Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 468
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Моят АГ ми изписа магнезий три пъти на ден 7,12,22; а желязо в 17. Предупреди ме, че не се пият заедно. Аз обаче не пия желязото, че ми става зле от него и ми се гади.

# 526
Ако си с нисък хемоглобин обаче и ниски стойности на желязо в кръвта не е желателно никак да го пропускаш, помоли я да ти смени препарата, аз сменях два вида желязосъдържащи препарати, докато нацелим този, който ми понася. В последните два месеца бебето си цоцка най-много желязо и за майката не остава достатъчно, а се вдига трудничко и продължително време.

# 527
Много ви благодаря, наистина и мен никой не ме предупреди да не ги пия наведнъж. Добре, че аз си знам, че при прием на лекарства трябва да има отстояние.
Днес най-накрая стигнах до H&M да премеря сутиените и докато се върна едната промоция беше изтекла. Grinning
Все пак успях да си поръчам от другите и се надявам да ми станат.
Иначе на мен желязото ми е 7.17, на долна граница и хемоглобин 113.

# 528
Иначе пък хемоглобина ти е със супер  стойност за бременна жена.

# 529
  • Across the Multiverse
В 32 седмица съм , но лекарят каза , че върви с една седмица назад. Теглото му е 1278гр. Това са измервания от ултразвуково изследване на плода при д-р Троянчев. Иначе бременността ми я следи Йорданов , но съм на преглед чак края на другата седмица така че все още не знам мнението му по въпроса. Но до момента никой не ми е казвал , ме върви назад или че е с по - ниско тегло. Досега всичко си беше нормално.
Скрит текст:
Ти в коя седмица си в момента и какво е изчисленото тегло ? Щом кръвотока е нормален и иследванията са ти ок е възможно просто да е дребно бебе или пък с по-къси крачета (по-малка главичка). Кой ти е лекар и какво ти каза по този въпрос ?
Това си е доста разлика наистина. Ако ще си по-спокойна му звънни да те приеме по-рано. Не знам какво друго да те посъветвам.

# 530
  • гр. Варна
На една позната беше така, но почна да се храни повечко и да хапва риба, яйца.. и после изведнъж бебето си влезе в нормата! Така че не се притеснявай, трябва и твоето бебче да си навакса Simple Smile

# 531
  • София
За увелучаване на теглото има един вид магнезии, който много помага. Тъй като аз исках да сменя моя магнерот и АГ-то ми каза за него, но не го пия, че моето бебе е голямо. Имам го на рецепта, мога да я снимам.
А кой е този магнезий, който увеличава теглото на бебето?

# 532
  • Across the Multiverse
Вероятно става въпрос просто за Магнезиев Диаспорал 300 мг. (а не Магнерот 30/50 мг.), който е под формата на сашета и се усвоява по-добре (минимум 2 часа преди/след калций и желязо). Но не знам да има отношение към теглото на бебето. Той е за отпускане на гладката мускулатура- против крампи, схващания, контракции и т.н.

# 533
  • София
В 32 седмица съм , но лекарят каза , че върви с една седмица назад. Теглото му е 1278гр. Това са измервания от ултразвуково изследване на плода при д-
р Троянчев. Иначе бременността ми я следи Йорданов , но съм на преглед чак края на другата седмица така че все още не знам мнението му по въпроса. Но до момента никой не ми е казвал , ме върви назад или че е с по - ниско тегло. Досега всичко си беше нормално.
Ти в коя седмица си в момента и какво е изчисленото тегло ? Щом кръвотока е нормален и иследванията са ти ок е възможно просто да е дребно бебе или пък с по-къси крачета (по-малка главичка). Кой ти е лекар и какво ти каза по този въпрос ?
Незнам това с много е малко бебето или върви със седмица назад или напред изобщо не вярвам. Чувала съм, че на много жени им казват, че бебетата им са много големи, а те мишленца се раждат. Колкото до това какво да се яде аз изобщо не понасям риба и месо и бебето уж пак вървяло много голямо. Според мен ако бебчето му се развива всичко и точно по седмици няма защо да се притеснявате, то ще си навакса с килограмите. И бебета по 2900 се раждат и после как растат не е истина.

# 534
В крайна сметка седмица назад не е толкова много, може просто да е по- малко бебенцето. Те реално не го теглят наистина, а мерят обиколката на главата( BPD), на корема ( AC) ,,на бедрената кост дължината( FL) и ехографа смята по формула колко би трябвало да е теглото. Само, че едно трепване на ръката на АГ- то може сериозно да измени показанията. За да си спокойна може да отидеш на друг лекар да направи една биометрия и да сравниш резултата.

# 535
  • гр.Бургас
Благодаря на всички за съветите!

# 536
В 32 седмица съм , но лекарят каза , че върви с една седмица назад. Теглото му е 1278гр. Това са измервания от ултразвуково изследване на плода при д-
р Троянчев. Иначе бременността ми я следи Йорданов , но съм на преглед чак края на другата седмица така че все още не знам мнението му по въпроса. Но до момента никой не ми е казвал , ме върви назад или че е с по - ниско тегло. Досега всичко си беше нормално.
Здравей,
на мен също ми каза, че бебето върви с една седмица назад, но всичко друго било наред. Изписа ми лекарство за разширяване на кръвоносните съдове - Дузофарм

# 537
Здравейте, и аз бях при Троянчев този петък моя бебок пък е с 11 дена на зад 32 г.с 1354кг. 39см. Но също каза че няма и за какво да се притеснявам просто бебчо ще е по мъничък

# 538
На мен ми казаха същото. Термина ми е на 19.09, но по размери излиза 26.09. На ФМ ми казаха, че всичко е наред с кръвотока, но трябва да ям повече белтъци и зеленчуци. В 30+2 г.с. бебето беше 1148гр. и като чета, че други бебета в 30 седмица са по 1800 много се притесних. Но явно са ни по-малки бебоците и няма нищо притеснително. Че и много голямо бебе не е добре. 👍👌

# 539
Здравейте и от мен. Аз също бях на преглед и моя бебок изостава с 6 дни, но доктора каза че няма място за притеснение, тъй като се храни добре, околоплодните води са ок.
Вие на коя козметика се спряхте. Чудя се между уриаж, мустела и биодерма, ще се радвам, ако споделите.
Назад в темата четох, че много мами са в ремонт. Как мислите да почиствате след приключването му? Ние също правим ремонт, в събота се опитах да почистя малко, но в неделя бях като пребита и с болки в кръста не можах да си намеря място. Чудя се за фирма за почистване, но офертата от една беше на стойност 400 лв за 60 кв.м, което ми се стори доста. Ще се радвам ако споделите, ако сте ползвали услугите на някоя фирма и сте останали доволни(за София и на разумни цени естествено).
Хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт