Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 851
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Честитоооо! ❤Да ви е жива и здрава, принцесата! 🌺💋Определено, момиченцата водят по бройка засега! 😗💋😗💄😗

# 421
И тук да се разпиша - в 8.50ч днес се роди Павлена. 3.350 кг, 50 см. Първата лека контракция беше към 3ч., в 6.30 нула разкритие и кърваво зацапване, час по-късно 5 см разкритие. Вкараха ме в предродилна зала, за час и нещо направих пълно разкритие и с 2 напъна се роди принцесата ми Simple Smile

Честитооо! Да ви е жива и здрава малката принцеса! Чудесно е, че си родила толкова бързо и лесно, дано всички имаме този късмет Simple Smile
А след първата лека контракция, след колко време се появи следващата и кога станаха на 5 мин.? Simple Smile

# 422
И тук да се разпиша - в 8.50ч днес се роди Павлена. 3.350 кг, 50 см. Първата лека контракция беше към 3ч., в 6.30 нула разкритие и кърваво зацапване, час по-късно 5 см разкритие. Вкараха ме в предродилна зала, за час и нещо направих пълно разкритие и с 2 напъна се роди принцесата ми Simple Smile

Честитооо! Да ви е жива и здрава малката принцеса! Чудесно е, че си родила толкова бързо и лесно, дано всички имаме този късмет Simple Smile
А след първата лека контракция, след колко време се появи следващата и кога станаха на 5 мин.?
Ами като започнаха в 3 часа, може би бяха на 15-ина минути, лека към засилваща се болка като менструална. На 5 минути станаха като ме закара а в предродилна зала. На 5, на 3, на 2, последните ми се сливаха.

# 423
АДа сега прочетох коментара ти - затова допълвам. При дипломната ни работа мед . Университет Варна ни е забранено използване на интернет, защото доцентите и професорите смятат там информацията под въпрос за достоверността й. Използваме на- често учебници от други държави и ги превеждаме.
Разбира се, че не всяка информация в интернет е достоверна! Добре би било през 2018г студентите да бъдат учени как да отсяват качествената информация от некачествената и да имат достъп до съвременна информация, вместо да бягат от новостите в сферата като дявол от тамян и да си държат на начина, по който същите професори са учили като са били самите те студенти... Cochrane, WHO, AAP и т.н. са организации, които поддържат изключително проверена, адекватна и осъвременена информация в интернет пространството и е тъжно, че студентите не ги ползват. Но както и да е, това е отделна тема.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 23:06 от ada123

# 424
Честито на новата девойка. Много здраве и щастие на нея и всички покрай нея.

За играчките ще пробвам с пара, че не смея да ги пера, а шева и кройката са ми тъмна Индия. А и то през колко нестерилни места минава и се отърква бебето... А в стерилизатора вече видях сметката на няколко неща, но гледам да експериментирам с неща, на които не държа особено.

# 425
Не ме анатемосвайте, аз го дохранвам с АМ. В болницата ми го дадоха на 3- я ден, свикнал на шише, аз се чудя как да го сложа на гърда, кърма 5мл.... Не се отказах, кърмя го или изцеждам и му давам, около 60- 80мл ми е кърмата. Давам му и 30- тина мл добавка по препоръка на педиатърката. Яде на 3,5 и го будя даже, последно в 12, после в 5. Наддал е колкото трябва.
[/quote
И аз дохранвам с Ам Confused  още от първия ден слагам на гърда,но понеже имам плоски зърна бебка не успява да засмуче и бързо се отказва и започва да нервничи.Пробвам да стимулирам зърната с помпата и веднага след това да й давам да засуче-без успех.Пробвах и изкуствени зърна-същата работа.Не знам вече ккво да правя ,но колкото повече време минава ще ми става все по-трудно.
За сега почти преди всяко хранене успявам да изцедя по 50-60 мл.(отнема ми почти час този процес) и след това дохранвам с Ам.
Обмислям да се свържа с консултанти от ЛЛЛ,но понеже лятото живеем на няколко км. от Варна и това определено е факт ,който  ме затруднява!Има ли някоя друга мама с подобен проблем?

# 426
  • София
Аз имам успех с кърменето,още от вчера вечерта като ми я додоха си засука като трифазна помпа. Но през нощта ми я взеха,защото ми било първа нощ, та е имала едно хранене в 3 с АМ сигурно,иначе я кърмих последно в 12 и после ми я донесоха в 6. Сега в 6 нещо беше по спяща и си викам ще я дохраня с АМ -то което сервираха, да ама го повърна след 10 мин, т.е. била се е нахранила преди това. За момента давам от двете гърди, нямам напрежение ,тя си иска през 2 ч някъде

# 427
Абе какви са тия болници и места дето ще ви вземат бебетата чак ми е странно..Моето го взеха само да му сложат ваксинки и да му вземат кръв за изследване та няколко пъти ме предупредиха,че ще го вземат за малко (и то е буквално за 5 мин). Направо като чета сега и чак аз се ядосвам..
Това място с плащане ли е , какво е ?

# 428
Здравейте момичета. И аз вече съм щастлива мама на принцеса Мария - 3400, 49 см,, роди се вчера на 18.07.2018 със секцио. Бяхме планували за 20.07 но на 17 вечерта получих световъртеж после и повръщане и докторът каза утре сутринта. Днес ми предстои раздвижване, но имам силни болки, обезболяващите не ме хващат.

# 429
  • Варна
Честита да е Мария! Толкова хубаво име все по рядко кръщават децата си с тези имена  . Спокойно само първите 24 часа са така, болките ще отшумят постепенно. Всеки е с различен праг на болка и обезболяващите само я притъпяват . Мисли си само за бебка Simple Smile
Ако съм здравен министър( хахаха) ще въведа големи промени в болниците именно за това разделение на родилката и бебето. Мисля, също , че свободно трябва да имат денонощно достъп най- близките до стаята на майката и при нейно желание да остават с нея . Ама пусти български стандарти.!
Да питам родилите вече мами: имате ли желание за секс и има ли такива които вече се престрашиха? Незнам от хормони ли , от дългото въздържание през бременноста ли, ама често имам такова желаниеее, че Незнам . Навсякъде чета 40 дни или след края на лохиите( а аз нямам от болницата) .

# 430
evropa_varna, много хубаво звучи това с посещението на близките, но замисли се какво ще се случи, когато дойдат всички близки на някоя мама от махалата Simple Smile Там всички са си близки! Добре си е така, както е сега - ако искаш посещение, плащаш си за ВИП стая и който трябва идва когато трябва за определено време.
Защото от друга страна, представи си ако си в една стая с още някоя мама (или 2) и в един момент нон стоп да влизат някакви хора. На мен би ми било много неприятно, а и за бебенцата не е много добре да ги наобикалят всякакви хора. Като ги изпишат да си правят сбирките Wink

# 431
Затова навън раждаш, следят те 12-24 часа и се прибираш вкъщи. Тук клиничната пътека те връзва за 3 дни. Още на 1-я ми се прибираше.

# 432
Честито на всички мами ❤ ИЗВИНЯВАМ  се че се намесвам,но прочетох няколко коментра на мами които са с операция.Мястото около операцията 1-2см под и над нея поне още дост месеци ще ви е изтръпнало,но това не трябва да ви притеснява.Аз родих на 1 април,а все още го усещам така..понякога и леко придърпване.💋💋💋

# 433
Абе какви са тия болници и места дето ще ви вземат бебетата чак ми е странно..Моето го взеха само да му сложат ваксинки и да му вземат кръв за изследване та няколко пъти ме предупредиха,че ще го вземат за малко (и то е буквално за 5 мин). Направо като чета сега и чак аз се ядосвам..
Това място с плащане ли е , какво е ?
Мисля, че са нормални болници 🙂 След секциото, наболява доста. Може би при всеки е различно, но аз 2 дни се насълзявах, докато отида до тоалетна, а на 4- тия имах отвратително главоболие от упойката. Мъжа ми седя цял ден в болницата, понеже ми сложиха абокат и ми наливаха още банки.

# 434
При нас ги взимаха за смяна на пелени, визитация и къпане. Оставяхме ги за обяд, закуска и вречеря. Даваха ги с АМ, но ненахранени и ако кажеш, че не трябва, не дават. Нощно време беше по желание. Аз бях ОК с режима, но исках да се прибера на втория ден. Посещенията бяха по един час, един човек в стая и няколко пъти в трапезарията. Аз не държах много някой да идва, по-скоро исках да си почина. Не е редно и да идват много хора при родилките и бебенцата като цяло - освен, че не искам да ми се мотаят по цял ден непознати, при положение, че не съм във форма, за самите бебета може да е опасно. Само едно да пипне нещо и другите веднага ще го последват. Стана ми много странно, че по тази причина, не даваха да се дава изцедена кърма, без да е стерилизирана. Абе добре беше в болницата, но ако си бях тръгнала на ден 2, щеше да е много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт