Каква пералня - 3 част

• 79 498
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
ЗЛОДЕИДА,
- направете профилактика с препарат от DM:
Скрит текст:
- сложете и защита от токови удари(опасно ниско и опасно високо напрежение) WP230 W:
Скрит текст:
Според мен към този момент не ви е нужен техник.
Откажете го (не е дошъл вчера).
Може да изкара дълги години, доволно надежден уред. Пазете си я!
 Peace
Мале мила... искате да кажете, че след 6 години употреба чак сега забелязах, че стъклото е така ли?
Ами нямате добра "фотографска" памет.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 09:10 от Анонимен

# 511
Защо не прочетох по-рано ...
дойде техника, всичко е точно каза, че е перфектна Grinning

# 512
  • оттам, откъдето започва България
Чудех се каква ли е достигнатата температура, за да се деформира стъклото.
Злодеида, радвам се, че пералнята ти е добре. Simple Smile

# 513
# 514

Струва ми се прекалено лека, за уред с капацитет 7 килограма. Пералните с хоризонтално зареждане, заемащи приблизително същото пространство на gorenje във версии "Слим" тежат значително повече. 57кг при вертикалката, срещу между 62-66 при "слим" моделите с хоризонтално зареждане. Ако имате възможност вземете слим с хоризонтално зареждане, някой от следните модели:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/w-6823-l-s-p116343684/#

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/w-6543-s-p128798785/#

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/wa64s3-p406825033/#

Акцентирам над теглото, защото то е основен фактор за стабилността при центрофуга на една пералня. Колкото по-голямо е собственото тегло на уредът, толкова по-слабо влияят центробежните сили създавани от дрехите в барабана по време на центрофуга.

Относно ремонтите по вертикалките: При тях лагерите се сменят много лесно и евтино, вървят влети в лагерни тела, които просто се завиват в казана на уреда (най-често лагерите в тях са 2х6203 или 2х6204), така че замяната на лагери не е толкова страшна. При вертикалките по-голям проблем са фланците, на които се държи барабана. Ако се счупи фланец, за да бъде заменен трябва да се отвори казана, а при съвременните AEG, Electrolux, Zanussi, Ariston, Indesit ,Whirlpool, казаните са споени и неремонтопригодни!
При gorenje , конкретния модел не съм го разглобявал и не мога да кажа на 100% с ремонтопригодните казани ли върви. Вертикалките на gorenje са доста слабо разпространени, но преди време съм виждал, ако не се лъжа моделът беше Gorenje WT 63091 ,там казанът бе разглобяем и ремонтопригоден.

# 515
Благодаря, BM21, надявах се да коментирате. Мислих и за слим, но пералнята ми е в тясно тъмно помещение, където горно зареждане пасва най-добре.  До сега имах такава Индезит, за 14 години само веднъж е идвал техник. Ще проверя за предложения модел, благодаря.

# 516
гледам средно перални за 500-800 лв които изглеждат доста добре, но струва ли си да се дадат още 200 лв от горе ( около 1000 общо) за пералня със функция за почистване на барабан и пътища уж против лоши миризми и застояла вода? Звучи добре но все пак ако някой има такава да каже има ли ефект това или е маркетинг само.

# 517
гледам средно перални за 500-800 лв които изглеждат доста добре, но струва ли си да се дадат още 200 лв от горе ( около 1000 общо) за пералня със функция за почистване на барабан и пътища уж против лоши миризми и застояла вода? Звучи добре но все пак ако някой има такава да каже има ли ефект това или е маркетинг само.

Тази функция е налична и при пералните за 400лв. Почти всяка съвременна пералня разполага с нея.
Разполагам с въпросната функция за самопочистване и честно казано е доста полезна, особено ако е прано нещо силно замърсено, като обувки в машината. След пране на подобни вещи пускам програмата за самопочистване, да изчисти хубаво при 95 градуса машината.

# 518
# 519

Нямат особени разлики, като изключим че едната е с допълнителна вратичка в люка за добавяне на забравени вещи по време на пране и по-високи обороти. Другата има генератор за мехурчета, което е по-скоро търговски трик, отколкото реално ефективна екстра. Аз бих избрал Add-Wash версията.

# 520
А изобщо добри ли са тези, на  които съм се спряла?

# 521
  • София
Аз имам подобна на тази с малката вратичка на люка, само че 5-та серия и съм много доволна. Моята има Eco Bubble технология за петна, но е до 1200 оборота. Пере си отлично.

# 522

Добри са . . . за парите си толкова.
Иначе има далеч по-качествени, като Miele и Asko, но там вече и цените са между 2 и 4 хиляди лева.

# 523

Добри са . . . за парите си толкова.
Иначе има далеч по-качествени, като Miele и Asko, но там вече и цените са между 2 и 4 хиляди лева.

О не не,мерси. Не желая ,а и не мога да дам толкова за пералня.
Въпросът е тези,за тези пари като параметри, сервиз и качество на пране,дали са добри.

# 524
  • Пловдив
Аз си поръчах на черния петък втората - Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE, 7 кг, 1400 об/мин.
След два дни чакам да я получа и много се надявам да е добра за парите си и да не съм сгрешила при избора си.

Общи условия

Активация на акаунт