Американски колеж - дванадесета тема

• 62 970
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Взели са си поука от тогава, Пенева.
Тази година искат по 90 минимум, но канят 100.  При резервите вече пола не играе.Явно са се отказали доста повече от 20 общо - да кажем 17 общо. Сега са поканили още 17 резерви (например).
Ако се откажат по-малко от седем - мандалото лопва.
Миналата година искаха по 80 минимум, и си ги запълниха от раз. Пак канеха по 100.
Това е обявената процедура по приема.

# 451
Ама защо ги смяташ, че са поканили пълната бройка до общо очакваните да се запишат? Все пак тези, които не са искали намаление имат срок да се запишат до 09.07., не до 05.07.. Дотук не са се записали да кажем 17 деца, те са поканили още толкова, но от останалите за записване (да кажем 15) може да не се запишат 5, може да не се запишат 15, а от поканените преди 2 дни може да се запишат всички или никой.  А и защо пак ги броиш тези 100, те са поканени първоначално, сега канят извън тях и записват до 90... Има семейства, които са взели пакета документи и не са подали все още... Има и такива, които не са получили пакет, тях си ги броят в бройката на отказали се...
Не им изопачавай процедурата, сами са си написали - на 09.07. след 17ч - допълнителна информация!

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 15:04 от peneva_a

# 452
Звучиш логично. Най-вероятно не съм прав. В случая процедурата не е разписана в детайлите​, които споменах.
Ще видим. А може и да не видим.

# 453
  • София
Здравейте, хвърлям по едно око и тук в темата, нищо че няма да сме в АК тази година, но както казва и Sanaka, дете номер 2 (3 при нея) може и да се запъти натам някой ден. 😂 Тази година канят необичайно много резерви, чак се шокирах. Над 30 броя. Току виж на 9-ти стигнали и до нас 🤩.
Ние обаче вече имаме решение- "Нас испанският събра", както гласи слогана на тази ДГ. Щерката е много доволна и щастлива. Няма драма.
Само за инфо, защото много хора си задават въпроса какво е нивото на неприетите кандидати и трябва ли наистина да си ТОП, за да влезеш в АК: ами не, просто не трябва да се шашка детето. Моята се беше ошашкала бая и не показа достатъчно от възможностите си на изпита. Беше се фиксирала върху идеята за АК, едва ли не е на живот и смърт. Много притеснена беше.
На НВО се справи супер и е доволна. Дечица от групата й, в школата за подготовка за АК, изкараха по-малко точки на НВО, точки, които нямаше да им стигнат за 1АЕГ например, а са приети в колежа. Въпрос на психика е най-вече. Не толкова на подготовка. Е, изключвам супер ВИСОКИТЕ резултати, разбира се, децата от МГ и т.н.
Изпитът е различен от НВО, но има и някои прилики. Спокойствието и концентрацията са най-важни, а при АК формата лесно може човек да изпадне в паника, че времето не стига, въпреки тренировките.
Моята щерка ходи и в няколко други частни училища, нали са по-рано кампаниите, и я приеха навсякъде. Това я успокои много и на НВО отиде с "шапка на тояга", както се казва. Супер спокойна. Е, не й е космически бала, но ...стига. Grinning

Пожелавам успех на дечицата, където и да са избрали да учат! Hug

# 454
  • Cobrs
Peruanka, важното е децата да са здрави и щастливи от избора си, където и да продължат да учат. Успех и много щастие пожелавам на твоето детенце - и в училище, и в живота!

# 455
...трябва ли наистина да си ТОП, за да влезеш в АК: ами не, просто не трябва да се шашка детето. Въпрос на психика е най-вече. Не толкова на подготовка. Спокойствието и концентрацията са най-важни, а при АК формата лесно може човек да изпадне в паника, че времето не стига, въпреки тренировките.

Не съм много сигурен, какво означава ТОП, но ще приема, че става въпрос за подготовка и способности по математика и литература. Ако е така - съгласен съм с Перуанка.
Имаш всички шансове да те приемат, ако нивото ти на подготовка до седми клас е за стабилна петица (Да вземем НВО като скала на оценяване, въпреки че имам известни резерви). След това, решават спокойствието, концентрацията, дисциплината. Които трудно се изграждат в курс. Но пък са много необходими за да преодоляваш всекидневните проверки на най-различните нива, докато завършиш колежа. Няма да е много далеч от истината да кажа, че всеки ден се държи приемен изпит. Това, че си влязъл с топ бал, не е гаранция, че ще издържиш тези изпити. Работата, постоянството и мотивацията са. И който завърши, обикновено е станал ТОП Simple Smile

Много успехи, Перуанка!

А на всички останали деца, пожелавам да намерят училището, което е ТОП за тях!

# 456
  • Sofia
Здравейте,
дъщеря ми ще бъде 5-ти клас, но от 1-ви (ако не и от ПУК) мечтае за АК. Всяко лято си избира най- различни извънкласни дейности за следващата учебна година - мина през рисуване, танци, фотография, испански и т.н.
Сега е ред на математиката за АК.
Прегледах школите, които коментирате, в едната има курсове за петокласници, но са във време, което не е удобно за нас.
Бихте ли могли да ми препоръчате частен учител, може и на ЛС, за да не се сметне за реклама?
Предварително благодаря!

# 457
Здравейте Шантал,

Математиката си е една и съща и в АК и в останалите езикови гимназии. Освен това, повечето от типовете задачи, които се срещат на изпита ще ги учите след година-две. Сега ви е доста рано да захващате темата.
Това, което можете да почнете да правите отсега е да възпитавате устойчиво внимание и дисциплина. Хванете си едно нещо и не го сменяйте щом ви омръзне. Старайте се съвестно да изпълнявате всяко указание на учителя или треньора. След три години, ползата от такава упорита работа ще е очевидна, а получените уроци - полезни Simple Smile

# 458
  • София
Аз бих добавила решаване на логически задачи и такива от минали мат. състезания - Коледно и Великденско състезание на СМБ, Черноризец Храбър и прочие.

# 459
Да се влюча.

# 460
Здравейте,
дъщеря ми ще бъде 5-ти клас, но от 1-ви (ако не и от ПУК) мечтае за АК. Всяко лято си избира най- различни извънкласни дейности за следващата учебна година - мина през рисуване, танци, фотография, испански и т.н.
Сега е ред на математиката за АК.
Прегледах школите, които коментирате, в едната има курсове за петокласници, но са във време, което не е удобно за нас.
Бихте ли могли да ми препоръчате частен учител, може и на ЛС, за да не се сметне за реклама?
Предварително благодаря!

Наистина ли ще си запишете детето от 5 клас на школа за АК?
Абе, май никак не е странно, че децата медикират в училище, хора.
Кога им остава да живеят?

# 461
  • София
Какво значи “медикират”?

# 462
  • Sofia
Какво значи “медикират”?

Може би ""медитират", не знам , моето си учи.

Дали ще си запиша детето на школа по български, математика, рисуване, втори чужд език, още един спорт  или каквото и да е? Да, разбира се, щом изявява желания!

Ежко, има неща с които се занимава от години, но има и такива, които просто иска да опита или пък курса за нейната възраст се изчерпва в рамките на една учебна година (напр. фотографията - няма следващо ниво). Сега като иска математика, няма да й "троша" мерака, я Simple Smile

# 463
  • София
На мен ми е странно едно дете да мечтае за определено у-ще, което и да е то, в 1-ви клас. Моите деца на тази възраст са си мечтали за играчки, пътувания, море, игри, да бъдат принцеси и т.н. Голямото ми дете нито след 4-ти , нито след 7 клас е имало някакви мечти от подобен тип. У-щето за тях е място, където да учиш. Избираш според интересите си и готово. Малкото ми дете ходи на школа тази година в друго у-ще, хареса много учителката, отношението, но дори в този случай на въпроса дали иска да учи там, отговаря с повдигане на рамене. 
Споделете с какво АК е омаял така едно 6-7 годишно хлапе, до степен че да мечтае за него.

# 464
  • sofia
Децата ви играят ли изобщо!! След време ще го търсят това време. Детството не се връща , оставете ги да го изживеят.За мен сте терористи за собствените си деца. 7 години , наблюдавах такива майки в частното училище , затова си махнах детето от там . Оставете си децата да са деца докато е време , защото то лети ....

Общи условия

Активация на акаунт