Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 540
 • Мнения: 13 702
Именно. Както по-горе дамата беше написала, че не съответства за нейното дете лекарството. Аз пък намерих черти на моето дете, което на 3 г. не е нито алкохолик, нито склонно към самоубийство Simple Smile Но има други неща, които пасват. Всъщност, точно с четене намерих 2 от лекарствата пък за дъщеря ми, които после и хомеопатчиката възприе, че са мое откритие.

# 541
 • Мнения: 3 076
Здравейте на всички. И аз имам един въпрос. Можели с хомеопаия да се лекуват кожни проблеми и дерматити. Мъжа ми има себореен дерматит и до сега нищо не му е помогнало. Няма да коментирам че всяко мазило е ден до пладне.
Благодаря.

Може. Въпросът е, че колкото повече е потискано, с колкото по-силни лекарства, толкова по-трудно е.

Всяко ХЛ има своя картина, която е да речем, съвкупност от всички симптоми. Въпросът обаче е в есенцията на самото лекарство. И да откриете няколко психоемоционални симптома + няколко физически, това не означава, че л-вото е най-подходящо за конкретния случай.

Perunika, възможно е да имате усет към хомеопатията (който впрочем не се учи - човек или го има, или го няма).

(Впрочем и за аналгин,  и за нурофен, НЕ всичко е описано в листовката, която е ЗА пациента все пак Simple Smile )

# 542
 • Мнения: 13 702
Благодаря. Мъжът ми ме агитира да уча класическа хомеопатия. В кръга на шегата.
Но да, има в това много психология, познаване на човешката природа, способност за бърз анализ на личността, способност за наблюдаване и, разбира се, извод. Адекватен. Доста ми е интересно. И колкото е по-голяма и многостранна една личност, толкова изводът е по-трудно да бъде направен и то не винаги е еднозначен. Затова има много симптоми, по следите на които се стига и до много проблеми, които пък са отражение именно на богатството на душата. По-скоро антипод. Вероятно това е причината в такива случаи да не може да помогне едно лекарство, а да се наложи прием на различни, последователно, разбира се.

# 543
 • Мнения: 93
Здравейте, имам бебе на 5 месеца с атопичен дерматит. При толкова малки бебета прилага ли се хомеопатично лечение?

# 544
 • Мнения: 8 009
Дори и при по-малки се прилага.

# 545
 • Мнения: 1 013
Да, дори е най-добре от тогава да се почне.

# 546
 • Мнения: 3 076
Хомеопатично лечение се започва по възможност още преди планирана бременност и се продължава и през бременността. Целта е снижаване на рисковите предразположения и нормалното протичане на бременността.

# 547
 • Мнения: 157
Здравейте,
Тук в БГ мама прочетох за деца, с диагноза хидроцеле, които са се повлияли добре от хомеопатия.
Възможно ли да е ме насочите към някой добър хомеопат в София или източник, където мога да добия по-голяма представа какво мога да предприема.

Благодаря

# 548
 • Мнения: 26
Здравейте,
Тук в БГ мама прочетох за деца, с диагноза хидроцеле, които са се повлияли добре от хомеопатия.
Възможно ли да е ме насочите към някой добър хомеопат в София или източник, където мога да добия по-голяма представа какво мога да предприема.

Благодаря
              Аз след двама хомеопати с които ударих греда, се насочих към д-р Дора Пачова. От нея съм много доволна. Дали ще се наеме с тази диагноза обаче, не знам. Обадете се в МЦ "Едикта" и говорете с нея.

# 549
 • Мнения: 1 079
Здравейте, моля за съвет , детето ми приемаше над две седмици деа пъти на ден по 5гранули Аграфис Нутанс 5ch, повлия му много добре. Спряхме ги за два дни, не можах да купя . Изведнъж едната му сливица се поду, ухото към нея го заболя и температура 37.5. Може ли да е свързано по някакъв Начин със спирането на хомеопатията? Пиеше го заради намален слух от трета сливици (минахме през много унг (не препоръчват вадене на трета сливица) и накрая само това помогна).
Благодаря ви!

# 550
 • Русе
 • Мнения: 4 980
Не, може да е от приема, а не от спирането му.

# 551
 • Мнения: 1 079
Защото съм чувала , че хомеопатия рязко не се спира, с досега не бях виждала едната му сливица подута.

# 552
 • Мнения: 8 009
Защото съм чувала , че хомеопатия рязко не се спира, с досега не бях виждала едната му сливица подута.
ХЛ може да бъде и еднократно.
Приемът на толкова много гранули, вероятно без да бъдат в течен вид е по-вероятно да е причината. А още по-вероятно е да ви е било предписано това лекарство съгласно принципите на класическата хомеопатия.

# 553
 • Мнения: 3 076
Защото съм чувала , че хомеопатия рязко не се спира, с досега не бях виждала едната му сливица подута.

Няма отношение това, че хомеопатичното лекарство е рязко спряно. В хомеопатията не важи правилото, както при някои алопатични (химически) медикаменти - поетапно (по схема) спиране.

Лекарството, което е приемало детето, е на симптоматичен принцип, тоест то може по някакъв начин да повлияе на симптома, но не и на причината за него. Така че е напълно в реда на нещата когато спрете приема, или симптомите да се върнат с по-голяма от преди сила (защото не са лекувани, а потискани - с хомеопатия), или детето да докаже лекарството, тоест да изяви симптоми, включени в картината на самото лекарство (което е още един показател за грешно лечение), или болестта да прогресира в естествения си ход. Повече информация например за доказването на ХЛ можете да видите в ютуб канала на "Здраве и хомеопатия"

# 554
 • Мнения: 3 833
Здравейте! Дъщеря ми е на 2г., в края на миналата година се разболя и оттогава почти непрекъснато кашля.  От 4 седмици посещаваме хомеопат, но има неща, които ме притесняват и реших да потърся съвет тук.
След самото интервю хомеопатът ни даде лекарство, от което кашлицата временно намаля, но не спря, тъй като (според него) е започнало ново разболяване. Поисках да се срещнем отново и тогава беше предписано конституционното(/конституционалното?) лекарство, след което имаше видими подобрения в няколко направления. 4 дни след спирането му обаче започна ново разболяване, отново засилване на кашлицата, изписано беше ново лекарство, като забелязвам връщане на някои специфични неща, свърани с кашлицата от времето преди 1вото лекарство. Да, знам, че хомеопатията не е магия, не се лекува конкретно кашлица, но просто последната вече ми идва в повече. Обсъдих това с хомеопата, той смята, че сме на прав път, че има подобрение, но аз вече се чудя дали сме при правилния човек.
Другото, което вече на 3 пъти ми се случва с него, е едва ли не да ми прави забележки относно действия, които съм предприела относно детето-било студено, не бивало да го извеждам, защо съм направила еди-какво си и т.н. Доколкото знам от темите тук, е много важно човек да се чувства спокоен със своя хомеопат, а а се чувствам сякаш ми се вменява вина.

Общи условия

Активация на акаунт