Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 116
Здравейте прекрасни дами!

Вероятно има вече направена подобна тема, но предполагам, че ще бъде полезна за всички новопостъпили на борда бъдещи мами, които наскоро са разбрали новината.

Преди броени дни именно и аз бях събудена с притеснението, че има нещо. Месечният ми цикъл се предполагаше да дойде на 15-ти юни, но закъсняваше. Казах си, тъй като предишният месец бе закъснял с една седмица, че случаят с този месец вероятно няма да е по-различен.. но все пак нямаше и все още няма и следа от цикъл. Притеснена, след работа си купих тест за бременност, този път реших дори и да сменя марката и да не бъде Sure Check, затова си купих Presto.

Предстоеше ми тренировка в парка, затова бързах да го направя и го оставих вкъщи с една черта. След като се върнах обаче, втора по-бледа черта се бе появила. На сутринта, както казват хората, че е по-точен и сигурен резултатът, реших да си направя и втория тест в опаковката - отново втора черта се появи.

Още по-притеснена, тъй като съм само на двадесет и четири години, си купих още един тест, но този път реших да бъде Sure Check и си казах, че ще го направя следобеда, няма да чакам до сутринта, тъй като ако има нещо, резултатът ще бъде налице в какъвто и час да бъде направен теста. Е, отново имаше положителен отзвук - още една черта се появи на хоризонта.

Все още съм в един шоков момент, в който осъзнавам какво се случва с мен. Имам толкова много въпроси и неясноти относно процеса и всичко свързано с него.

Нека Ви задам въпросите, които ме изяждат отвътре. Ще съм Ви благодарна за помощта и за оказаната подкрепа. Eто ги и тях:

1. Трябва ли да продължавам да се лутам и да не мога все още да повярвам, че на три теста за бременност имах втора черта? Бременна съм, предполагам, но ще се радвам, ако някоя от Вас сподели дали по-бледа черта не означава проблем? Има ли нужда да се притеснявам?

Притеснявам се още, тъй като знам, че първите три месеца са най-рискови.
Възможно ли е щом има две чертички при три направени теста, внезапно да дойде месечният цикъл или?

Какво се предприема в ранен стадий на бременност? Съвети откъм хранене, състояние на тялото и прочие?

Благодаря Ви отново за предварителната подкрепа.
Извинявам се за всичките въпроси и притеснението.

Поздрави,

# 1
 • Мнения: 1 930
Щом имаш 3 положителни теста и голямо закъснение, бременна си. Когато имаш 10 дни закъснение си запиши час за АГ. Може да си вземеш фолиева киселина да пиеш. Да, може да ти дойде, но ако това стане, значи бременност вече няма. Всяко зацапване означава, че трябва да отидеш на преглед по най-бързия начин. Бледа черта не означава проблем! Храни се здравословно и не се натоварвай много.
Не съм лекар. Запиши си час и ти препоръчвам да си напишеш въпросите за да не пропуснеш някой от тях. Успех и лека бременност.

# 2
 • Мнения: 44
Слънчице моя съвет е да идеш на гинеколог. Наистина първия триместър е много рисков от опит го казвам.

# 3
 • София
 • Мнения: 116
Здравейте мили отново,

Благодаря Ви за подкрепата и за думите.
Притеснено ми е, тъй като чувствам все още признаците все едно пред-цикъл.
Имам вече записан час за гинеколог за месец Юли.

Опасенията ми в момента са свързани с пътуване, което ми предстои в Гърция за няколко дни и до настъпване на времетео за самия час при АГ. Страх ме е да не стане беля и да прокървя, за да изгубя мъничето.

Вероятно звуча в момента като съвсем неориентирана, но дори още не мога да се зарадвам на новината, повече ми идва притеснението.
Благодаря отново за съветите.

Поздрави,

# 4
 • Мнения: 1 930
Това е напълно нормално, всяка бременност крие някакви рискове. При теб няма индикации за проблем. Нормално е да усещаш, че ти идва, след това ще започнат болки от разширението на матката, за които можеш да пиеш ношпа. Няма смисъл да се притесняваш за момента, нищо не можеш да направиш, освен да преместиш часа да е по-скоро. Не забравяй, че стресът е вреден.
Ако наистина много се притесняваш може да направиш два кръвни през 48часа и да видиш дали се удвоява ЧХГ. Като цяло няма смисъл от това в твоя случай, но пък ако ще те успокои, може би си заслужава...

# 5
 • Мнения: 1 333
Посещението при АГ, нищо няма да промени. Той просто ще потвърди бременността. Но тя така или иначе е факт. В тези ранни седмици нищо друго не може да направи. Започни веднага фолиева киселина. Не пий и не пуши цигари, не се претоварвай физически и се храни здравословно. Отивай в Гърция и не мисли негативно.

# 6
 • София
 • Мнения: 116
Благодаря Ви отново за съветите.
Ще отскоча до аптеката още днес или утре. А как се приема фолиевата киселина и може ли да си я набавям чрез храна, а не под формата на медикаменти.

Отделно имам още един странен въпрос към Вас, вероятно отново няма повод за притеснените, но по това, което изчетох до момента е станало претопляне.

Преди седмица бях по работа в гр.Варна и съвсем непринудено, разхождайки се с моя приятел, решихме да се събуем боси по неимоверно парещ цимент (път) покрай плажната алея. На пръв поглед нямаше абсолютно нищо, но предполагам, тогава не знаех, че съм бременна, на следващия ден усещах адските болки ниско долу беше се обхванала и областта на дясната страна на бъбрека. Консултирах се с майка ми, тъй като си помислих, че съм направила претопляне на яйчниците и тя ме посъветва да пия Неуринал - изцяло на билкова основа, по едно хапче на ден. Болката продължи три дни, обхващайки зоната ниско долу, както и малка част от ануса (с извинение) - бодежи, подобни на бъбречна криза.

Притесних се доста, тъй като такива симптоми не съм имала до момента. В един момент нямаше нищо и всичко отшумя. Вече, когато съм сигурна, че съм бременна, възможно ли е нещо да съм направила на плода и възможно ли е от претоплянето на ходилата и краката да са се получили контракции?

Благодаря Ви.

# 7
 • Мнения: 2 089
Ембриончето може да пострада от претопляне, което обхваща цялото тяло. Болките според мен нямат общо, неуренал е добро решение ако усещаш дискомфорт при уриниране, наченки на цистит и т.н. Може дискомфортът да е бил от имплантацията, ранен признак на бременността и т.н В този ред на мисли трябва да се пазиш от слънце,големи жеги, горещи вани и душове. Фолиевата киселина можеш да си добавяш и от храна, но едва ли ще е достатъчно. Вземи си неофолик мета и имай предвид, че това не е медикамент, а добавка и с нея не може да се предозира, тя е като витамин Ц-то, излишното се изпишква. Много е важно да я пиеш, тя предпазва плода от дефекти на невралната тръба. По едно хапче на ден.

# 8
 • София
 • Мнения: 116
Благодаря Яна,

Притесних се, тъй като бяха доста силни бодежи и не съм получавала подобни до момента.
Със сигурност вече имам едно наум. Сега, предстоящото пътуване ще бъде напълно подготвено с шапки, защитни средства за кожата, които да не вредят на нея, както и доста чифтове удобни сандали и обувки, за да не стъпвам с боси крака по плажа и топлия пясък.

Ако може да ми дадете и насоки, когато сте били бременни в първите месеци и Ви е е налагало да ходите на море, какво сте взимали със себе си и как сте се пазили?

Поздрави,.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 653
Фолиевa от хрaнa трудно се нaбaвя в необходимото количество. Aко още не си я купилa по-добре си вземи метa фолиевa, която е по-добрaтa формa. Aко искaш може и витaмини зa бременни дa си вземеш, примерно нa Джеймисън, с приятен вкус сa и дори дa ти се гaди нямa дa ти прaвят проблем. Зa хрaненето предполaгaм си нaясно, че не е добре дa се консумирaт сурови месa(кaто суши),не добре изпечени месa, някои билки, прясно сирене, aлкохол...
Бременнa не съм ходилa нa море, тук съвет не могa дa дaм. Освен дa се пaзиш от слънцето и дa не се преуморявaш.

# 10
 • Мнения: 3 144
Болките, подобни на менструални са съвсем нормални и често срещани в ранна бременност. През целия втори месец имах болки и чувството беше, че всеки момент ще ми дойде. Към третия месец отшумяха. Пиех папаверин и но-шпа, когато бяха по-силни.

Подкрепям за фолиевата киселина. Тя е абсолютно задължителна по една таблетка на ден.

Относно възрастта, в чудесна възраст си и не виждам кое те притеснява. Забременях малко преди да навършва 25, планирано и много желано. При теб шокът идва явно от това, че не сте го планирали. С времето постепенно ще свикнеш с мисълта. Едва ли има нещо по-хубаво от това да станеш майка.

Относно притесненията, опитай се да мислиш позитивно. На този етап нямаш основание за притеснение. Бременността е хубав период и не си заслужава да я разваляме с лоши мисли. Да, тя е съпътствана и с много неразположения, но периодът на сладко очакване да се срещнеш с детето си е незаменим. А и не се случва много пъти в живота, така че е добре да й се насладим максимално. Лека бременност!

# 11
 • София
 • Мнения: 116
Мили майки,

Прекрасни сте! Заредихте ме с толкова вдъхновение, за което Ви благодаря.
Разбира се, относно хранителните навици при мен е малко по-сложно, тъй като съм вегетарианка, но откоро започнах от време на време да поопитвам  и месо. Тук ще се консултирам и с АГ-то, когато отида на преглед.

Относно фолиевата киселина, сега се запътвам към аптеката. Някакви препоръки като марка, мг-и и прочие?

Благодаря,
Поздрави,

# 12
 • София
 • Мнения: 3 653
Aми тогaвa си вземи метафолиевa-точно тaкa кaжи в аптекaтa, те знaят кaкво дa ти дадат.

# 13
 • София
 • Мнения: 116
Благодаря.

Ще кажа точно това. Ще пиша след това, за да кажа какво е станало.
А как се приема - след храна, по време на храна или час преди хранене?

Имам още един допълнителен въпрос, предполагам, че отново съм супер несоъбразителна, за което се извинявам отново.. но преди да стигна до АГ-то има доста време, а Вие сте хората, към които се обръщам.

Все пак, майка ми е била бременна преди 24 години и е доста далечен период, а и времената са били други.

От доста години насам си имам бяло течение, не е в прекомерено-големи количества, но не и в малки.
Бях забелязала, че се увеличава и засилва преди време на цикъл.

Какво се случва с него по време на бремеността? Има ли някаква опасност и сблъсквали ли сте се с подобен казус?

Благодаря Ви.

# 14
 • Мнения: 2 089
Като се запишеш на женска консултация след някоя и друга седмица, гинекологът ще ти назначи задължителните изследвания, едното от тях е микробиология. До 12г.с не се прилага лечение, ако има какво да се лекува, освен ако не нещо зловещо. По думите ти, не е. Неофолик мета е добра фолиева.

Не прекалявайте с морските дарове, с морските риби и вече са ти казали недобре термично обработени меса и яйца. Не се завирай в бездомни котки и хубаво си мий зеленчуците и плодовете, които ядеш.

Simple Smile 24 е великолепна възраст за дете.

Общи условия

Активация на акаунт