Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 60 004
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета Wink
По време на стимулация спазвате ли някакъв хранителен режим?
По принцип спазвам режим, избран от мен. Обаче по време на съимулация, категорично избягвам храни, които предизвикват газове и задържат течности. Те обикновено са различни за всеки. Но не ям плодове абсолютно никакви, сладко и т.н. Наблягам на месо и зеленчуци на скара не пресни, но в много малки количества. Ръжен хляб също не ям. Не го правя за нищо друго, освен заради издуването и пълненето на стомаха. В общи линии това е.

# 166
  • Бургас
Ами аз си спазвам, не близвам сладко, храня се основно с белтъчини- риба, яйца и морски дарове и много плодове и зеленчуци, нищо рафинирано. Билки и много вода. Не поглеждам и алкохол. Иначе утре имам РД и ще съм на сух режим, но пък се надявам с хубав подарък Simple Smile

За сега моите ембриончета и 4-те се движат много добре, със сигурност няма да ги връщаме утре и ще ги мъчим за 5 дневни и четирите, но утре е критичният 3ти ден, ако и утре се справят така добре, то прогнозите са повече от добри. Simple Smile

# 167
Не съм спазвала никакви режими,даже и биричка си пийвах Simple Smile и двата пъти имах положителен резултат ,първият беше БХ сега съм в почти 5-ти месец .По принцип само сладко избягвам ,но то е било винаги в моя живот.

# 168
Режим се спазва с цел да не се пълнят червата излишно, за да има достъп лесен до яйчниците. Не за качество или успех. Ако това е идеята на въпроса.

# 169
  • Бургас
и за превенция от хипер.....аз съм ПКЯ и малко да мръдна от режима едно, че се подувам, друго  че се появяват кистички и сега имах доста незрели и непунктирани/не можаха просто/, обаче само вчера, ден след пункцията се бях леко подула, днес изобщо нямам нито болки, нито отток.

# 170
Ами в Бургас ми казваха ,че съм с лека ПКЯ .В София ми се смяха даже .Относно хиперстимулацията много зависи от лекаря .Аз бях с 20 я и се чувствах отлично.Нямали са затруднения при аспирацията въпреки ,че не съм спазвала никакви диети.

# 171
  • Бургас
моята ПКЯ е т.нар скрита. Понякога стават на кистички яйчниците, много зависи от моментното състояни, има месеци са перфектно ехографски, друг път се появява- от стрес , храна и т.н....Хиперстимулацията зависи от много неща, не само от броя фоликули, а от индивидуалните показатели, никой не е застрахован, но има жени, които се водят с по-голяма опасност и това е тези с ПКЯ, но и не само.

Доброто и умерено, пълноценно и здравословно хранене, винаги е за предпочитане, особено в такъв момент, мое мнение.

# 172
За мен жени с ПКЯ -са жени с голям яйчников резерв.Това го научих от няколко специалисти в областта.

# 173
  • Бургас
то хубаво резерва, ама като заминават по много яйца за един месец, без да зреят......никаква полза. Въпреки всички усилия, десният яйчник си остана кистозен и не узряха и изгрърмяхме 6-7 яйца....

# 174
Ииии, като прочетох, чак ми се прииска да съм с ПКЯ Simple Smile. Колко хубаво звучи: "голям яйчников резерв"...

# 175
то хубаво резерва, ама като заминават по много яйца за един месец, без да зреят......никаква полза. Въпреки всички усилия, десният яйчник си остана кистозен и не узряха и изгрърмяхме 6-7 яйца....
Зависи от стимулацията.Във Варна бях така като теб ! Сега бях с други лекарства -един фоликул не остана .Всичко узря и всичко пунктираха.

# 176
  • Varna
Може и без ПКЯ да си с голям резерв.При мен  е така.

# 177
По-добре така от колкото две години да събираш ембриони заради ИЯР .Имам и такива познати.
Именно, аз понеже съм с ИЯР, че и старичка Simple Smile и затова с такова въодушевление реагирах...

# 178
С поликистозни яйчници, количеството е за сметка на качеството. Не се радвайте на това. И хиперстимулацията е почти задължителна в такива случаи, което не е шега работа.

# 179
С поликистозни яйчници, количеството е за сметка на качеството. Не се радвайте на това. И хиперстимулацията е почти задължителна в такива случаи, което не е шега работа.
От 20 я имам 16 ембриони и 14 бластоциста ! Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт