Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 390
  • Мнения: 174
Здравейте! Не знам дали тук е правилното място, но искам да попитам нещо.
Бременна съм в четвъртия месец и имам страшни проблеми с венците и зъбите. Моят лекар нищо съществено не ми препоръча, затова питах в аптеката и ми дадоха Дентокинд на Мама Натура.
Само че не смея да го пия, вярно, че е за бебета и деца, но не знам състава му дали е подходящ и за бременни.
Ако някоя от вас има информация, ще съм много благодарна.

# 391
  • Мнения: 2 479
Сравнете го дори с психотерапевтичните практики - при сеанс човек открива всъщност кое в неговите реакции, светоусещания и т.н. му пречи и го разболява, депресира и т.н. Когато тези модели се "разчупят", преосмислят и т.н. и се започне действие по нов модел, проблемът изчезва. Общо взето не се случва често човек да се пребори сам с една алергия. Зад тези свръхреакции не стоят само физически процеси, тук е ангажиран целия човек - с неговите мисли, емоции, светоусещане и т.н. Психодинамично алергията е автоагресия. Не е важно към какво си алергичен, като и това има своите психодинамични обяснения, важно е ЗАЩО си алергичен. Алергичният човек има проблем с агресията , която сублимира във външни форми. Тоест, без ирония, няколко биопродукта и пречистването на водата няма да решат проблема, защото проблемът не е вследствие на лошата храна и липсата на спорт.

Това с агресията не го разбирам. Има много бебета, които от най-ранна възраст имат алергии. Буквално на седмици. Те какъв проблем с агресията имат?
Аз например съм от хората, които подтискат гнева си и не реагират. Калкареа карбоника съм. Това означава ли, че трябва да имам множество алергии?
Всъщност съм забелязала, че повечето хора с алергии, които познавам, в миналото са приемали някакви лекарствени препарати - много антибиотици или кортикостероиди.

# 392
  • Мнения: 3 048
Здравейте, не пипайте Дентокинд. Освен, че е полипрепарат с предполагаемо действие (за което можете да видите повече в информационния клип за Доказването в Ютуб канала "Здраве и хомеопатия"), то в състава му виждам Pulsatilla, която се прилага с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО внимание при бременни жени!!! (за хомеопатичното лекарство Sepia и още някои ХЛ се отнася същото). Същото е и в полипрепарата Коризалия, изписван за хрема, внимавайте и там!Irene Adler, вече говорих за хронично реактивния тип, адаптацията към който предопределя до голяма степен кои функции и структури ще бъдат податливи на разболяване. Играят и гени, и т.н. тоест. Не на последно място се намесват и ваксините със своите свръхизисквания към имунната система, най-вече когато са поливалентни.
Това, че потискате гнева си (което съвсем не го връзвам с калкареа, но това е друга бира), НЕ означава, че трябва да имате множество алергии, както вече казах, не е важно към какво е алергичен човек, а защо. Алергията в една друга посока е и опит за привличане на внимание, но да не се отплесвам.
Бременността и характеристиките на майката осъществяват също своите записи върху плода. Така че примерно при една майка с множество проблеми на емоционално ниво, може да се роди бебе със соматизирали (тоест вече изявени на физическо ниво) заболявания (отделно от предразположенията).
Неканализираната, непретворената, неизявената агресия води до автоагресия (от там насетне дали до депресия, дали до алергия, зависи от съответния човек и нивото му на реактивност), когато тази енергия "не излезе", си остава в човека и се обръща срещу него. Обръщам внимание на думата авто, която присъства в автоимунни заболявания. Със същия успех може да не е алергия, може да е МС и т.н., все автоимунни процеси, зависи доколко е "здрав" човек. (за злоупотребата с лекарства важи същото. Ако няма предразположеност, злоупотребата с химически медикаменти МОЖЕ да доведе до алергия, но може и до много по-сериозни заболявания, отново говорим за предразположеност, миазмични записи, гени и т.н. при съответния човек. Злоупотребата с лекарства нима не е форма на интензивна агресия върху организма?).
Впрочем бебетата съвсем добре могат да си се гневят - гневният плач на хамомила при болка (колики) и т.н. Това, че не могат да назовават конкретна емоция, не означава, че не я изпитват.

# 393
  • Мнения: 7 996
С тези "записи" от времето на бременността, как се справя човек? Дали психоемоционално може да ги осъзнае и регулира?
Някой път са много тежки. От страни се виждат доста повече, отколкото ако гледаш себе си.

# 394
  • Мнения: 3 048
Заедно с д-р Ваня Косева започваме поредицата от видеолекции с практическа насоченост - хомеопатична помощ при най-често срещани остри състояния.

https://www.youtube.com/watch?v=PwUO616lzdM

С тези "записи" от времето на бременността, как се справя човек? Дали психоемоционално може да ги осъзнае и регулира?
Някой път са много тежки. От страни се виждат доста повече, отколкото ако гледаш себе си.

Ами как?... Като изработва адаптационни стратегии, трайните от които се наричат констутиция, а някои стратегии са неадекватни и тогава има нужда от помощ. Едно време, като млада и самоуверена, вярвах, че мога сама да се справям с всичко в психоемоционалния си свят и проблеми, когато възникват или когато някой ми ги каже Simple Smile Ако беше така, на света нямаше да има нужда от терапевти във всяка сфера... С някои успяваме, с някои - няма как сами. Въпросът не е само в бременността и раждането - има гени, има опитност, има епигенетика... мултифакторност...
Практиката сочи, че без помощ е много трудно, а за доста хора - направо невъзможно без външна помощ.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 23:17 от AnMary

# 395
  • Мнения: 1
Здравейте може ли някой да коментира за кафе Инка и хомеопатия и антидотиране

# 396
  • Русе
  • Мнения: 4 617
Здравейте може ли някой да коментира за кафе Инка и хомеопатия и антидотиране
Че то кафе ли е? Така му се вика, но реално е смес от ръжени и ечемичени зърна, захарно цвекло и корен от цикория.

# 397
  • Мнения: 3 048
ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ФЕБРИЛНИ СЪСТОЯНИЯЕто пълната лекция за Фебрилни състояния. Адекватно поведение при фебрилитет, полезни лекарства с техните картини, принципи на хомеопатията, как и кои симптоми се наблюдават. Приятно гледане! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт