Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юли 2018, 17:00 ч.

Хормонални изследвания - 8

  • 43 734
  • 518
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 27 511
Здравей Денис,
Много моля
Скрит текст:
за мнение относно стойностите от изследванията ми. Жена съм на 42 г., с 10 кг наднормено тегло. Не пазя диети. Този месец ми предстои трансфер по Фонда. Благодаря ти!

Хормони
TSH   S        2.2                               µIU/ml     0,27 - 4,20     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        11.03       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        8.49       IU/ml     0 - 34     ECLIA

Клинична химия
Глюкоза   S        5.57       mmol/l     2,80 - 6,10     HK
Глюкоза (2 )   S        6.26       mmol/l          HK
Глюкоза (3 )   S        4.28       mmol/l          HK
      Орален глюкозотолерансен тест:
(1) - изходна стойност
(2) - 60-та мин.
(3) - 120-та мин.
изходна ст. 120-та мин.
Нормален тест < 6.1 <7.8
Нарушени стойности 6.1-6.9 7.8-11.0
Диабет > 7.0 >11.1

Специфични протеини, витамини
Витамин В12   S        418       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        32.47       nmol/l     10.4-42.4     ECLIA
25-OH-Vitamin D   S        22.21       ng/ml          ECLIA
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да го смъкнеш под 2.0, дори 0,5-1,0, когато се правят опити за бебе. Желателно е да провериш също Т3 и Т4.
Нямаш Хашимото.
КЗ е висока.
Не изследва ли и инсулин?
Вит.Д е нисък - трябва да го приемаш.
Другите са добре.


Аз си повторих хормоналните изследвания и пролактина ми е същия-750 при референтни до 650.
Прогестерон лутеална фаза-14, при референтни 5-75.
Някой знае ли ендокринологът Начев кога преглежда и къде преглежда към днешна дата?
Или пък препоръка за друг.
Пролактинът е висок, а прогестерона нисък ( показва, че не е имало О. , ако е изследван точно на 7 ден след предполагаемата О.)


И аз моля за
Скрит текст:
коментар на тези изследвания, правени на 4-ти ден от МЦ - Хашимото , ИР, наднормано тегло и невъзможност да се отслабне, прием на л-тироксин - 50 млг, Т3 -25 млг, Ксидуо 1х850 и доста добавки - вит Д, К2, С, Магнезии, Б5, цинк, от време на време вит Б комплекс, Кю10, омега, биотин, пробиотик и др. Хранене без глутен, ограничени млечни и стремеж към НВ-ВМ. Ясен е метаболитният синдром, но тия полови хормони какво значат

TSH       0.183       uIU/ml     0.34-4.50   
fT4       30.73       pmol/l     32.67-63.14   
MAT       378.7       mIU/ml     до 30   
TAT       117.3       IU/ml     до 30   
fT3       4.21       pmol/l     4.44-15.43   
Тестостерон/Testosteron       0.129       ng/ml     Мъже -3,0-10,0, Жени -0,2-1,0,Деца- 0,1-0,3   
Прогестерон/Progesteron       0.229       ng/ml     ж. фол.ф. 0.31-1.52,лут.ф. 5.16-18.52,менопауза-0,08-0,76   
Естрадиол/Estradiol       5.00       pg/ml     жени-фол.фаза 24-114,овул.фаза 62-530,лут.фаза 80-273,мъже до 60   
Витамин В12/Vitamin B12       329       pg/ml     200-1100   
25-OH Витамин D       66.1       nmo/l     95.4-318   
Имунореактивен инсулин       13.63       uIU/ml     1.9 - 23
Глюкоза/Glucose       7.14        mmol/l     3.20-6.20
Холестерол/Cholesterol       7.22 работено два пъти       mmol/l     до 5.7   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol       1.82 работено два пъти       mmol/l     0.9-1.7   
Триглицериди/Triglycerides       0.74       mmol/l     до2.0   
ASAT(GOT)       28.00       U/l     до 46   
ALAT(GPT)       48.66        U/l     до 46   
LDL-cholesterol direct       5.06        mmol/l     до 3.60   

Имаш Хипофинкция на ЩЖ и Хашимото.
Тестостеронът е нисък - възможно е да е лабораторна грешка или от НВХ или ако не ядеш достатъчно месо. Друга причина проблем с НбЖ или яйчниците... или висок пролактин?!
Е2 е нисък - не изследва ли ФСХ и ЛХ?! - показва, че яйчниците не функционират.
Много сериозен дефицит на вит.Д.
Инсулин и КЗ много високи. Инсулина - от ИР, но за КЗ се консултирай с Ендокринолог.
Холестеролът е висок.
АЛАТ-а е малко висок - може да показва някакво възпаление, от медикамент ( напр. метформина)/ и т.н. - лекар преценява.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 19:02 от denis.

# 511
  • Cobrs
  • Мнения: 234
Много ти благодаря! Как да смъкна ТSH? Някакъв режим ли трябва да спазвам? Относно инсулина - нямах представа, че не са го изследвали. Ще трябва явно да повторя изследването.

# 512
  • София
  • Мнения: 3 472

И аз моля за
Скрит текст:
коментар на тези изследвания, правени на 4-ти ден от МЦ - Хашимото , ИР, наднормано тегло и невъзможност да се отслабне, прием на л-тироксин - 50 млг, Т3 -25 млг, Ксидуо 1х850 и доста добавки - вит Д, К2, С, Магнезии, Б5, цинк, от време на време вит Б комплекс, Кю10, омега, биотин, пробиотик и др. Хранене без глутен, ограничени млечни и стремеж към НВ-ВМ. Ясен е метаболитният синдром, но тия полови хормони какво значат

TSH       0.183       uIU/ml     0.34-4.50   
fT4       30.73       pmol/l     32.67-63.14   
MAT       378.7       mIU/ml     до 30   
TAT       117.3       IU/ml     до 30   
fT3       4.21       pmol/l     4.44-15.43   
Тестостерон/Testosteron       0.129       ng/ml     Мъже -3,0-10,0, Жени -0,2-1,0,Деца- 0,1-0,3   
Прогестерон/Progesteron       0.229       ng/ml     ж. фол.ф. 0.31-1.52,лут.ф. 5.16-18.52,менопауза-0,08-0,76   
Естрадиол/Estradiol       5.00       pg/ml     жени-фол.фаза 24-114,овул.фаза 62-530,лут.фаза 80-273,мъже до 60   
Витамин В12/Vitamin B12       329       pg/ml     200-1100   
25-OH Витамин D       66.1       nmo/l     95.4-318   
Имунореактивен инсулин       13.63       uIU/ml     1.9 - 23
Глюкоза/Glucose       7.14        mmol/l     3.20-6.20
Холестерол/Cholesterol       7.22 работено два пъти       mmol/l     до 5.7   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol       1.82 работено два пъти       mmol/l     0.9-1.7   
Триглицериди/Triglycerides       0.74       mmol/l     до2.0   
ASAT(GOT)       28.00       U/l     до 46   
ALAT(GPT)       48.66        U/l     до 46   
LDL-cholesterol direct       5.06        mmol/l     до 3.60   

Имаш Хипофинкция на ЩЖ и Хашимото.
Тестостеронът е нисък - възможно е да е лабораторна грешка или от НВХ или ако не ядеш достатъчно месо. Друга причина проблем с НбЖ или яйчниците... или висок пролактин?!
Е2 е нисък - не изследва ли ФСХ и ЛХ?! - показва, че яйчниците не функционират.
Много сериозен дефицит на вит.Д.
Инсулин и КЗ много високи. Инсулина - от ИР, но за КЗ се консултирай с Ендокринолог.
Холестеролът е висок.
АЛАТ-а е малко висок - може да показва някакво възпаление, от медикамент ( напр. метформина)/ и т.н. - лекар преценява.
Благодаря за отговора. Това за НбЖ го подозирах - имам проблем с кортизола /сутрин е нисък, на обед пада още и вечер се вдига - пих някакви адаптогени и нищо - само с тулсито се спогодих и спя като го пия иначе - ццццц , ходя по тавана по цели нощи.
Ендото предполага, че и КЗ е толкова висока заради кортизола, защото съм на диета и на метформин и не само че не отслабвам, ами и КЗ и нисулин не падат.

# 513
  • София
  • Мнения: 27 511
Скрит текст:

И аз моля за
Скрит текст:
коментар на тези изследвания, правени на 4-ти ден от МЦ - Хашимото , ИР, наднормано тегло и невъзможност да се отслабне, прием на л-тироксин - 50 млг, Т3 -25 млг, Ксидуо 1х850 и доста добавки - вит Д, К2, С, Магнезии, Б5, цинк, от време на време вит Б комплекс, Кю10, омега, биотин, пробиотик и др. Хранене без глутен, ограничени млечни и стремеж към НВ-ВМ. Ясен е метаболитният синдром, но тия полови хормони какво значат

TSH       0.183       uIU/ml     0.34-4.50   
fT4       30.73       pmol/l     32.67-63.14   
MAT       378.7       mIU/ml     до 30   
TAT       117.3       IU/ml     до 30   
fT3       4.21       pmol/l     4.44-15.43   
Тестостерон/Testosteron       0.129       ng/ml     Мъже -3,0-10,0, Жени -0,2-1,0,Деца- 0,1-0,3   
Прогестерон/Progesteron       0.229       ng/ml     ж. фол.ф. 0.31-1.52,лут.ф. 5.16-18.52,менопауза-0,08-0,76   
Естрадиол/Estradiol       5.00       pg/ml     жени-фол.фаза 24-114,овул.фаза 62-530,лут.фаза 80-273,мъже до 60   
Витамин В12/Vitamin B12       329       pg/ml     200-1100   
25-OH Витамин D       66.1       nmo/l     95.4-318   
Имунореактивен инсулин       13.63       uIU/ml     1.9 - 23
Глюкоза/Glucose       7.14        mmol/l     3.20-6.20
Холестерол/Cholesterol       7.22 работено два пъти       mmol/l     до 5.7   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol       1.82 работено два пъти       mmol/l     0.9-1.7   
Триглицериди/Triglycerides       0.74       mmol/l     до2.0   
ASAT(GOT)       28.00       U/l     до 46   
ALAT(GPT)       48.66        U/l     до 46   
LDL-cholesterol direct       5.06        mmol/l     до 3.60   

Имаш Хипофинкция на ЩЖ и Хашимото.
Тестостеронът е нисък - възможно е да е лабораторна грешка или от НВХ или ако не ядеш достатъчно месо. Друга причина проблем с НбЖ или яйчниците... или висок пролактин?!
Е2 е нисък - не изследва ли ФСХ и ЛХ?! - показва, че яйчниците не функционират.
Много сериозен дефицит на вит.Д.
Инсулин и КЗ много високи. Инсулина - от ИР, но за КЗ се консултирай с Ендокринолог.
Холестеролът е висок.
АЛАТ-а е малко висок - може да показва някакво възпаление, от медикамент ( напр. метформина)/ и т.н. - лекар преценява.
Благодаря за отговора. Това за НбЖ го подозирах - имам проблем с кортизола /сутрин е нисък, на обед пада още и вечер се вдига - пих някакви адаптогени и нищо - само с тулсито се спогодих и спя като го пия иначе - ццццц , ходя по тавана по цели нощи.
Ендото предполага, че и КЗ е толкова висока заради кортизола, защото съм на диета и на метформин и не само че не отслабвам, ами и КЗ и нисулин не падат.
Много е сложно, всичко е свързано и е много трудно да се прецени, коя е първопричината, особено ако от няколко страни има проблеми - както при теб - ЩЖ, яйчници, НбЖ, ИР, метаболитен синдром, Пролактин, ДХЕА (може и там да има проблем) ... трябва ти много добър специалист - Ендокринолог.
За по-високите нива на кортизол - опитай с Орнитин, вечер преди сън, на гладно, започва се с ниска доза. И да не помогне, поне няма да навреди.

# 514
  • Мнения: 1 401
Здравей Денис,

Това са ми резултатите от днес.
Преди 8 месеца ФСХ беше 8,6.
Преди 3 месеца беше 8,4.
Днес е 12,4, което ме плаши ужасно много.

В същото време АМХ е 3,81 (при реф от 0,57 до 8,3) а Инхибин Б е 73 (при реф 15-120).

Не знам какво се случва. Не трябва ли ФСХ и АМХ да си кореспондират. В случая, според едното съм с НЯР, а според другито съм с “добър резерв и добър отговор на стимулация” (цитирам от писанките под изследванията).

# 515
  • София
  • Мнения: 27 511
Здравей Денис,
 
Скрит текст:
Това са ми резултатите от днес.
Преди 8 месеца ФСХ беше 8,6.
Преди 3 месеца беше 8,4.
Днес е 12,4, което ме плаши ужасно много.

В същото време АМХ е 3,81 (при реф от 0,57 до 8,3) а Инхибин Б е 73 (при реф 15-120).

Не знам какво се случва. Не трябва ли ФСХ и АМХ да си кореспондират. В случая, според едното съм с НЯР, а според другито съм с “добър резерв и добър отговор на стимулация” (цитирам от писанките под изследванията).

Здравей!
Може да има или да е имало ЗФ/киста, които търпят обратно развитие или са в застой( нито нарастват, нито намаляват), защото и ЛХ е висок.
Желателно е да те видят и на УЗ.
АМХ и Инхибин В са по-обективни за ЯР, защото ФСХ се влияе и от МЦ (минал или текущ).

# 516
  • Мнения: 1 401
Благодаря за коментара, Денис! Simple Smile
Това с кистите винаги ми е било страшно объркано, защото мислех, че ако има киста или задържан фоликул, Естадиола ще е завишен?
Предразположена съм към обрауване на такива гадинки и досега това ме е крепяло, че винаги естрадиола на 3ти ден ми е в норма и не дава индикация за нещо задържано.
Но ЛХ и ФСХ досега съм ги излседвала 3 пъти (през 3 месеца) и изследване с изследване не си приличат.  Grinning

# 517
  • Мнения: 615
Хайде и аз да се покажа с моите резултати, от трети ден на МЦ, на 25 години. С редовен цикъл съм, но имам уголемена щитовидна жлеза, дисменорея, уморявам се бързо и трудно смъквам килограми. И все ми се спи, полегна ли на дивана и край, а още съм млада Grinning
Другата седмица ще ходя на ендо, избрала съм Мариела Бъчварова във Варна.

Скрит текст:



# 518
  • Мнения: 288

Здравейте! Пуснах изсл.за прогестерон, в деня на ЗЕТ, и стойностите са 29.40 nmol/l. Като го преизчислих в ng/ l, излиза около 9.2 ng/ l. Струва ми се много нисък. От три дни, преди ЗЕТ, поставям 2х1 кринон  и пия дуфастон 3х1. Изследването е правено на 4-я ден, сутринта, от взимането на прогестеронови препарати. Да го повторя ли пак и кога?
Трансферът беше с потисната овулация и не сме използвали ефекта на жълтото тяло с естествен прогестерон. Ембрионите са 3-дневни.

Моля за препоръки и очаквам денис да се включи също!
Днешната стойност е 10.45ng/nl., на 5 ден от зет, като броя и деня на трансфера.
Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 12:19 от 4aka6tata

Общи условия

Активация на акаунт