Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За везните!?

  • 770
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 200
Момичета, недоумявам, как може с електронна и с механична везна бебчо да тежи различно!?
Мерихме я преди 2 дни при педиатърката на механична везна 3650, мерят я вчера на електронна везна, при някаква прехвалена педиатърка, позната на свекърва ми - 70 грама отдолу Shocked !? Не ми се вярва бебка да ми е свалила за 2 дни 70 грама, яде си както винаги!?
Нещо проблема е в тия везни, трябва явно да се мери или само на механична, или само на електронна.
Моля споделете опит, ако сте се сблъсквали с подобно нещо!?

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Сблъсквала съм се, да. Електронните са изключително неточни.
Не е свалило детето, споко. Аз на електронна съм получавала до 500 гр отклонение(!!!) - с контролиран експеримент, не с живо бебе при това.
Най-добре е да се мери на механична. Желателно е да е една и съща, но ако не е  - да е механична.
Също винаги трябва да отчиташ - да мериш при еднакви условия, т.е. примерно винаги да е наядено, и пампата - пълна, щото иначе до 250-350 гр разлика дава, което изглежда страпно много, а не е вярно.

# 2
  • Мнения: 5 228
От нашата педиатърка знам, че теглото на бебето трябва да се следи на едни и същи везни, защото може да има отклонения  между различните - не просто ими само на механична, или само на електронна, а на една и съща.

# 3
  • Мнения: 2 450
Не съм съгласна с Буу. Електронните везни и особено дигиталните са си много точни, даже много по-точни от механичните, които трябва да се нагласяват на око и т.н. Обаче съм съгласна, че бебето трябва да се мери на една и съща везна, иначе определено дава отклонения между механична и електронна, но според мен, защото втората е по-точна. Има значение също бебето голо ли е мерено, с какви дрехи, яло ли е преди това, в едно и също време на деня ли са правени двете измервания и др. Аз от 6 месеца меря сина си на електронна везна кажи речи всеки ден и те уверявам, че не ми дава големи отклонения с тази на педиатъра, а и на една приятелка с везната, някъде в рамките на 20-50 гр.

# 4
  • Мнения: 421
Според мен и между две дигитални везни, от различни производители, би имало разлика. Решението е, бебчето да се мери на една и съща везна, за да се отчитат правилно разликите, защото всъщност те са важни. А ако някой иска да пробва дали му е точна везната, е добре да си намери нещо, което знае точно колко тежи, например 1 л вода( Като се измери и шишето предварително) и така... Grinning  Grinning  Grinning
На мен лично досега не ми се е случвало два кантара да ми покажат един и същ резултат, било то дигитални, електронни (което според мен си е едно и също) медицински или домашни.
Със здраве  animal085

# 5
  • Мнения: 3 200
Цитат на: Gutnik
А ако някой иска да пробва дали му е точна везната, е добре да си намери нещо, което знае точно колко тежи, например 1 л вода( Като се измери и шишето предварително) и така... Grinning  Grinning  Grinning
На мен лично досега не ми се е случвало два кантара да ми покажат един и същ резултат, било то дигитални, електронни (което според мен си е едно и също) медицински или домашни.
Със здраве  animal085


Много си права, и аз се убедих вече, че не мерят еднакво, за това сега - само на един и това е, че ми писна Close

Общи условия

Активация на акаунт