Как и къде ви боли при мигрена? И още няколко въпроса към страдащите.

 • 2 450
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 350
Здравейте,радвам се,че тук срещам десетки отзивчиви хора. Имам няколко питания към страдащите от мигрена:
1. Къде точно и каква е болката ви?
2. Каква е по интензитет и продължителност?
3. Поражда ли дискомфорт, сухота и болка около окото и в дълбочина в съответната страна на главобола?най-важният ми въпрос.
4. Усещали ли сте пълнота в ухото/придърпване?
5. За страдащите от дълги години- възможно ли е пристъпите да станат продължителни , ежедневни дори ,но далеч по-умерени и неповлияващи се от медикаменти?
6. Провокира ли се при някого вследствие четене?
7. Имали ли сте чувствителни нерви по повърхността на скалпа,които пипайки ги разнасят болката?
От 16 години съм с такова главо/ очеболие.. напоследък е много упорито и дразнещо. Казаха мигрена, казаха и проблеми с гръбнака,поради слаба мускулатура били причините. Но ,ако е гръбнак- защо окото ще боли... и търся сама отговорите.
 Благодаря ви...

# 1
 • Мнения: 3 250
Гръбнакът - защото се притискат нерви.
Ако работите седнала, в една и съща работна поза или работите на течение/климатик - боли и още как.
Но дали е мигрена или сходна на нея болка, това не мога да кажа.
Опитайте упражненията на Норберков.

# 2
 • Мнения: 350
Марияна М. ,от сърце благодаря за отговора! Склонна бях да повярвам на невролога, че проблемът наистина идва оттам, но дали е възможно да стига чак до окото??? Ходих на мануална терапия 3 пъти- да Ви кажа бях ок... иначе съм 43 кг ,детето ми е около 13 всеки ден го вдигам над 10 пъти... той ми е работата.. но просто проблемът е от детска възраст с тая болка в глава и око. Иначе съм леко прегърбена.Тренирала съм 10 години ,но след бременността някак раменете ми са напред .

# 3
 • София
 • Мнения: 38 464
Отговорен за мигрената е един огромен нерв /или въже от нерви/, което тръгва от кръста, гръбнака, врата, главата и завършва при окото.
Затова болката е така характерна при мигрена - от едната страна на главата.
Напоследък ми поражда и дискомфорт в окото. При мен е още по-зле, понеже съм късогледа и нося лещи.

# 4
 • Мнения: 350
Би ли споделила в какво се изразява твоят дискомфорт : болка, сълзене,сухота,умора,  усещане за чуждо тяло,трудност при четене от дразнене в окото?

# 5
 • София
 • Мнения: 38 464
Като сухота и ме кара да мигам повече.
Напоследък много ми играе окото - т.е. имам тик. Трябва да отида на доктор май.
Също така, ако ми е вече много зле мигрената, има чувството, че недовиждам - сякаш ми се увеличава диоптъра.

# 6
 • Мнения: 350
Благодаря за своевременни те отговори! Последно само,понеже моят проблем е от 16 години и отгоре, възможно ли е според вас да хронифицира и да стане по-продължителна? Колко са били най-дългите ви пристъпи? Имали ли сте случай на пристъп и след него няколко дни утихваща,но неспираща лека болка.. при мен винаги е едностранно ,но окото ми е сухо и ме дразни да гледам тв,да чета ,имам иЗпити скоро... а стана толкоз продължително,че не знам... око глава дори към ухото сякаш ме придърпва някаква чувствителност усещам в скалпа.. и вече не зная мигрена ли е ..

# 7
 • София
 • Мнения: 38 464
Ами много зависи. Аз понеже съм над 40, вече май от хормоните, ме влачи по цяла седмица едно такова главоболие - не е силно, ама не е и леко. Силен пристъп не съм имала отдавна.
Пробвай да взимаш Магнезий.

# 8
 • Мнения: 350
Година след раждането на сина ми при ме започна да зачестява,а от няколко месеца е доста упорито. Цял месец пиех едни хапчета и нямах проблем ,надуха ме вятър онзи ден и се започна отново. Преди минаваше за ден,сега се появиха тези нови усещания към ухото,продължителна сухота в окото. Не знам хормоните дали след раждането не влияят и при мен. Дано нямам по -сериозен проблем от мигрена.

# 9
 • София
 • Мнения: 38 464
Консултирай се с невролор, зъболекар, лицево-челюстен хирург. Според мен това е невралгия - от вятъра ти се е възпалил някой лицев нерв. Мен понякога ме мъчи зимата и ми се схваща ченето.

# 10
 • Мнения: 350
От общите познания ,които имам също мислех,че е това. Но странното е ,че и от дим цигарен,от студ,от напрежение,от четене се провокира болката и не знам ,ако е възпален може ли тези неща да я предизвикат. Консултирах се с очен и невролог. Чакам за ямр. Неврологът ,както казах,констатира ,че си имам мигрена и проблеми с гръбнака,затова правих мануална терапия и наистина се чувствах добре. Много е странен за мен целият този проблем,на 26 почти съм от 8-9 годишна съм така. Просто сега е продължително и ме е страх .зарова търся хора с мигрена,да намеря някой със сходни симптоми,да видя имам ли наистина и аз. Просто не знам защо така в и около окото ме удря ... Sad

# 11
 • Мнения: 350
Иначе имах мнооооого криви зъби и съм носила 5 години брекети. Да не говорим за апаратите преди тях....

# 12
 • Мнения: 15 960
Имаш си класическа мигрена, ако това ще те успокои. И мен ме боли половината глава - винаги вляво, челото, тъпа болка в ухото, пробождаща в окото и зад него, гадене, повръщане. Провокира се от много неща - четене на тъмно, ярка светлина,  проблясъци, шум и силна музика, бира, притеснение...
Пробвай известно време да пиеш магнезий, имаше едно лекарство Мигренон, витамини от група В...

# 13
 • Мнения: 3 250
Шипове?

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 2 492
Както го обясняваш, че се провокира от "надухване на вятър", съмнява ме мигрена да е провокира от вятър. По-скоро възпаление на нерви или шипове...
Аз ще отговоря на въпросите, понеже получавам мигренозни пристъпи понякога:

1. Къде точно и каква е болката ви? - Половината на главата, пулсираща
2. Каква е по интензитет и продължителност? - Като ме "тресне", е за цял ден. Понякога и на следващия ден.
3. Поражда ли дискомфорт, сухота и болка около окото и в дълбочина в съответната страна на главобола?най-важният ми въпрос. - Поражда болка около окото.
4. Усещали ли сте пълнота в ухото/придърпване? - Не
5. За страдащите от дълги години- възможно ли е пристъпите да станат продължителни , ежедневни дори ,но далеч по-умерени и неповлияващи се от медикаменти? - Не знам, при мен е около цикъл и не съм видяла такова изменение.
6. Провокира ли се при някого вследствие четене? - Да, ако е на недобро осветление.
7. Имали ли сте чувствителни нерви по повърхността на скалпа,които пипайки ги разнасят болката? - Не.

Общи условия

Активация на акаунт