Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 465
 • Мнения: 8 002
Тогава защо се продават свободно (без рецепта)?
А жълтия кантарион за какво помага?
Защото фармацията твърди, че са безвредни. Да, от един прием на произволно избрана гранулка, може и да не разберете какво се случва. Но масовото приемане просто така на ХЛ може да доведе до неподозирани ефекти.

# 466
 • София
 • Мнения: 6 515
Разбирам, но в случая вече е късно за консултации както му е редът.

Има ли значение дали преди или след операцията се започнат (вторник)?

Понеже са засегнати и нервите и кост (на ръка) какво мислите за тази комбинация и каква потенция да вземем - за 39г/65кг.
АРНИКА МОНТАНА 30 СН
ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ  - жълт кантарион
Calendula

По листовките може ли да се ориентира човек по колко да се взимат?

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 19:44 от Starrydream

# 467
 • Мнения: 3 062
Да, може да се случи. Най-добре е да го споделите с хомеопата. Би следвало да са слаби, по-рядко и да не ви тормозят толкова. Може и след години да се случат отново.
Имала съм такова връщане след първото ХЛ за няколко часа (обрив на ръката от детските години). Имам и до днес връщане на херпес. Но вместо за седмица на всеки 2-3 месеца, много болезнено - един път в годината за дни, почти незабележимо.

Много зависи какво и колко дълго, и как е потискано. Може да се върне с пълна сила, че и по-голяма. Вярно е, че четете Органон, но по времето на Ханеман е нямало толкова изобретателност в потискащите медикаменти, кортизони и прочие, нито цяла палитра антибиотици и т.н., и т.н.

Ами в аптеките продават до 30 СН.  В такъв случай Арника 30, ама каква дозировка не може ли да ви каже този, дето го е препоръчал?
Не зная как се приема арника 30 след операция, споделих, че съм сигурна за арника и че при мен беше  1 М.
30 сн лекарство сме пили по други поводи, преди години - на 2 ч. по 3 гр. 3-4 дни, но това последното малко не е редно да го пиша май, просто казахте, че нямате време...
И не забравяйте да го държите далече от телефони и др.излъчватели, както и да се приема поне 20 мин.преди и след храна и др.лекарства.

Предписанието със смучене на гранули, без да се разтворят и динамизират, е в тотален разрез с принципите на класическата хомеопатия. За повече информация - линкът в подписа ми.

Не винаги след операция е за арника положението. Освен това може да е за 15, 30, 200, 1м. Може да е за 1 прием, може да е за 5.
Не бих приела на своя глава арника след операция. Само, ако съм го обсъдила с хомеопата си. Позволявала съм си само при падане с натъртване еднократно. И то защото беше неделя следобяд и категорично не за спешна чуване. След което сме се разговаряли в човешко време с хомеопата и съответно имаше предписание как и колко да я продължа.


Хората нямат хомеопат, арника е показана след операции.
Арника е огромно лекарство с хиляди симптоми в картината си. Арника не е лекарство само за "след операция или травма". И при злоупотреба може да се докаже - тоест да се изявят нейни симптоми, например вместо да спре кръвозагубата, да я засили! Състоянието също така може да изисква и друго лекарство.

Разбирам, но в случая вече е късно за консултации както му е редът.

Понеже са засегнати и нервите и кост (на ръка) какво мислите за тази комбинация и каква потенция да вземем - за 39г/65кг.
АРНИКА МОНТАНА 30 СН
ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ  - жълт кантарион
Calendula

По листовките може ли да се ориентира човек по колко да се взимат?

Предписването на хомеопатично лекарство НЕ се осъществява според години и парче месо, а според десетина индивидуални характеристики на отделния човек... Абсолютно безумие е да ви се дават съвети във форум за такова сериозно състояние както оперативната намеса. В класическата хомеопатия комбинации няма! Ако в краен случай се наложи, може да има редуване, но по строго определени правила. Календула например може да "затвори" рана по-бързо, но ако раната е по-дълбока, не е добре, защото затваря повърхностния слой най-вече, и ако има нагнояване някъде вътре, лишавате организма от евакуация през отворената рана. Макар и рядко, се срещат свръхчувствителни хора, за които потенция 30 може да се яви твърде висока. Потенцията винаги има значение. Така че, да това са 3 чудесни хомеопатични медикамента, които могат да бъдат от помощ след хирургически интервенции, но трябва да се вземат предвид и доста променливи в тази задача.

Хомеопатично лекарство НЕ се приема преди операция, поради въпросното доказване, за което говорих - изявата на симптомите. Най-малкото може да не го хване упойката човека....

# 468
 • Мнения: 621
Защо двама различни класически хомеопати, независимо провели интервю на един и същи човек в еднакъв период, могат да предпишат  различни лекарства?  Аз имам свое обяснение, но искам да прочета професионално такова.
Потенцирането на лекарствата и менажирането на приемите също се разбира и прилага различно от различните хомеопати.  Самият Ханеман не е стигнал до там да изясни въпроса с потенциите и практиката е кой, както го разбира, така ли е?
Лекарствата се приемат разтворени във вода и динамизирани, но при извънредни случаи може ли да има и прием на гранули?
В горния случай Арника може да се докаже,  не е ли нужна по-силна потенция, за да се случи това и приемайки Арника по този начин, наред с обезболяващи медикаменти /палиативно/, което е ясно, че е не е класическо предписание - пак ли може да доведе до доказване?  
Ясно е, че  хомеопатичното лекарство  се предписва на база набор от умствени, емоционални и физически симптоми...Но все пак Арника не е ли  първо лекарство сред възможните изброени след операция, в смисъл каква е възможността да се използа хомеопатично лекарство за първа помощ в болнични условия?

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 22:24 от unabella

# 469
 • Мнения: 3 062
Защо двама различни класически хомеопати, независимо провели интервю на един и същи човек в еднакъв период, могат да предпишат  различни лекарства?  Аз имам свое обяснение, но искам да прочета професионално такова.

Причината не е една, но ще дам две - по мое мнение - най-важни. Както пише в Органон, важно е кое е несъмнено болестното. Предписанието не е на база съвкупността от всички симптоми (някои от които не са директни, а трябва да се преведат на езика на реперториума. Човекът не е болен от диабет - болестта му е разстройство на хомеостазата, което при един ще протича по един начин, при друг - по друг начин независимо от общия синдром на физическото заболяване. Хората рядко казват точно това, което Е - ако пациентът казва например - искам всичко да става по моя начин - един хомеопат ще реши, че това е "Нетолератност към противоречие" (забележете обаче, че човекът не казва точно това), друг ще реши, че това е "Контрол". Всъщност този израз на пациента трябва да се разработи, за да се види какво стои отдолу (тук на помощ идва не медицината, а психологията. Рядко човек ще ви каже например: "Искам всичко да става по моя начин, веднага, защото всъщност имам нужда да контролирам всичко,  когато нещата са познати и планувани, няма нищо, което да е непознато и да ме стряска и плаши, тоест очевидно съм тревожен човек и така чрез контрол се чувствам по-малко тревожен"... Или" Искам всичко да става по моя начин, понеже смятам, че е правилен. А смятам, че е правилен, защото се смятам за по-умен от околните". Трябва да е доста напред в развитието си, за да стигне сам до тези корелации, ако изобщо пък се окажат верни за него Simple Smile ). Двама хомеопати ще проведат интервютата си по различен начин, пациентът може да изброи физическите си симптоми и модалности, но в сферата на психоемоционалното едва ли двете интервюта ще протекат по един и същи начин и на финал хомеопатите няма да разполагат с точно една и съща информация - да не говорим, че 2 часа са недостатъчно време да се опознае цял един човек... Често се случва хомеопати да работят само чрез конституционално предписание, но може всъщност да се наложи етиологично, или миазмично, това също може да доведе до различен избор на лекарство

Потенцирането на лекарствата и менажирането на приемите също се разбира и прилага различно от различните хомеопати.  Самият Ханеман не е стигнал до там да изясни въпроса с потенциите и практиката е кой, както го разбира, така ли е?

Да, позологията е доста сложен дял от хомеопатията, но всъщност има ясни насоки - прочетете внимателно "Органон" и "Хроничните болести" на Ханеман.

Лекарствата се приемат разтворени във вода и динамизирани, но при извънредни случаи може ли да има и прием на гранули?

Първият прием на лекарство е допустим да бъде на гранули, нататък е на риск. Всъщност лекарството  винаги оказва влияние на организма, понякога обаче доказването може да протече незабележимо за приемащия сухи гранули, защото това зависи от доста променливи - индивидуалната реактивност на човека, потенцията, честотата приеми (дозата), дори самото лекарство, и т.н., и т.н. Малко хора са толкова специфично чувствителни, че да отдадат например значение, че днес са се почесали няколко пъти на едно и също място, което друг път не им се е случвало - особено в това забързано ежедневие. Доказването има много прояви, измерения и интензивност на проявите.

В горния случай Арника може да се докаже,  не е ли нужна по-силна потенция, за да се случи това и приемайки Арника по този начин, наред с обезболяващи медикаменти /палиативно/, което е ясно, че е не е класическо предписание - пак ли може да доведе до доказване? 

Повечето хора смятат, че 9СН е ниска потенция, а 200СН е висока потенция например. Тук е важно следното уточнение - в различни моменти за един и същ човек, може да се окаже така, че 200СН да се явява ниска, а в друг момент при него - 9СН да е висока. Зависи от състоянието. Зависи и колко системи са ангажирани. Зависи от това дали е засегната само физиката, или и психиката и т.н.... Човек се променя непрекъснато. Факторите, които се вземат предвид, се изучават в обучението по хомеопатия. Тоест с пълен успех човек може да докаже и 9СН, ако го приема неправилно (за да имаме арника 9СН и да знаем какво лекува тя в тази потенция, то е имало доказване точно на 9СН - справка в канала на "Здраве и хомеопатия", има презентация за доказването)

Ясно е, че  хомеопатичното лекарство  се предписва на база набор от умствени, емоционални и физически симптоми...Но все пак Арника не е ли  първо лекарство сред възможните изброени след операция, в смисъл каква е възможността да се използа хомеопатично лекарство за първа помощ в болнични условия?

Не само на тази "съвкупност" се предписва. Както писах по-горе, имаме различни видове предписания - етиологично, миазмично.....За челното място при операции ...зависи. Може да се наложи първо да се справя човек с ефектите от упойката, или със страха, или с комбинация от двете... и с още фактори. В определени условия съвместимостта на алопатични и хомеопатични медикаменти е напълно допустима. Така се лекуват и хората, които приемат животоподдържащи медикаменти, просто има определени правила като времево отстояние например.

# 470
 • Мнения: 621
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Много е интересно и необятно.
Което още повече ме навежда на мисълта, че в тази сфера, трябва да си много вдъхновен и изцяло отдаден, за да си добър хомеопат. Реално съвременните хомеопати доразвиват проучванията на Ханеман, защото съвременните условия не са като преди 200 г. ? Дано има повече истински отдадени на тази наука, за мен феноменална!

# 471
 • Мнения: 359
Здравейте,
от скоро водя детето на класически хомеопат и съм доволна от резултатите. Страдаме от постоянна ужасяваща задна хрема. Хомеопата ни забрани прием на мента по време на приема и след него. Чудя се има ли други забранени храни като канела, коприва, чесън....Много ме е страх да не намаля действието на лекарството а пък отчитаме резултати...

# 472
 • Мнения: 8 002
Здравейте,
от скоро водя детето на класически хомеопат и съм доволна от резултатите. Страдаме от постоянна ужасяваща задна хрема. Хомеопата ни забрани прием на мента по време на приема и след него. Чудя се има ли други забранени храни като канела, коприва, чесън....Много ме е страх да не намаля действието на лекарството а пък отчитаме резултати...
Щом отчитате резултати, явно не е необходимо за вас да правите друга промяна. Човешкият организъм е индивидуален. Дискутирано е много в темата това за храните и ограниченията.

# 473
 • Мнения: 3 062
Здравейте,
от скоро водя детето на класически хомеопат и съм доволна от резултатите. Страдаме от постоянна ужасяваща задна хрема. Хомеопата ни забрани прием на мента по време на приема и след него. Чудя се има ли други забранени храни като канела, коприва, чесън....Много ме е страх да не намаля действието на лекарството а пък отчитаме резултати...

Минимум 2 часа отстояние е добре да има преди и след прием от храни и аромати като мента, чесън, пресен лук, канела, джинджифил, кафе, какао и т.н. Тоест храни и аромати, които се явяват доста остри стимули. Ако хомеопатът ви е забранил изцяло приема или аромата на определена храна, то трябва да се съобразите с него. Повече информация има в ютуб канала ми в подписа (в клип "Съхраняване на хомеопатичните лекарства", ако не се лъжа, но и в другите клипове).

# 474
 • Пловдив
 • Мнения: 613
Здравейте! От скоро водя сина си на хомеопат, но не виждам някаква същесттвена промяна. Става въпрос в момента с хъркащ нос, без секрети навън, спи с отворена уста.
Хомеопата ми каза да разреждам лекарството 3гр в 8 с.л вода и да давам по една кафена л. през 5 мин. 5 приема и така после през определен интервал. Лекарството е 15 СН.
Не мислите ли, че тези 3 гр са малко ? Детето е на 3,5 г.

# 475
 • Мнения: 621
Не са малко три гранули. Принципа тук е друг, не търсете логика, изхождаща от традиционната медицина. Не знам от колко време  прилагате това хомеопатично лечение, но понякога нещата не стават веднага, зависи от предписанието, което е избрано и други фактори. Имайте предвид, че това, че не виждате желаните от вас резултати в желаното време, това не значи, че лекарството не работи. Ако състоянието е хронично, може по-бавно да изчезне симптома, целта тук не е да спре ведага, а да се работи в насока за подпомагане на организма в изкореняване на причината. При всички положения обаче мисля, че е редно да споделите това свое притеснение с хомеопата.

# 476
 • Мнения: 8 002
Дозата е индивидуална. Последният ми прием е бил една гранула. Над месец беше действието на лекарството.

# 477
 • Мнения: 13 359
Дъщеря ми - с постоянно хъркащ през нощта нос, явно със задна хрема, много лекарства извъртяхме, година и половина мина, докато долу-горе се оправи. Но за две години поне знам, че не  е била на антибиотици.

# 478
 • Мнения: 359
Дъщеричката ми е на 5 годинки, има я тази хрема от раждането. Роди се при тази сестра дето биеше децата, ох дано нищи не и е направила, защото тя също беше ревливо бебе Sad. Много съм благодарна на хомеопатията именно за това че не стигаме до усложнения и антибиотици.

# 479
 • Мнения: 1 223
Здравейте,може ли координати на класически хомеопат за град София, искам да опитам преди да пристъпя към намаляне на сливиците,понеже положението е доста неприятно ,дишането е затруднено,не може да спи нощем,спим седнали от седмица.

Общи условия

Активация на акаунт