Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 юли 2018, 23:16 ч.

УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

 • 29 954
 • 511
 •   1
Отговори
# 390
 • Мнения: 90
нята. Ако се бях строполила, кой щеше да разбере, ако бях във вип стаята.

Близките ти, които те придружават Heart Но ако няма такива, наистина е по-добре да не си сам.

# 391
 • Където е сърцето
 • Мнения: 986
Те близките ти няма денонощно да са при теб, нямат ли си друга работа  Laughing Шегувам се, ама съвсем сериозно: като ти е второ примерно мъжа ти (или майка ти Wink ) трябва да гледа първото и няма да има време да виси по цял ден в Родилно.

# 392
 • Бургас
 • Мнения: 10 668
И да ти е първо, е хубаво да "потренираш" какво е да се грижиш сам за детето си. Поне аз не съм привърженик на експлоатацията на баби, което е така разпространено по нашите ширини. И по тази причина като родих, си взех детето при мен в стаята денонощно и то при положение, че бях по-зле и от тези със секцио. Тези 3000 лв по-скоро бих ги инвестирала в Пренатест вместо във вип стая

# 393
 • Мнения: 3 902
Винаги е добре да я има и тази опция. Аз добре, че бях сама в стая. Че родих близнаците, изправих се още същата вечер от секциото без проблем и тъкмо ми ги дадоха и двамата и на следващата сутрин не можах да стана от леглото. Тазаовата ми кост се беше разместила и нямаше такава зверска болка. Та майка дойде като мой придружител в болницата, за да може да не ми вземат децата докато ни изпишат, че се забави и изписването, на девойката натибиотик, се наложи да вливат. Едвам ставах до тоалетна аз, но майка ми ги 'даваше да ги гушкам, да ги кърмя,преобличаше ги......

Та знае ли човек, кога ще му се наложи да ползва 'екстри" като баби....стаи и подобни. Добре е да ги има, ако някой иска или има нужда да ги ползва.

# 394
 • Мнения: 90
Те близките ти няма денонощно да са при теб, нямат ли си друга работа  Laughing Шегувам се, ама съвсем сериозно: като ти е второ примерно мъжа ти (или майка ти Wink ) трябва да гледа първото и няма да има време да виси по цял ден в Родилно.

Моите бяха денонощно при мен, редуваха се мъжът ми и майка ми. Към този момент единствената им работа беше аз да се чувствам добре- и двамата бяха взели някой ден отпуск Simple Smile Но е факт, че ако е второ, става малко по-сложно... На мен ми беше първо бебче.

# 395
 • Мнения: 137
Чудех се дали да опиша моя случай, понеже всички тук очаквате нещо много хубаво, но ще го направя. За да си имате едно наум, когато става дума за професионализъм, пари и лекарска етика в Дева Мария. Отидох при Хубчев на преглед за непланирана бременност и за съжаление се оказа, че плода е мъртъв. Бях в 10 г.с и ми каза, че трябва да направя аборт, за да го махнем.

На въпроса ми минава ли това по каса, отговора беше "По принцип трябва да минава, но знаете как са нещата..." После два пъти ми повтори, че мога и да не правя аборта при тях, а където пожелая. Имам достатъчно опит с търговски отношения  и трябваше нещо да ме бъзне, че с тази фраза си "връзва гащите" за нещо, но точно в този момент не ми беше до мислене, само ми се ревеше. А и той през цялото време говореше за аборт, не спомена мисед, дори и абразио не каза, само аборт. Абортите са платени открай време, така че ми се видя нормално родната ни каса да не покрива и тези при смърт на плода.

На другият ден не беше на работа и ме прати при друг лекар, който да извърши абразиото. Когато влязох при втория за преглед преди процедурата, с изненада чух "Ако искате по каса трябва да ви държа 48 часа след това, ако го направим като аборт по желание ви пускам след два часа да си ходите. Процедурата е една, единствената разлика е колко ще стоите тук. Казвайте." Повтори ми това за 48-те часа няколко пъти и аз накрая свих рамене и казах "по желание". Нямах талон, личния ми го нямаше и определено не ми се седеше 48 часа да гледам бременни жени и новородени, когато туко що бях загубила моето дете. Дадох 300 лв и след два часа си тръгнах.

След три дни с кански болки отидох в друга болница, оказа се че в Дева Мария не са ме изчистили добре и ще трябва повторно абразио. Последваха въпроси "Къде ви е епикризата от Дева Мария, взеха ли проба от плода за хистологичен анализ, за да се разбере защо е загинал?... Съгласили сте се на аборт по желание, тя вашата става много сложна..."

Ами сложна става, защото постъпих глупаво. Доверих се на думите на двама гинеколози от Дева Мария, а не седнах във форумите преди абразиото и да науча, че при мисед аборт се прави хистологичен анализ на плода и се дава епикриза, които са важни, за да се избегне смъртта на плода при нова бременност и да не се съгласявам на аборт по желание. Който между другото ми беше така добре търговски предложен, защото в АГ отделението на Дева Мария не им достигат легла, а така си взеха 300 лв за два часа без да им хабя легло и да пишат епикризи.

Та си имайте едно наум за лекарите в Дева Мария и си проверявайте твърденията им в интернет. Ей така за всеки случай, за да не изпаднете в моето положение. Не се сърдя за лошо направеното абразио, хора сме, всеки греши. Но за това, че загубих и минималната възможност да разбера защо не успях да износя детето си... Няма да напиша какво ми идва да кажа, защото ще ме баннат.

# 396
 • Мнения: 2 309
staliq много съжалявам за случилото се. Би ли споделила кой е другия лекар?
От Хубчев аз също нямам добри наблюдения. Ходих да ме прегледа, защото имам пролапс, а той бил специализирал за това - прегледа беше много груб, прилоша ми. Целия разговор беше общо 10мин, като само повтаряше как трябва задължително незабавно да се оперирам, и че на следващата седмица бил свободен. Аз съм с кърмаче, което дори и по някакъв начин да го оставя за 2 дни, след гинекологична операция трябва да се пазя и да не го вдигам поне месец, а това не виждам как ще се случи. Да не говорим, че аз планувам да имам още деца в бъдеще, а такава операция преди бременност би било глупаво решение от моя страна. Добре, че живеем във времена с толкова информация, та един бърз рисърч тотално ме разубеди, а излязох разплакана и притеснена от кабинета.

# 397
 • Мнения: 371
Съжалявам за загубата ...Sad
А  къде и при кого ходи да те доизчистят?

# 398
 • Мнения: 90
Ужасно е това, което се е случило,  Staliq. Кой е бил другият лекар, редно е да знаем...

# 399
 • Бургас
 • Мнения: 1 818
Staliq, при мен се наложи кюртаж след кървене в 7г.с. и изоставане на плода. Отидох в Бургасмед. Приеха ме, направиха абразио и след два часа си тръгнах. Мисля че платих само 50лв за преглед, нищо друго. Сестра ми беше ходила при Хубчев преди година, все за операция, избор на екип и т. н. й е говорил. Впоследствие се оказаха ненужни. Направо не мога да повярвам как се е възползвал от ситуацията. Пожелавам ти да си силна и скоро да видиш пак две чертички! 🤗

# 400
 • Мнения: 260
При секцио със спинална упойка катетъра може ли да ми го сложат след упойката?

# 401
 • Мнения: 1 268
И аз питах това , но не ми разрешиха.Подготвяше ме санитарка преди да вляза в операционната Sad

# 402
 • Мнения: 741
Санитарка ли поставя катетъра?

# 403
 • Бургас
 • Мнения: 968
При секцио със спинална упойка катетъра може ли да ми го сложат след упойката?
На мен ми го сложиха след упойката вътре в операционна, но на момичето преди мен още в предоперационна. Мисля, че зависи от лекаря при който си. Аз бях при Татарова.

# 404
 • Мнения: 412
Момичета, наистина ли взимат бебетата вечер от 00 до 6? 😱 Може ли да не ми го взимат? Не искам да го давам.

Общи условия

Активация на акаунт