Шнорхелинг – в изучаване на подводния свят

• 46 906
  • 219
  •   1
Отговори
# 210
anbibian, не ползваш ли нещо против замъгляване? ММ ми поддържа маската с някакъв спрей, ако не се лъжа и нямам проблем. Не че имам много богат опит.
Като я купих я горих със запалка, имам и едно абразивно мазило за сваляне на фабричния слой. И спрей пръскам. Сега взех някакъв гел от Декатлон, не ми харесва.
И въпреки това се замъгляват. Може би не веднага, но след известно време и често трябва да плакна и айде пак.
Какъв спрей ползвате вие?
Чувала съм за слюнката, но не това не мога да го направя

# 211
Full-face маските не се замъгляват изобщо. Те имат своите неудобства, но сега с детето влизам с такава и винаги видимостта е кристална.

В южната част на Тасос освен Salonikios beach, къде другаде е хубаво да идем? Giola го изключвам, защото няма да се справим с тригодишно и целия багаж за тригодишно да вървим в жегите. Нещо достъпно с кола, скалисто, с пещера примерно? Не държим да е плитко, не държим на пясък, не държим на бийч барове…

# 212
Децата са с фул фейс, но аз предпочитам стандартна маска, не влизам много на дълбоко, но понякога се гмуркам.
За Тасос не мога да помогна, миналата година бяхме там и не сме ходили на места, подходящи за шнорхелинг.
Носете аква обувки, дори където е ситен пясък. В морето на много места има огромно количество черупки от миди и са доста остри. Аз се подлъгах по ситния пясък и още с първото влизане миналата година си  срязах ходилото, наложи се да ме лепят, доста дълбоко беше.
На Парадайс в двата края има скали, там видях октопод. Друго интересно място не мога да се сетя
Сетих се, срещу Парадайс има островче, може да се стигне с плуване. Аз не посмях, но за по опитни от мен, няма да е проблем.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 14:04 от anbibian

# 213
  • Sofia
В южната част на Тасос освен Salonikios beach, къде другаде е хубаво да идем?

Задължително Алики – това по принцип е един от най-популярните плажове за шнорхелинг на Тасос. Simple Smile А и е огромен по размери.

# 214
Ние ще сме на Крит през септември. Можете ли да препоръчате места за шнорхелиг там?

# 215
  • Sofia
Само за Западен Крит мога да дам мнение:
– Балос, макар че изглежда твърде комерсиален, е отличен избор за шнорхелинг, особено в далечния край на лагуната;
– Кедродасос е може би най-добрият плаж за тази цел (страхотен набор от различни рибки + зашеметяващ подводен пейзаж). Ако даден човек е издръжлив плувец (дори не е необходимо да е опитен), може да стигне от Кедродасос чак до Елафониси (аз именно това направих и се оказа много интересно приключение);
– Любим за шхорхелинг ми е и Stavros Beach.

# 216
Относно Крит, ние също ще годим но в октомври. Ще сме на фаласарна бийч няколко дни: https://www.fitincrete.com/2019/snorkelling-at-the-wwii-shipwreck-in-falasarna/

# 217
Привет. Обмислям Gopro 12. Той е напълно водоустойчив, няма да ми трябва допълнително калъф, нали?
Вероятно някои от вас снимат с него, може ли препоръка за стик, подходящ за шнорхелиг.

# 218
  • Over the hills and far away
Ние сме с Gopro 11,  забележки нямам, само й трябват правилните настройки.
Имам малко снимки от Сейшели на телефона.

# 219
Тасос - плаж Ливади (основно камъни, малко е опасно), особено до скалите от лявата страна, беше пълно с риби. Аз също успях да направя отлични видеа с айфон 13 про с елементарен калъф за сърф.

Общи условия

Активация на акаунт