвет да покажеш категорично и кристално ясно - какво искаш и какво няма да изтърпиш от този разговор нататък. Може да обясниш съвсем спокойно какви са изходите според теб.
Не е въпросът човек само да е добър, както си го разбира, трябва и разумен да е, че и "лош", когато се налага да брани.
Успех и спокойствие ти пожелавам.

# 237
 • София
 • Мнения: 16 533
Искам само да обичам. Ако не ми понася да живея с някого, просто си тръгвам. Не искам да обвинявам, да плюя, да унижавам. Това, че ме няма ми стига, за да запазя здрава себе си и децата.

Без да се засягаш, но "само да обичаш" е позволено и оправдано ако си на 15 години и не носиш отговорност за другиго, дори и за себе си.
Оттам нагоре, трябва и акъл, а когато си създал деца, любовта към тях трябва да е на първо място.
Както описваш нещата, вторият ти мъж ти е бил идеално ясен като същност, виждала си как се държи и настройва детето си, няма начин да се е държал мило и топло с твоите деца, но всичко си пренебрегнала от уж обич.
Пиша ти, не за да ти начуквам канчето, но съм ти чела превъзнасянията на тема възвишени чувства, отделена на поне 5 стъпки над земята и се питам, на база този ти пост, колко ли пъти още ще си тръгваш с по още едно дете, ако и сега откажеш да порастеш?

# 238
 • София
 • Мнения: 2 672
 Абе тия мъже са ужасни манипулатори, ама ужасни. И само не ми казвайте, че не сте попадали на такива. И как няма да ги търпите и ден. В началото на връзката, то цветя, то рози. После, лека, полека изкрастализира истината. И тя не винаги е приятна. Майчето ще се справи, не
за друго, а защото залога са децата й.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 22:06 от Yangdze

# 239
 • Мнения: 5 877
Все още не ме дразни мъжа ми, но бях изненадана от писаното от Пълна луна, че мъжът й не помагал с уроците на детето й от първи брак....? Аз се считам за всеотдайна майка, но като се разведох с три деца, сили нямах да съм жива, камо ли вечер да се занимавам с уроци. Децата ходят на частни занимални, уроци по математика, школи по английски, спорт. Вкъщи помагам инцидентно по география и подобни. Не мога да уча деца у дома! Това е.

Общи условия

Активация на акаунт