1 ЕГ Варна

• 76 597
  • 807
  •   1
Отговори
# 630
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Не намирам микъде на сайта заявления за стипендия за втория срок - аз ли откривам или просто няма? Дъщеря ми е с болничен до края на седмицата, а май срока е до тогава да ги предадат.

# 631
  • Варна
Здравейте,
Не намирам микъде на сайта заявления за стипендия за втория срок - аз ли откривам или просто няма? Дъщеря ми е с болничен до края на седмицата, а май срока е до тогава да ги предадат.

Ако е получавала и първия срок, не се подава нищо, става по служебен път. Синът ми получава стипендия четвърта година и заявленията съм ги подписвсла като родител само през септември.

# 632
  • Варна
Здравейте,

Нека класния да ви изпрати бланката и вие ще си я попълните, сканирате и пратите. Доколкото знам се подава всеки срок.

# 633
Синът ми пита класната си, но тя не знаеше нищо. Моля, ако някой се сдобие с бланката да ми я изпрати, за да я попълним и да не изпуснем срока.

# 634
  • В центъра на моретата
Класната е казала за отсъстващите - родител да се свърже с нея, за да се отиде на място и да се попълни декларацията. Вероятно на присъстващите е дала декларации, които да попълнят и да й ги върнат подписани. Предварително е съобщила, кои от децата имат право на стипендия за втория срок.

# 635
  • Варна
Това е много странно искане. А ако всички са в карантина?

# 636
Доколкото разбрах срокът не е до края на тази седмица, така ми предаде младежът. Другата, като се върне, ще се оправя сам.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 12:44 от Radina

# 637
  • В центъра на моретата
Ами, нямам представа защо е това разминаване. Преди час се върнах от гимназията - ходих да попълвам заявлението. Все още не се знае другата седмица как ще се учи. Вероятно класната ни се е презастраховала, ако са дистанционно, да не се изпуснат сроковете.
По мое мнение, тези заявления следва да ги има качени на сайта и да могат да се пускат по мейл (при необходимост), особено в ситуация на пандемия. Абе, само това да им е кусура.....

# 638
  • Варна
На страницата е качена актуалната програма и заповед за 45 минутни часове.

# 639
Не разбирам защо трябва часовете да са по 45 мин, в нито една друга гимназия не е така?!

# 640
  • Варна
Защото са  една смяна.

# 641
  • Варна
Всички училища, които учат на една смяна са с часове от 45мин. и започват от по-късно.
Аз пък се чудя....защо в Школо вече седмица няма програма....🤔

# 642
  • Варна
Предполагам, че са чакали окончателната програма, за да я нанесат.

# 643
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Дъщеря ми е в 8 кл. и са им раздали флаери за екскурзия през лятото до Лондон (със самолет), а обиколките в Лондон, Кентърбъри и  връщането е с автобус през Европа - Мец, Аутсбург, Виена, Белград. Общо взето на колела с панорамни обиколки. Храна няма предвидена, а Днес има родителска среща по този повод.
Такива екскурзии всяко лято ли се организират и от всички класове ли ходят смесено или за всеки клас е различна? Учители ходят ли с тях и кой поема отговорността за децата? Съпругът ми говори с агенцията и му казаха, че има и някаква група от Добрич, която ще бъде  заедно с тях.
Това, което турагенцията предлага, изобщо не е оферта, нито като транспорт, нико като настаняване и храна, лошото е, че първо зарибяват децата.
Интересува ме какви са ви впечатленията от такъв род екскурзии?

# 644
Синът ми ходи в осми клас на първата която беше в Румъния.Пълна безотговорност от страна на преподавателите по време на екскурзията(и това не е само мое мнение).После им раздадоха флаери за Германия,децата съответно силно пренавити(успя да ни убеди да го пуснем втори път),но заради пандемията екскурзията не се състоя.Върнаха ни капарото без проблем.Тази година отново им предложиха за Германия.Той сам се отказа защото има други планове за лятото,но моето мнение е,че на тези екскурзий никой не поема отговорност (синът ми разказа,че преподавателите си гледали кефа и изобщо не са се занимавали с тях по-време на престоя си там).От тук можете да си направите изводи какво бяха сътворили обезумелите от хормони тинейджъри.А да не говорим за условията който фирмата предлага за този тип екскурзия(без храна и безкрайно пътуване с автобус).

Общи условия

Активация на акаунт