Репродуктивен специалист ми назначи изследването за ИР и през януари правих обременяване с глюкоза, това бяха резултатите:
Назначиха ми диета и Сиофор 3х500мг.
През юли реших контролно да пусна само КЗ и инсулин на гладно, да видя как са нещата:

Нормално ли е при прием на лекарства и диета, нивата да са такива?
А иначе като резултат съм отслабнала.
Аз всъщност проблеми с килограмите не съм имала никога. Даже хората около мен винаги са се чудили как си хапвам добре, а не ми личи. И като казвам, че съм отслабнала, това означава от 56-7кг преди, на около 52-3кг сега (167см съм). Просто си мислех, че свалянето на килограми е някакъв показател, че диетата и сиофора действат и очаквах други резултати...
От края на януари съм на Сиофор и диета. Лекарката ми каза, че мога да хапвам до две малки филийки черен хляб на ден и аз го правя на закуска. Към момента промених закуската и сега е - 2 лъжици овесени ядки, кисело мляко, канела, малко орехи и няколко парченца плод (ябълка или праскова). Позволявам си до един плод на ден (гледам да не е от много сладките). Хапвам и 85% черен шоколад по блокче-две понякога. Като цяло, режима ми драстично се промени спрямо преди, а разлика в кръвната захар не виждам. Преди ядях картофи, тестени изделия, доста сладки неща, плодове много, пици, паста... А тогава съм имала по-ниска КЗ спрямо сега, когато тотално съм ги махнала от менюто.