Кралски работи и клюки - 15

• 63 906
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Смешко, голямо дърво е тоя Тръмп!
Надут балон, а прекрасната му жена е превъзходна!
Баба Бети си е вече една застаряла женица - Кралица и е време да си даде трона, както майка и на нея!

# 451
  • На ръба на нервната криза
Баба Бети си е вече една застаряла женица - Кралица и е време да си даде трона, както майка и на нея!

Елизабет Втора наследява трона след смъртта на баща си Джордж VI. Майка ѝ няма нищо общо, тя е била съпруга на Краля, а не управляваща Кралица Simple Smile

# 452
  • Майничка
Мелания направо скрива шапката на всички. Перфектна в облеклото си - всеки път. Другата добре облечена жена на снимката е жената до нея. Не знам как се казва, но е много добре облечена. ...

Това е белгийската кралица Матилда. Според мен точно на тази снимка Мелания изобщо не е в подходяща за случая (посещение на детска болница) рокля, нищо че й стои прекрасно. Ако не беше дължината и липсата на колие, си е по-скоро вечерен тоалет.

# 453
Корона се предава само при смърт на владетеля (добре, напоследък в Европа има и абдикации). Няма хънта, мънта, не мога, не искам. Най-големият им срам е бил абдикиралия чичо и поне още столетие няма да го повторят.
Крал става прекия наследник, без значение дали е на 3м, 3г или 73г.
Елизабет ще си е кралица "до край". Може да е възрастна, може всичко. Дори и тежко болна и на смъртен одър пак ще е кралица, а двореца ще излиза със съобщения от сорта на "Поради недоброто здраве на Нейно Величество, на събитие еди кое си ще бъде представлявана от принц Чарлз/Уилям, от херцогините на Корнуол или Кеймбридж и т.н.".
Елизабет II "счупи" всички рекорди за управление и то в динамични времена. Нейната ера ще завърши само със смърт. Тя през целия си живот се е показала като "войник" и няма да се предаде. Wink

# 454
Тя през целия си живот се е показала като "войник" и няма да се предаде. Wink
И аз мисля така. Попаднах на статия от миналата година, в която пише, че " Елизабет Втора споделила с най-близките си хора, че ако все още е на трона на 95 години, ще поиска да влезе в сила закон, известен като „Акт за регентство“.

# 455
Да, да! От баща и!
Исках да си редактирам поста, но не става!

# 456
70 % от британците искат следващия крал да е Уилям, а не Чарлз? Това означава ли, че има вероятност парламента да се съобрази с това и да настояват за предаване на короната директно на Уилям?

# 457
  • Майничка
...И аз мисля така. Попаднах на статия от миналата година, в която пише, че " Елизабет Втора споделила с най-близките си хора, че ако все още е на трона на 95 години, ще поиска да влезе в сила закон, известен като „Акт за регентство“...

Има някакъв подобен прецедент с душевно болния Джордж III, регент на два пъти е ставал синът му, престолонаследникът. Първият път кралят го утвърдил със задна дата, когато влязъл в релси, вторият път вече така и не влязъл, та правили разни врътки с укази за "делегиране" на пълномощия, но си е останал крал до смъртта си. Той всъщност е най-дълго управлявалият английски монарх (към 60г.) преди да излязат на линия дамите - Виктория и Елизабет.

П.П. Не вярвам да пропуснат Чарлз, дори и заради общественото мнение. Това би обезсмислило цялата "командна верига" и би поставило монархията на изборна основа. А и тези анкети много зависят от начина на задаване на въпроса. Едно е "Кого бихте предпочели на трона - Ч или У?" и друго "Да бъде ли прескочен Ч в полза на У?".

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 12:13 от gargamela

# 458
  • София
Уйлям е категоричен, че няма да се съгласи да измести баща си.

# 459
Забелязвам, че като цяло по темата за Английското кралско семейство, с плам се обяснява как са строго задължени да спазват протокол за цвета на лака на ноктите и дебелината на тока на обувките, за страничния шев на роклята и позата на краката...
Но когато стане въпрос за нещо маловажно, като това кой да е следващия крал, почват десетки теории за нарушаване на традицията и протокола... Grin

Не само в нашата тема, а по принцип го наблюдавам.

# 460
70 % от британците искат следващия крал да е Уилям, а не Чарлз? Това означава ли, че има вероятност парламента да се съобрази с това и да настояват за предаване на короната директно на Уилям?

Едва ли. Видяхме ги британците какво и как искат - още не могат да оправят кашата Брекзит. По монархическите въпроси пък, хич и никой няма да ги пита. Разпъват си локуми из английската преса по този въпрос, но нищо повече.

# 461
Не знам самия материал в статията колко е достоверен, но отдолу са качени снимки от Инстаграм, където е описано на кои марки са тоалетите и бижутата на Кейр и Меган от кръщенето на Луи

http://www.kliuki.net/%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BC%D0%B … 0%BD%D0%B5%D1%82/

# 462
  • на пистата
Мегън със страхотен панталон
https://www.instagram.com/p/BlNhpVegCZG/?utm_source=ig_share_she … hid=1rgyzp74tj7m3

# 463
  • София
Да. Разкошна визия на Мегън. Свежа, модерна. Кейт къде е намерила тази рокля на баба си не знам.

# 464
Аз да споделя за Летисия - харесвам я. Брани малките си като лъвица. Тук прочетох, че свекърва и София плете интриги по разместване листата на онаследяване.
А представяте ли си какви перушини ще се разхвърчат, ако има и една "Камила" в картинката. Няма да има за сватбена шапка от пера...

Общи условия

Активация на акаунт