Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 292
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
През целия 3 месец и първите 2 седмици на 4 месец, ставах по 3 пъти през нощта до тоалетната. Беше кошмар, не можех да се наспя, заспивах още в 21,00 часа и сутрин на работа бях парцал. След това започнах да ставам само по веднъж, не знам защо така при все, че съм увеличила количеството вода. Може би бебчо се е завъртял някакси и не ми натиска мехура, знам ли. 

# 166
Поспете колкото можете сега, че после поне 2г няма наспиване. И умората се трупа и тръгваш на работа.
Абе страшно е!

# 167
  • София
Добро мрачно утро и от мен Simple Smile

Аз преди ставах по 5-6 пъти на нощ, но и много жадна се будя и доста вода изпивам. Сега редовно ставанията са ми около 3 на брой. Будя се наспана в 8 без нещо, което ми е идеално.

Еуфория16
, много несериозно наистина! И аз вчера седейки пред кабинета преброих 10 (!) момичета, които влязоха преди мен, но коя носеше записа на тонове, коя да вземе болничен, коя за изследвания и за по минутка трябваше да чакам... ПОмоли го доктора ти да ти звъни ако има нещо.

solenka, точно така. Матката до скоро е растяла само в малкия таз, а сега вече се качва в коремната кухина и оставя място за пикучния мехур. В общи линии явно има защо да казват, че втория триместър е най-лек Simple Smile

Сънче, моите приятелки редовно си носят бременните дънки след раждането, а при нас както ще е зима ми звучи супер да пазим кръст и яйчници Simple Smile

# 168
  • София
Май и аз ще мина пре H&M  да ги видя тези дънки за бермнни и на други места четох , че са хубави и удобни. Тези дни докато е студено ходя с един единствен панталон , който е от плат и ми се единствения удобен, никакви дънки не ми стават. Сега за лятото имам сумати роклиза носене , ама то лятото ще свърши преди бебко да се е появи , така че ще ми трябват и за след това Simple Smile

Момичета, какво вие  мнението за честите прегледи. Дали много вреди УЗ на бебчето. Сега през Юли месец ще мисе съберат 2-ра ФМ , 4-Д и страндартния преглед по ЖК (ако доктора  пак не изчезне разбира се Grinning) ?

# 169
И аз онзи ден направих първия пазар за мен - от H&M си намерих много хубави панталони (дълги бели, като за лятото, но не са свръх тънки) за 24 лв., в Уайкики имаше доста блузки. Reserved също го уважи - имат много добри намаления в момента, а голяма част от блузите им са с кройки, които са супер подходящи за бременни:)

# 170
  • бургас
Аз оня ден бях в един китайски магазин и си харесах една дълга рокля, която ще събере и бременно коремче, взех я за 14лв и сега се чудя дали да взема още една, че ми е супер удобна. Но май е по-добре първо да потърся панталон, че вече нищо не ми става.
Снощи бебо беше много активен, поне един час си шава човечето, но когато таткото се прибра се кротна Simple Smile

# 171
  • Пловдив
Пак ви досаждам, ама да питам. Излезнаха ми резултатите от сифилис, спин, хепатит Б и токсоплазмоза.
Сифилис - (-) negative
Хепатит Б - 0,56 - референтна област </=1,00 отр.; >1,00 полож.
Спин - (-) negative
Toxoplasma gondii IgG AB - 0,13 IU/ml - референтна област 0-1
Само за токсоплазмозата не мога да разбера, това означа, че никога не съм я карала и нямам антитела ли, че не съм болна сега, какво?

# 172
solenka,
IgG е отрицателно, което означава, че няма изградени антитела, т.е. не си боледувала, но защо не пусна и IgM?

Отделно, да кажа, че за София препоръчам не някоя лаборатория, тъй като там доста често резултатите са манипулирани, ами Национален център по заразни болести и паразитология. 56лв е изследването за 2-та имуноглобулина.

# 173
  • Пловдив
Бях с направление от АГ-то, явно това е пишело, не знам.

# 174
Whisskas дано да е от работа, но нека  и кардиолог си каже думата. Аз бебо не го усещам още, ама се наслушвам де. Еутирокса го пия рано сутрин около 6.00, а вит.В12 и Д следобед, даже напоследък и вечер, че нещо ги позабравям. Желязо не пия, с него май ситуацията откъм прием се поусложнява. Аз пия В12 и Д заедно, проблем ли е?

Лаленце, най-после да кажат! Честито ви мъж! На другия преглед ще й кажа да види шийката, че ще се събере месец и половина без да е мерена. Просто последния път ме гледа с коремен ехограф и затова не я измери, иначе винаги казва колко е.

titkata браво, че си отишла веднага. След месец нещата ще са под контрол.

moodie чудесни са ти резултатите, след кръвните ще са по- ниски стойности, но пак трябва да са високи.

_Lulla, какъв е тоз твоя доктор? Айде БХС ако си под 30 г. иди доди да не правиш, ама 2 ФМ си е направо задължителна>Там гледат органите на бебето на големи екрани, и дума не може да става, че е каквото вижда и той. Вземи проучи кои лекари правят ФМ или пиши в кой град си, ще ти кажем имена и си записвай час и отивай.

Еуфория, много неприятно наистина, особено след като си имала час. През нощта ставам 2 пъти , понякога даже и 3, не ми се става хич, ама не мога да заспя ако не отида, не съм свикнала да ставам и не ми е приятно, ама няма как. На мен пък изобщо не ми се спи, лягаме след 11.30 и после поне час още се мъча да заспя.

Олееее SunLight, това твоето не е човешко направо! Simple Smile

Аз също си взех дънки за бременни, ама нещо ми се свличат като ходя....иначе са удобни, ама все ги повдигам, а не са ми широки.

# 175
  • гр. Тутракан
Лаленце- честити да са ви сините гащи. Страхотно е да си имаш момче.

Вчера бях цял ден на работа. Прибрах се капнала от умора. Живеем в къща. След работа си пооправих двора до към 20ч бях готова.След това готвих. Изкъпах сина ски. И в 22ч вече бях в леглото капнала просто. Загледах се в корема понеже усещах едно пърхане, подобно на гъделичкане, и видях как  корема ми направи 3 пъти нещо наподобяващо вълнички. След това само вдясно едно ритане. Явно беб вече се бунтува в корема ми.
Днес е последния ми ден на работа и излизам отпуск до 7ми септември, след което мисля да си взема болничен.
Снощи сина ми каза, че много искал да идва Коледа за да види вече бебето. Той иска сестра.И му казах, че може и да е момченце, каза че ако е момче ще го върне на Дядо Коледа. Simple Smile
Пазете се момичета Simple Smile
Хубав и слънчев ден на всички!

# 176
  • Варна
Sunsunny2 на втора ФМ аз реших да не ходя, защото наистина няма нужда според мен. Сумати пари за 10 мин преглед. Не съм толкова психирана, бебка расте нормално, гръбнака е добре оформен. В крайна сметка когато ние сме били бебчета нашите майки не са били гледани под лупа както в днешно време.. има ужасно много информация.. Никой не може да ме убеди, че аз и ти сме боледували като малки много повече от колкото едно дете в днешно време. Каквото се роди ще си е нашето и ще го обичаме. Имам доверие на лекаря и смятам, че щом така е преценил значи така е най-добре. От Варна съм, на 29 а таткото е на 33.
Вчера говорих с майка ми относно отоплението.. достигнахме до извода, че печката с дърва не е чак толкова лош вариант при все, че и ние като малки сме гледани на дърва. Просто ще има и конвектор и така.

Във вторник си записах час и нямам търпение вече.. Ще взема и болничен Heart така дългоочакваният..

# 177
Аз пък днес се обадих най - накрая на работа да им кажа, че напускам. Този 5 минутен разговор го отлагах повече от седмица  ooooh! Много емоционално ми стана, хем облекчение, хем ми е тъжно. Не мога да се позная - цял живот съм взимала решения през глава, а сега съвсем в обратната посока.

Надявам се вие да сте добре  Hug

# 178
  • София
Аз пък днес се обадих най - накрая на работа да им кажа, че напускам. Този 5 минутен разговор го отлагах повече от седмица  ooooh! Много емоционално ми стана, хем облекчение, хем ми е тъжно. Не мога да се позная - цял живот съм взимала решения през глава, а сега съвсем в обратната посока.

Надявам се вие да сте добре  Hug

RainDanceMaggie, защо напускаш не мже лида излезеш само болничен. Извинявай , ако си писала по назад и не съм разбрала .

Сега може и да ти е по емоционално заради малкото човече Animal Baby Chick

# 179
Аз съм в болничен в момента, но следващия месец се връщаме в България за постоянно и няма как да ме водят на работа в Холандия. Надявам се да успея да си уредя нещата така, че да мога да взимам майчинство в бг, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт