Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юли 2018, 15:29 ч.

Какво правят Вашите ученици лятото?

 • 17 613
 • 147
 •   3
Отговори
# 30
 • Мнения: 20 715
А, това за 7 клас е заложено в новия закон. Дъщеря ми ще бъде 7 клас, т.е. от випуска на опитните зайчета по новата прграма е, та го знам откакто приеха новия закон. Иначе, началото и краят на учебната година се определят със заповед на министъра още през август.

# 31
 • Мнения: 12 656
 До края на 12 клас обаче кой знае какво могат да измислят.

# 32
 • Мнения: 20 715
Ох, не ми се мисли. Купон ще дам като завърши и тя и се отърва от родната образователна система.

# 33
 • Мнения: 7 110
А приеха ли новите правила за НВО в 7-ми клас? Говореше се, че ще правят подробен преразказ на неизучаван текст, както и това, че ще се включва материала от 5 и 6 клас. И ще хване тези, които сега ще са 6-ти клас

# 34
 • Мнения: 20 715
Още не.

# 35
 • Мнения: 7 110

Благодаря. Дано да не го приемат. Все се чудят как да направят още по-трудни и стресиращи за децата, а покрай тях и за нас

# 36
 • Мнения: 20 715
Реших да гледам философски на нещата- каквото за нея, това и за другите. Иначе ще се гръмна.

# 37
 • Мнения: 6 406
Детето ми ще бъде 4-ти клас, придържам се към мнението, че ваканцията е за почивка - и без това са натоварени целодневно в училище през учебната година (още чакам да видя възрастния с 9.5-часов работен ден, започващ в 8 сутринта). Когато аз бях дете, абсолютно нищо не се правеше през ваканциите, пълна анархия. Сега като чета някои от постовете, ми се изправят косите. Абсолютно не приемам такова натягане на пружините.
И без това от училището им прекаляват с летните домашни, особено по математика (с такъв профил е училището), но и с тях не напъвам много. Колкото реши - толкоз.
Книги чете каквито и когато иска, на периоди - понякога по една дебела книга за 2-3 дни, веднага след нея - втора; друг път със седмици не отваря. И аз съм така.  
Като човек, учил и работещ в областта на езика и изкарал отлична оценка на приемен изпит по литература в СУ, ми е пределно ясно, че до осми клас задължителната литература е по-скоро за обща култура, която може да бъде придобита и текущо в рамките на учебната година. Така че не се задълбочавам много в списъците, предоставяни от учителките.
Ходи на занималня с английски по 1 месец, не толкова да учи езика, колкото че мястото е в двора на нашата кооперация Wink През останалото време е при баба си или с нас в офиса. Скоро ще започва да седи и сама. Ходи си на същия спорт, на който и през учебната година.
Пътуваме семейно общо около месец в рамките на ваканциите през годината (не само лятната), при късметлийски наредена година за родителите - и повече.

# 38
 • Мнения: 9
Дъщеря ми е на 8г. Скоро ни предстои прибиране към Варна и е много  развълнувана. Обича книгите, но и́ е трудно да чете на български, та това лято се надявам да се понаучи. Много бих искала да  я изпратя на дневен лагер, за да се отдели малко от нас, но се притеснявам, понеже ще е сама, няма си приятелки там и лагера може да има обратен ефект. Тъй като говори отлично английски, цяло лято се опитвам да комуникираме само на български. Ще се позанимаем малко и с текстови задачи. Тя учи по американска система и не са много застъпени. А ги намирам за много полезни и се опитвам да и́ ги поднасям, свързани с житейски ситуации. Сутрин ще ходи редовно на плаж с дядо, а аз и баба ще пием кафе. После игра със съседските деца. Поръчала си е посещения на музеи и аквапарка. А аз планувам и обиколки из близки интересни места. И почивка...

# 39
 • Мнения: 15 126
Иначе, началото и краят на учебната година се определят със заповед на министъра още през август.
Само краят. Началото е фиксирано в закона.

# 40
 • София
 • Мнения: 202
Относно четенето на книгите съм разбрала, че си е до човек, в случая до дете! Не му ли е интересно, ще пропуска страници, ще лъже и вас, че чете и се получава едно чисто губене на време. Нали знаете - насила хубост не става. Факт е обаче, че тези книги не се дават току така. Това са книгите с включени произведения, които ще бъдат изучавани в следващата година по български език и литература. Много е важно какви навици се създават на детето, важно е да знае кога си играем и не мислим за нищо и кога сме сериозни. Моето мнение е такова, децата имат две основни задължения - да бъдат деца и да учат! Може да съм по-строга някой път (дори когато всичко ми трепери отвътре), но знам защо го правя. Изхождам от това, че наистина искам детето ми да знае какво иска в живота. Да се забавлява всеки може Simple Smile Другото, за което се сещам, е че при баба се преговаря усилено таблицата за умножение. Който не си е сядал на Д-то през учебната година, щв учи и лятото.

# 41
 • Мнения: 9 044
Дъщеря ми е на 8г. Скоро ни предстои прибиране към Варна и е много  развълнувана. Обича книгите, но и́ е трудно да чете на български, та това лято се надявам да се понаучи. Много бих искала да  я изпратя на дневен лагер, за да се отдели малко от нас, но се притеснявам, понеже ще е сама, няма си приятелки там и лагера може да има обратен ефект.

Не се притеснявай, моят син беше ПГ, когато отиде за първи път на лагер сам, без приятели.Винаги има деца, които са сами,сприятеляват се.Всяка година децата чакат с нетърпение лагера.Препоръчвам Родни Балксни и Чудните скали.Вторият лагер е по- екстремен, с катерене, гребане, езда.Първият е по- скоро разходки из природатаци състезания по ориентиране.Ръководителите са много отговорни към децата

# 42
 • Мнения: 4 779
Моят син скучае и иска ваканцията да свърши и да бъде пети клас. Не е по ученето, но съучениците му липсват. Аз съм от тези дето искат ваканцията да е макс един месец. Работя, нямам възможност да му организирам летата. А той освен на компютъра други забавления не може сам да си организира. Не му харесват децата, които живеят около нас и по цял ден си стои сам. Дори ходя да търся свободни деца , за да поиграят. Ходи от време на време при майка ми-там децата му харесват, но и тя работи и не може да го взима. Абе с една дума за мен лятото е загуба на време и скука. Знам, че това мнение не се споделя от повечето мами във форума, но за мен си е така.

# 43
 • София
 • Мнения: 3 566
Хубаво е да почиват, имат нужда. Гадното е, че като са малки (1-2-3 клас), не мога да ги оставя сами. Нямам им вяра. Затова гледам да е нещо средно.
Големите юни са на занималня. После има малко море/планина. Следва месец и половина с баба на село. Там са всичките и анархията е почти пълна. Големите имат задължние да четат по малко всеки ден и да помагат по малко на баба си с гледането на малката.

# 44
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 2 343
Моят син скучае и иска ваканцията да свърши и да бъде пети клас. Не е по ученето, но съучениците му липсват. Аз съм от тези дето искат ваканцията да е макс един месец. Работя, нямам възможност да му организирам летата. А той освен на компютъра други забавления не може сам да си организира. Не му харесват децата, които живеят около нас и по цял ден си стои сам. Дори ходя да търся свободни деца , за да поиграят. Ходи от време на време при майка ми-там децата му харесват, но и тя работи и не може да го взима. Абе с една дума за мен лятото е загуба на време и скука. Знам, че това мнение не се споделя от повечето мами във форума, но за мен си е така.
Ох,не е лесно,но пък все още са малки.Аз като се сетя нашите ваканции какви бяха......Но баба ми се пенсионира на 55 и цяло лято при тях в игри,ходене да се къпем в реката,федербал,колелета,ластик и ,,,,,,,,,,Сега като гледам как 65 г.ходят да работят защото пенсията не стига,как да гледат внуци.А докато дойде нашият ред да сме баби,за да помагаме не знам какво ще е.

Общи условия

Активация на акаунт