198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 372
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
А с какво ще пътуваш до България? Ако е със самолет на нискобюджетните, при чекирането даваш номер на документ за самоличност и после не можеш да представиш друг. Ако не е с нискбюджетна аваокомпания, направо на летището показваш документ, но и в двата случая може да е ЛК или паспорт. Вариант да се пътува с акт за раждане няма. И как е пукната картата? На две ли е или само пукната? Нали отгоре има фолио?

Самолет на нискобюжетна компания. Счупена е до средата, не знам как се е случило това нещо. Държи се на 2см

# 496
Пътувай с нея и толкова. Друг избор нямаш и имаш голям шанс да минеш. Ако показваш акт за раждане и се обясняваш за счупената карта, със сигурност няма да минеш.

# 497
  • Англия
Не се притеснявай, щом ще напускаш страната няма да ти направят проблем. Гледай да не я огъваш и досчупиш до тогава. На мъжа ми също се беше пукнала, нали снимката е направена със ситна перфорация и това място явно е слабо. Немските митничари му обърнаха внимание и на следващото прибиране си я смени. Не си спомням дали е било на влизане или излизане, но да напуснеш Германия можеш и с изтекли лични документи, затова би трябвало и с напукани да е ок.

# 498
За какви митничари говорите, като дори не се минава през митницата. Секюрити проверяват само ръчен багаж. На летището документ за самоличност се показва единствено на служителите на авиокомпанията, от която си си купил билет, за да докажеш, че ти си съответният пътник. А ако си с ръчен багаж само и си направил онлайн чекиране, на много летища не минаваш и през тях, а си отваряш сам бариерите с баркода от разпечатката от чекирането или от телефон с приложението. Германия е в Шенген.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 22:51 от Анонимен

# 499
  • Англия
Но България не е.

# 500
Тотално оплетохте нещата кое на кого и къде се показва. На излитане от Германия първо се минава през рентген/проверка на багажа, а после се минава през КПП/гранична полиция, където полицаи проверяват документите за самоличност, защото България още не е в Шенген. На излитане от Германия няма митническа проверка, има само сигурност на багажа и полицейска проверка на документи. На влизане в Германия първо се минава през КПП/гранична полиция, после през митница. Митницата е преди самия изход. На пода има обозначени червен и зелен коридор, след тях е плъзгащата се врата през която се излиза. На влизане в Германия следователно има полицейска проверка на документите на всички пътници и митническа проверка на багажа на избрани пътници. Правете разлика между гранична полиция и митница, има съществена разлика. Тези, които ви проверяват документите за самоличност в едни стъклени будки по летищата не са митничари, а полицаи. Simple Smile

# 501
  • Англия
Изобщо не е от значение тук да се прави разлика между полицейска и митническа проверка, защото проверка ли е-все ти трябват документи✌

# 502
  • Hamburg
На летището може да се извади Notreisepass oт Bundespolizei, с който можете да се приберете в БГ. Това важи и за български граждани и струва 18 евро.

# 503
На летището може да се извади Notreisepass oт Bundespolizei, с който можете да се приберете в БГ. Това важи и за български граждани и струва 18 евро.

Много, много, безкрайно много благодаря!

# 504
Здравейте! Доколкото си спомням имаше група във фейсбук за родители на деца, учащи в Германия. Ако някой я знае, ще помоля да напише тук отново. Благодаря!

# 505
# 506
Сбъдваща мечти- благодаря, сега като я намерих се оказа, че някога/ не помня кога/ съм отправила “молба за прием”, но..... никой не е одобрил заявката ми. Явно отдавна ще да в било. Ти членуваш ли в групата? Има ли начин да бъда приета?

# 507
Членувам в групата, да.
Админът малко бавно реагира, явно е доста натоварена. Подай заявка за членство пак. Но си струва чакането, в групата има доста интересни истории и добри съвети по различни казуси.

# 508
Някой правил ли е наскоро или последните година-две Berufliche Anerkennung? 

# 509
Пак с вэпрос съм аз Blush
Ще си ходим до БГ с колата ,но застраховката на колата е направихме онлайн (cosmodirekt) и все още нямаме изпратен договор от тях ,а за зелена карта ще трябва да чакаме 10 дена да я пратят по пощата.
Ще имаме ли проблем при минаването на граници?Какви документи трябва да показвам?

Общи условия

Активация на акаунт