198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • The QC to be!!!
Пак с вэпрос съм аз Blush
Ще си ходим до БГ с колата ,но застраховката на колата е направихме онлайн (cosmodirekt) и все още нямаме изпратен договор от тях ,а за зелена карта ще трябва да чакаме 10 дена да я пратят по пощата.
Ще имаме ли проблем при минаването на граници?Какви документи трябва да показвам?
ако минавате по пътищата само в ЕС, зелена карта не ви трябва. Полицата от застраховката ви трябва (ако това е което наричате договор).

# 511
Благодаря bouquet

# 512
Артемис, би трябвало да можете да разпечатате получения онлайн пдф файл за полицата или потвърждението за сключване на застраховката. Полицаите, ако ви спират и я искат, ще им е достатъчно като видят датите, за да се ориентират

# 513
Майчета, помагайте!
Ще разкажа накратко нашия проблем в момента.
От 7 месеца живеем със семейството ми в Германия. В момента синът ми на 6 години е с някакъв вирус. Вече 5 дена е с много висока температура - над 39 градуса, която започна трудно да се влияе от медикаментите. Други симптоми почти няма - леко зачервено гърло и сумтящ нос. На 2-рия ден е прегледан от личния лекар, който постави диагноза вирусна инфекция, лечение с Нурофен и хапчета за гърло. На третия ден температурата все да става по-упорита, все по-начесто да се вдига. Звъннах на личния лекар по телефона в петък сутринта - каза спокойно, всичко е нормално, ако не се оправи до понеделник, ще дойдете пак на преглед. Да, обаче през деня се вдигаше през вече през 3 часа и беше над 39 градуса.Ставаше по-трудно да я сваляме. Решихме с мъжа ми да го заведем вечерта до Kinderklinik в съседния град. След прегледа там, диагнозата беше същата - вирусна инфекция, лечение с течности и Нурофен. Попитах, след като вече 4 дена подобрение няма, а напротив все по-упорита е борбата с температурата, не е ли необходим кръвен тест или друг вид тест носен, гърлен.  Знаем, в България така се процедира - ако до 3 дни няма подобрение се пуска кръвен тест да се провери за бактериална инфекция. След отговора на лекарката, че детето няма нужда от кръвен или друг тест, аз настоях, че искам кръвен. Тя ни издаде Uberweisung и ни изпрати в друго крило на клиниката. Там ние пое следващ лекар, който ни посрещна с въпроса какъв е проблема. Казахме, че сигурно има някаква грешка, за да ни задава този въпрос, защото ние сме тук за кръвна проба. Той каза, 'това аз ще го преценя'. Прегледа и той обстойно детето, даде ни същото заключение като предишната лекарка и ние сме прибрахме вкъщи, прегледани от 2ма лекари,  да продължаваме борбата с температурата.
Искам да попитам, някой бил ли е в подобна ситуация и как да накарам тези немски лекари да предприемат нещо друго и да спре нашата мъка с тази температура? Как изобщо процедират тук?
Извинявайте за дългия пост и предварително благодаря на всички отзовали се с отговор.

# 514
Lolla,аз по друг повод бях поискала на детето да  се вземе кръв и урина,но отговора беше,че тук няма такава практика и нямах друг избор,освен да се доверя на лекаря! Практиките тук са други и просто приемам този факт... Бързо оздравяване и не се притеснявай! Hug

# 515
След като трима лекари са на мнение,  че е вирус, значи е вирус .
Ама пък да откажат прост кръвен тест за инфекции при продължителна високатемпература е странно. Още педиатъра би трябвало да го свърши в кабинета си.  Нашата педиатърка никога не ми е отказала такъв тест, но тя добре ме познава и ми се доверява на преценката като майка. Знае, че не съм от паниращите се параноични майки и щом сме при нея, детето наистина е болно.

# 516
  • Англия
Моят съвет е да дадеш шанс на температурата да се справи с инфекцията, тоест да не даваш нурофен при 38,5 или дори 39. Дъщеря ми беше така тази година-цяла седмица с 39-40градуса температура. Щом лекарят е изключил много опасните болести като менингит, например, остава ви просто да изчакате. Със сигурност е трудно на някой новодошъл от България да свикне на недаването на антибиотици и непускането на изследвания и непредписването на десетки допълнителни медикамента, но имай доверие на лекарите.

# 517
  • Стара Загора
И на мен ми отказаха всякакви кръвни изследвания за сина ми.А нашия проблем е сериозен .Казаха, че не трябвало, термин за специалист ми дадоха след 6 месеца .И да ви кажа мисля да се връщам в България , нямам никакъв положителен опит с лекарите в Германия .

# 518
  • Немция
Лола777, щом ви отказват кръвно изследване, настоявайте тогава сами да си го заплатите, има я тази опция, но при детския лекар, в Киндерклиниката не знам как стоят нещата.
При моите деца при подобни симптоми почти никога не е вземано кръв. Децата са оздравявали и без такава процедура и с предписаното лечение, разбира се. Преглеждат и преценяват. Лечението при бълг. лекар се различава от подхода на немски педиатър.

Нидитоп, за да се налага чакане от 6 месеца, сигурно има голям наплив и не е възможен по-ранен термин. За тесен специалист съм чакала 6 месеца, към Уни-клиника, там потокът е голям  и ако няма спешност, си чакаш реда.  При други не толкова тесни специалисти не е имало такова чакане за час за преглед. За децата, особено при голямото, за щастие не съм чакала повече от 2 месеца за по-тесен специалист. Само веднъж се е налагало, де- иначе при други обичайни лекари от рода на УНГ, ортопед бързо сме получавали термин. При очен(малкото е с очила) получаваме час за 6 месеца напред и ако се наложи да отменим термина, не е лесно да се получи нов, тъй като лекарката поема много пациенти.

# 519
Не знам къде живеете и колко тесен специалист ви трябва, но при записан час за след 6 месеца веднага звъня на всички останали подобни лекари наоколо и отивам при този, който даде по- ранна дата. Останалите ги отменям. Досега сме ходили на ортопеди и очни лекари. И при нас определени доктори ми предлагаха часове дори за след 10 месеца, ами благодаря, мога да отида е при по- малко светило, стига да е след месец два, а не след половин година.

# 520
  • Стара Загора
Да, за невролог чакахме ,Уни клиника.Казват ,че не сме били спешни ,а детето прави гърчове без да е ясна причината .То това ако не е спешно, незнам какво трябва да стане .Сега втория термин ни е след 4 месеца, защото на първия само снеха анамнеза и направиха ЕЕГ .В България за това нещо ни приеха на същия ден .Нямам никакво спокойствие така .Отделно ,че в нашето градче няма детски лекар в спешната помощ и ни пращат в друг град на 45 мин път .Да не се налага на човек да стига до тях,но е малко на оцеляване.

# 521
И аз съм от несвалящите температура. Моето дете все около 39,5 вдига (когато вдигне температура) и или е бодър и свеж все едно нищо му няма, или ляга да спи. Аз само проверявам от време на време дали не се покачва още (като спи обикновено бързо пада); 40 градуса ми е границата да започна да я свалям някак, но досега не се е налагало. Температуропонижаващи не е пил никога и аз даже не знам какви съществуват. Embarassed След един, най-късно след 2-3 дни е вече напълно здрав. Лично аз даже се радвам на температурата, защото ако не вдигне такава, разни сополи и кашлици ги влачи и по 1-2 седмици. Обаче ако беше склонен към гърчове и усложнения, щях да процедирам по друг начин. Peace

lolla777, как сте лекували детето досега при подобни симптоми? Бързо оздравяване!

niditop3, ужасно! Hug Дано да се изясни причината и да престанат гърчовете. Praynig

Тук също можеш да идеш (почти) навсякъде и да си платиш просто. Гарантирано намират по-ранен час.

Току-що ми се обадиха моите мъже, бяха тръгнали на басейн... влезли, съблекли се и установили, че са си забравили банските. Joy Не, не мога повече... вече аз ще им приготвям багажа! Преди седмица бяха забравили джапанките, но те поне не са чак толкова важни.

# 522
Момичета,знам,че е извън сезона,но да ви питам... Stuck Out Tongue Искам да купя за рождения ден на дъщеря ми колело,тя има опит с лауфрад,имаме и едно с педали,което е доста тежко и трудно за въртене и тя тотално отказва да го кара (подарък ни е от друго дете)!Висока е 116 см,5 години.Колко цола и коя марка бихте ми препоръчали? Аз не карам колело и не съм запозната за какво трябва да се гледа...

# 523
  • Немция
Нидитоп3, може би не е трябвало да разчитате само на Униклиниката, там има винаги чакане. Може би е трябвало да комбинирате с друг детски невролог, със собствен кабинет, при когото да минете по-бързо. Дори и при нашите детски лекари, които са 5 в една практика, може да се направи ЕЕГ, но не знам каква е разликата на ЕЕГ при детския невролог.

Синьо, голям майтап с банските. И аз все ги проверявам , като тръгнем- не, че не може да се случи пропуск. Wink

Съникис, най-добре на място да отидете да пробвате колело, защото може да се препоръчат определени цола за дадена възраст, но детето да не се чувства комфорно. Големият ми синковец примерно, на 9 години, предпочита по-малки цолове.

# 524
Синьо,
Ние правим така:  Ако от вкъщи се отива направо на басейна, банските се обуват направо вкъщи. Там пак има душ, пътуваме дотам около 20 минути, но е сигурно, че няма да ги забравим. Джапанки не носим, досега не сме имали проблеми със зарази. Единствено аз като ходя да плувам след работа си нося банския в чантата.

Общи условия

Активация на акаунт