Кралски работи и клюки - 15

• 63 913
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И на мен ми е интересна точно темата за британското кралско семейство без да знам защо, на хора извън темата пък може всички да сме му смешни, както на вас една потребителка, която пита и благодари.

Много от нещата, които съм писала, са клюки, не "факти". Чета от чужди таблоиди. Фактите са малко Simple Smile Напр. българските клюки просто не са ми любопитни, не чета за тоалетите скандалите покрай тази или другата Simple Smile Не ме разтоварват така Simple Smile

# 406
  • София
Мегън ми харесва на тези снимки. Симпатична е, изглежда добре.

# 407
Относно новия закон за наследяване, не мисля че променя нещо в реда, освен за Шарлът, но може и да бъркам.

ПП Важи за родените след 28 октомври 2011 https://en.wikipedia.org/wiki/Succession_to_the_Crown_Act_2013

Аа, не го знаех това, мерси. Е, това е то кралска работа. Правиш нещо прогресивно, но само наполовина.

# 408
Сега се сещам, че на приятелка брат й работеше в един от любимите дворци на QE II.

gargamela, благодаря за разяснението!  Hug
Ice Queen, разбира се, че в главата ми диалогът протече на бритиш инглиш. Да не мислиш, че прочетох "наденички", разбира се, че иде реч само и единствено за "сОусиджеЗ".  Wink

# 409
  • Майничка
Лично аз се интересувам по-скоро от история, отколкото конкретно от кралското ежедневие и злободневни теми. Въпреки това са ми интересни динамиките в рамките на различните династии, както и промените, които се случват в тях.
Ето, примерно, казусът с абдикацията на Едуард VIII - ако в Англия съществуваше опцията "морганатичен брак", той вероятно би я избрал и предвид прогерманските му симпатии, курсът, поет от Англия през Втората световна война, може би нямаше да е този.
Два-три века по-рано  
а) Уолис Симпсън може би изобщо нямаше да попадне в един и същи социален кръг с него или
б) предвид това, че той вече е бил пълноправно управляващ монарх, можеше да се наложи над парламента.
Един-един и половина век по-късно хората вероятно щяха да се чудят "Хубаво, била разведена два пъти, къде е проблемът, нали поне е жена!" Wink.

# 410
  • София
Ако мъжете след век успяват да забременяват и износят деца, т.е. династията ще продължи, и последното чудене ще отпадне  Joy

# 411
  • Майничка
Има и друга опция - клонират баба и я оставят завинаги на престола. Laughing

# 412
  • София
Баба форевър...
То на Чарлз не му остана за кога да бъде крал, но пък родителите му са дълголетници
Сигурно сте казвали, но каква ли е причината да не отстъпва престола? И може ли да прескочи Чарлз?

# 413
  • Майничка
Не може да абдикира без разрешение на парламента. То май британски монарх, освен Едуард VII не е абдикирал. Спорят за Джеймс II, който бяга във Франция, дали е абдикирал или не, приемат че е, но то е за да поставят на трона протестантски владетел.
Не могат и да прескочат Чарлз.
Макар че знае ли човек, нещата се менят.

# 414
Сигурно сте казвали, но каква ли е причината да не отстъпва престола?

Ти, ако си кралица, би ли абдикирала? Ей, тъй, без съществена причина. (имам предвид тежко заболяване, защото вече желанието да сключиш брак с "неподходящ" партньор не се приема за причина Grinning).

# 415
  • София
А как Хуан-Карлос отстъпи престола си само на 80? Мислиш ли, че на 90+ години не е в реда на нещата?

# 416
Той и папа не беше абдикирал доскоро... Мисля си,че англичаните си харесват кралицата.

# 417
  • София
Тя и холандската кралица абдикира, и японският император и той, май догодина, но Баба няма да е в тази група Simple Smile

# 418
...Баба няма да е в тази група Simple Smile

Явно имат бая нейни двойници.  Laughing Ако я карат така, може и Джорджи да се размине с титлата, както и неговите внуци.  Laughing

А сега сериозно- много е вероятно да не абдикира от чисто финансова гледна точка. Ще трябва да се печатат нови банкноти, секат монети, да се променят бая символи на монархията, което не е никак евтино.  Thinking

# 419
Аз пък не знам защо имам усещането, че скоро Елизабет ще се оттегли. Като под скоро да се разбира не по-рано от 2019 и то не в началото на годината.

Хм, толкова ли е важно нейния лик да е на банкноти и монети? Новата полимерна банкнота от 20 паунда я гласят за 2020.

Общи условия

Активация на акаунт