Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 600
 • София
 • Мнения: 3 430
След две хомеопатични лечения на обострен хроничен синузит,  съответно  10 дни ( накрая влошаване) и 5 дни, стигнахме до антибиотик. Двата курса бяха симптоматични, с две лекарства 200СН.
Достатъчен ли е антибиотикът за антидотиране?  Да добавя ли ментов чай + черен шоколад?

Извинете, че питам тук,  но не знам дали има по-подходящо място. Хомеопатът леко се обиди, че прегърнах антибиотика,  каза, че нямаме търпение.

# 601
# 602
 • Мнения: 1 551
Антибиотика е достатъчен антидот, според мен.

Днес на едно място се обсъждаше и Аконитум при този ковид-19. Главна характеристика - силен страх от смъртта с усещането за неизбежност. Какво мислите?

# 603
 • Мнения: 3 096
Антибиотика е достатъчен антидот, според мен.

Днес на едно място се обсъждаше и Аконитум при този ковид-19. Главна характеристика - силен страх от смъртта с усещането за неизбежност. Какво мислите?
Аконит е внезапен. Шок, паника, внезапност. Тоест системата няма време да се адаптира. Събитието е настъпило днес, тук и сега, ненадейно. За "провлачен", системен страх не е най-показаното лекарство. Иначе би могъл да излекува последствия от внезапен (някогашен също) страх/уплаха (да го наречем). Разбира се, би могъл да свърши работа някаква в краен случай при липса на арсеникум и другите по-показани лекарства, но само за страха.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 23:32 от Мечка Малинарка

# 604
 • Мнения: 8 028
Дали с напредване на ситуацията, има допълнителни становища на хомеопатите ?

# 605
# 606
 • Бургас
 • Мнения: 349
Интересна статия, но ми стана странно, че хомеопатите препоръчвали противовирусни препарати, дали не е някаква приумица на списващия статията.

# 607
 • Мнения: 3 109
Освен споделеното тук, за което благодаря много, във ФБ имаше призив към всички хомеопати, да се обединят и да помогнат в борбата с вируса, защото хомеопатията може да работи успоредно с традиционното лечение и трябва да си подадат ръка лекари и хомеопати. Май остана само с призива. Излезе една статия на д-р Р.Стойчев, който обяснява как хората, които  приемат антибиотици, развиват гъбички и затова се влошават и в този ред, дълга статия обяснения..... но никакво предложение или помощ за определено лекарство. Д-р Светозара Филипова, класически хомеопат, представя резюме на хомеопатичното лекарство Hydrogenium. Но най- полезно и подробно се осмели единствено д-р Ваня Косева, да препоръча лекарство, както за превантивно лечение така и при първи симптоми. Друго мнение не съм срещала за съжаление, може и да има. Повечето хомеопати мълчат и се оправдават с това, че хомеопатията лекува човека и е строго индивидуална. Това го знаем....но всички имаме нужда от подкрепа точно сега и това на мен ми звучи като измъкване. Дано са здрави тези, които правят всичко възможно да помогнат!

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 22:52 от a.nik

# 608
 • Мнения: 8 028
Е, те лекуват човека, така е. Но сме си говорили в темата за епидемии и подходът е съвсем различен.
В същност изясни ли се картината на симптомите, така че да бъде определено епидемиологично (пандемично както твърдят от СЗО) лекарство? И по данните, с които разполагат хомеопатите, колко по-опасен е от другите вируси наличния в момента. (Условно по-опасен - за средно статистически здрав човек).

# 609
 • Мнения: 3 096
Надявам се разбирате, че не може един нелекар хомеопат, колкото и да е кадърен, да излезе "в ефир" и да каже - пийте това! Дори лекари рядко си го позволяват. В този ред на мисли "Това го знаем....но всички имаме нужда от подкрепа точно сега и това на мен ми звучи като измъкване."  твърдението е неадекватно. Това не е аспирин, за да кажете колко кг сте и да ви се назначи доза. Както неведнъж съм писала, и аз, и вие може да сме с коронавирус, и аз, и вие да имаме нужда от едно и също лекарство, но ако за вас 1М ще работи чудесно, мен би могло да ме убие... и обратното. Ако ви каже някой да приемете еди-какво си в еди-каква си потенция и нещо се случи с вас, тъй като хомеопатът не познава всички 17-20 пункта, според които се определя потенцията и дозата, кой носи отговорността? Вие или той?

Както виждате, съветите на д-р Косева са за НИСКИ потенции и ясно защо. Хомеопатичните лекарства са лекарства. Едно  лекарство в несъобразена потенция може или да не помогне , или да помогне, или да навреди - в зависимост от честотата на дозата дори. Едно е да изпиеш еднократно например 1М потенция, друго е да я дрънкаш цял ден...
Каза се генус епидемикус според болшинството хомеопати. Индивидуалният опит на всеки е различен. В НХУ генус лекарствата работят много добре. Не забравяйте и че независимо от относително еднотипното протичане на болестта, социокултурният контекст е различен. Едва ли един индиец от по-бедните райони разбира се, да не вземе сега някой да се засегне, съзнава какво носи една пневмония, за да е уплашен толкова като "начетения" европеец. От друга страна процесите при един недохранен човек ще протекат и с по-различна скорост. И т.н., и т.н. В статията на Шанкаран по личното ми мнение са изброени трите най-важни лекарства, но не съм съгласна с масовостта на предписвана потенция 1М, а специално с Камфора личен опит нямам в тази ситуация в момента. (повтарям, че имам резерви само към потенцията, лекарството не коментирам, въпреки че познавам картината му и съм го ползвала в други случаи). Това мога да си позволя да кажа.
Вирусът не е за подценяване, но не е и предмет за паника, не говорим за Ебола все пак! Бъдете внимателни, но се фокусирайте в градивни дела, творчество и т.н.

" И по данните, с които разполагат хомеопатите, колко по-опасен е от другите вируси наличния в момента. (Условно по-опасен - за средно статистически здрав човек)." Надявам се е съвсем ясно защо не може да се отговори на този въпрос. За какви данни говорим? Никой не стои по цял ден да разпитва колеги в Китай, Аржентина, Англия и прочее куп държави. Който е преценил, изнася информация от своя опит и я публикува. Все още е рано да се правят някакви по-качествени статистики и обобщения, а и трябва да се намери хомеопат, който иска да се занимава И с това, предвид че е огромен труд.

# 610
 • Мнения: 8 028
Разбирам.
Може би повече ми се искаше да прочета нещо позитивно, като колко е успешна хомеопатията Simple Smile

# 611
 • Мнения: 3 109
Не знам дали имам право да копирам линк тук, затова ще го сложа в скрит текст. Тази сутрин ми попадна.

# 612
 • Мнения: 1 551
На много места ми попадат предложения на хомеопати. Последно четох това за камфора https://www.facebook.com/337743716612/posts/10158224021416613/?s … =j4QmEiephJwHCKk3 хомеопатите не биха отказали да дадат своя принос в борбата, така мисля.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 09:24 от unabella

# 613
 • Мнения: 3 096
Разбирам.
Може би повече ми се искаше да прочета нещо позитивно, като колко е успешна хомеопатията Simple Smile

Че ти не знаеш ли досега? Simple Smile
Истината ще ни направи свободни, нека се изразяваме правилно, не да носим вода от 9 кладенеца Simple Smile

Тук е качено официалното индийско становище в посока хомеопатия https://dox.abv.bg/download?id=1149a0a642 . Ще видите къде и защо стои камфора и защо не се е наложила още в Бг като медикамент срещу корона.

# 614
 • Мнения: 321
Още в началото на епидемията моят хомеопат ми даде списък с лекарства, с които да се снабдя. Едно от тях беше camphora 1m. Повечето ги имах, едно в потенция D1000 го поръчах, само камфора 1м не успях да намеря.
Само в аптеката на Чаталджа ли ги има тези потенции?, тя май не работи с куриери. Някакви идеи как да го набавя?
D1000 е аналог на 200CH, а 1м има ли аналог в D потенция?

Общи условия

Активация на акаунт