1 ЕГ Варна

• 76 588
  • 807
  •   1
Отговори
# 660
Малко неочаквано и аз се присъединявам Blush Цяла година дъвкахме френски или испански, четвърта или пета, това ни се струваше постижимо. До последно й казвах пиши ако искаш и първа ако имаш желание да учиш там, имаш някакъв шанс да ти стигне балът - не я написа в предварителното подреждане. После като взе, че изкара достатъчно бал за всички паралелки рязко размисли. Но немския определено не й е на сърце, та написа английски. Утре отиват да се запише и съм много развълнувана Blush Надявам се най-вече да си намери мястото и да се чувства добре. Засега няма близки приятели или съученици, които да са влезли там, само в съседните класове с немски. В другата тема някой спомена, че за някое училище вече имали създадена група, така че ако чуете за такова нещо ще ни е от полза.
Аз иначе изчетох цялата тема още след като излязоха резултатите и ми беше много полезно Hug Съжалявам, че изпуснахме денят на отворените врати, но наистина тогава изобщо не го обмисляхме. Научих за униформите, че имат екскурзии, изобщо неща, за които не съм се замисляла. А да, и учебници ще се купуват, за пръв път ще ми е, но няма да взимам предварително за по-сигурно Smiley Даже и в групите за втора употреба успях да вляза Satisfied

# 661
  • В центъра на моретата
Честито на приетите деца! Дано им хареса и намерят средата си!

# 662
  • Варна
Учебници не смятам да купувам. Ще изчакам да видя дали ще се реализира идеята за безплатни учебници до 12-ти клас. Ако не - в началото на годината в гимназията се организираше нещо като борса и можеше да се вземат учебници от горните класове. Предполагам още е така Simple Smile

Учебници и помагала по език се купуват общо, нали? Речници, справочници и прочие по немски има в предоволно количество от голямата щерка, надявам се да не се налага да взимам пак.

Аз ще записвам в четвъртък и ще помоля тези, които ходят утре да пишат тук в темата купуват ли се разни неща там на място. По спомени с големите - тениски за физическо.

# 663
  • В центъра на моретата
Да, в началото на годината децата си продават учебници, които не им трябват.
Учебници и помагала по АЕ са в три части. Ние на първата родителска среща събрахме само за първата част, с която учат до ноември-декември. Ако се купуват общо има някаква отстъпка. Аз купих другите две части без да чакам, наново да събират пари. Речници не съм купувала, но у нас е пълно с всевъзможни речници по език (за съжаление девойката не ги отваря). Единственото, което им поискаха беше тетрадка речник - голяма (в смисъл с много листи и с дебели корици), но това смятам, че е изискване на конкретния учител.  
Униформи взехме, малко след като я записах. Разбрах от други, че номерата свършвали бързо.

Допълвам - нищо не се купува от училището. Униформи се купуват от магазина на "Бонита" - в сайта на 1 ЕГ е даден адреса. В училището само ги показват на закачалки какво са и как изглеждат.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 10:53 от zaek

# 664
Бухтичка, Ясмина, честито!
Миналата година децата се търсеха и намираха в тази фейсбук група "Къде сте приети след 7 клас?-Варна" : https://www.facebook.com/groups/154708302059662/ (виждам, че пак е активна). Впоследствие си организираха отделни групи по училище и профил във ФБ и Инстаграм, а в началото на септември като излезе разпределението по класове - вече се отделиха в групи по класове.

# 665
  • Варна
Включвам се в темата с новоприета ученичка в Първа ЕГ с немски. Мненията за учителите в 8-ми клас ще са ми особено полезни. InviernoFlowers Hibiscus
Двете ми по-големи деца завършиха Първа - едното с НЕ, другото - с АЕ, сега и малката продължава Simple Smile

Предполагам, че ще са същите. В програмата от тази година - Станимира Мирчева, Катерина Караиванова, Теодора Жекова, Петя Желязкова + още един за новата паралелка (май имаха обявено място). От тези имена мисля, че няма къси клечки, но да кажат и другите.

# 666
Докладвам, записала се е сутринта, чакала е близо два часа. Нищо не са купили на място.

Благодаря за фб групата, влязох там, пуснах търсачка, намерих да питат за същата паралелка и отдолу кой се разписал…моята дъщеря Joy 19 часа по-рано. Та явно по-бързо се е ориентирала Joy И в инстаграм имали две групи.

Едит, че никой не е писал след мен - предложили са й да се запише на корейски или лингвистика. За съжаление не съм сигурна за кога и как са предвидени тези заминамия. Нашата, разбира се, е отказала, имах си аз да се натовари с нещо допълнително Joy

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 08:30 от Бухтичка

# 667
  • В центъра на моретата
Допълнителните ФУЧ или клубове по интереси са след 8-мия учебен час, т.е. след 15,30 ч., което удължава изключително много престоя в училище.  Дъщеря ми беше записана на корейски и като имаха часове се прибираше към 17- 17,30 ч от училище. В един момент спря да ходи.

# 668
Ясно защо е имало толкова много народ на записването в началото, те всички са се записали явно. С немски май изобщо не падна бала на второ класиране, тоест не знам дали е приет някой или всички места са запълнение на първо. На трето класиране места няма.

Честно казано докато четох темата се чудех кой ходи да купува униформи през юли, но като разбрах, че свършвали размерите се изстрелях скорострелно и аз Joy Загубихме се и на отиване и на връщане, не ми е познат районът Joy

# 669
  • Варна
Честно казано докато четох темата се чудех кой ходи да купува униформи през юли, но като разбрах, че свършвали размерите се изстрелях скорострелно и аз Joy Загубихме се и на отиване и на връщане, не ми е познат районът Joy
Понеже мача с липсата на номера съм го играла вече  Simple Smile  и аз побързах да снабдя госпожицата с униформа, да не чупим пръсти септември.
 А кога обикновено се появява списъкът с учебниците? Казаха ми да следя сайта на училището.

# 670
Униформата подновявам сега, докато има номера.. от основното ми стои спомена как края на август вече нямаше номера и беше с поръчка, която ще е готова къде ноември-декември..

# 671
  • Варна
Учебниците мисля края на август, началото на септември. Миналата година пуснаха един списък, после го махнаха, и нов имаше.

# 672
  • Варна
Учебниците най-добре да се купят след като учителят потвърди, че ще преподава по съответния учебник.

# 673
И аз да се запиша в темата. Моят син щe e 8-класник с НЕ.
Той си го избра, надявам се да си намери мястото, да му харесат класа и учителите.
Изчетох ви, осново за учителите се интересувах. Чакаме разпределението по класове и класните ръководители.

# 674
Здравейте. На сайта са публикували списък с учебници за новата учебна година. Вярно, непълен, но... все е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт