Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Петрич
 • Мнения: 321
Peace

# 16
 • Мнения: 653
Ако ще е ЖК, то наистина отиди в Шейново или Св. София /аз бях там/
В началото ходех при една докторка в поликлиниката до нас, но се отказах. Все нямаше талони за изследвания и ме записваше за следващия месец.. Просто отидох в Св. София и всичко беше ок. Чувала съм и много добри отзиви за Шейново. Все пак това е една от най-добрите болници.
А частния гинеколог, ако не ти е познат или близък, все същото. Не мисля че вниманието ще е по-голямо. Ако решиш да раждаш в Шейново - така ще опознаеш докторите и обстановката и ще бъдеш по-спокойна.
Успех от мен!

# 17
 • Габрово
 • Мнения: 336
Изследванията си ги правих в ЖК безплатно, а си ходех при частния си гинеколог, но той работи в болницата и при него раждах. Не знам защо казваш, че "късането с него ще е трудно", но по-добре си избери къде ще раждаш или при кого и ходи при него, след като няма да е при този, когото посещаваш сега. Редно е този, който те изражда да знае как протича бременността.

# 18
 • Мнения: 255
Аз ходя само на ЖК по ЗК, но при приятел гинеколог. И разчитам на неговото мнение (ако той прецени - ме праща при колега за второ мнение).
Но ако вярваш на частната лекарка.... и искаш да ходиш при нея - кой може да те спре. Честно казано, мисля че като знае че ще си редовен пациент 9 месеца - може да направи отстъпка за абонамент, както правят повечето частни клиники/ болници.
Провериш в каква насока работи повече - дали оперира гинекологично или изражда - тоест дали ще е напълно в час за следене на бременностра....
Леко бременеене!

# 19
# 20
 • софия
 • Мнения: 475
Аз ходех на частен гинеколог,който обаче водеше раждания и в Шейново.Та той ми следеше и бременноста,и ми води и раждането.

# 21
 • Мнения: 3 447
Аз ходих на частно - отидох при мойта гинеколожка да установи бременността и така си продължих. Тъй като не работи в болница, в началото на 9 месец си избрах родилен дом и лекар, при който да раждам. През деветия месец ходех паралелно и при двамата. На ЖК не съм ходила изобщо.
Предимството на частното е, че наистина ти обръщат внимание, не те претупват и ти правят всички необходими изследвания. Имай предвид обаче, че последните месеци се ходи всяка седмица и и от финансова гледна точка  може да ти дойде нанагорно Rolling Eyes

# 22
 • Мнения: 112
Ходех и на двете. Най-добре е така, защото направих всички изследвания, които ми се полагаха от здравната каса, плюс допълнително други, които по желание или се налагаха в клиниката при частния. Даже моят лекар - частния, специално ми казваше (понеже съм осигурена) кои изследвания ми се полагат и да си ги направя в ЖК, за да не ги плащам. От друга страна, най-добре е частният лекар да е такъв, при който можеш и да родиш. Иначе не виждам смисъл от него. Аз лично много съм доволна от частния си лекар и не ми е взел много пари за цялата бременност и после за раждането. Ако искаш пиши ми на лични за повече информация.

# 23
 • Мнения: 5 373
Ходих си при лекаря, който ми беше накрая на раждането, на частно. отделно от това бях регистрирана в ЖК на самата болница, за да мога да взимам болничен.
При мен въпросът с допълнително цакане за раждането не е стоял.....точно поради тази причина.
И аз като пресметна, бая парици съм оставила-30 частен кабинет +20 ЖК всеки месец-за да ми се издава болничният-но не съжалявам. Викала съм го и на 02.01 в кабинета му и не ми е отказал.

# 24
 • Русе
 • Мнения: 111
И аз като повечето от мамите, писали дотук съм посещавала едновременно и частен лекар и ЖК по направление. Втората беше просто формална - само ме мереха и теглиха. Видеозон - само един път /при положение, че бях диспансеризирана!/ и един път запис на тоновете. Всички изследвания ме караха да си ги плащам, въпреки че е абсолютно незаконно!
Добре, че ходих и на частно. Освен това вече 11 години д-р Минчева ми е личен гинеколог и й имам голямо доверие. Тя ми направи и операцията.

# 25
 • Мнения: 318
И аз посещавам и двете, ЖК е по-скоро за да си ползвам направленията за изследвания по касата  , иначе там е чисто формално, само ти мерят корема с шивашки метър, кръвното и това е.

# 26
 • Мнения: 3 078
и двете

# 27
 • Мнения: 5 723
определено и двете

# 28
 • Мнения: 867
В Шейново ходя и съм доволна. Но от 2006-та е 280лв. консултацията.
Не знам какво имаш предвид под "държавна" но ако искаш да кажеш което ти поема здравната каса то това е мерене на корема с метър, 2 ехографа и то такива че не може да се види глава ли е дупе ли и май това е. Всичко друго, което искаш да си направиш като изследване се плаща а и освен това ходиш да се занимаваш лично. Като напр. БХС - генетично иследване, което се прави само в Майчин дом ходиш си сама.

В Шейново кръв, урина - почти всеки месец, секрет - около 4 пъти, ехограф - всеки път, мерене на тонове - на мен последните  месеци, а сега ще ходя всяка седмица. Освен това Биохимичният скрийнинг в 17-та май беше г.с. Освен това, наложи се да полежа в патологията за задържане края на 6-ти месец - не съм дала една стотинка.
Другото, което е обаче в Шейново бременността не ти следи определен лекар, а който се падне в консултацията. За мен обаче това е плюс, защото опознаваш повечето. Освен ако не искаш да се уговаряш с някой конкретно. Така обаче се ангажираш с определен човек и ако дойде момента и той не е на разположение, какво правиш?

Това е личното ми мнение, не го натрапвам, но аз това съм избрала, доволна съм и мисля и да раждам без уговорка. Впечатленията ми от болницата са много добри като условия, а има и добри специалисти. Отношението също е отлично. Не те лигавят, но и една груба дума не чух, нито неуважение през тези 10 дни, а напротив.Дано съм помогнала, успех  bouquet

# 29
 • Мнения: 68
Няма значение дали е частен гинеколог или женска консултация - стига обаче да е от платените. Иначе не ти обръщат толкова внимание. Аз ходя и на частен и по здравната каса заради изследванията. Ами моята гинеколожка като видя какви изследвания са ми взели и направо се изсмя - половината неща, които задължително се изследват при бременните ги нямаше - имам предвид от пълната кръвна картина и урината. Та след някоя и друга седмица ще трябва да ги направя и при нея. Ако бях платила в ЖК-то сигурно щяха да ги направят като хората.

Общи условия

Активация на акаунт