198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 400
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Викс помага за отпушване на нос и е особено ефективен ако се правят инхалации с него. Аз имам един голям буркан от Малта още, но и тук гледам, че го продават.
Аз се върнах от Октобърфесът с някакъв вирус, но чак онзи ден отидох на лекар заради лоша кашлица, която не минаваше. Изписа ми капки Paracodin и за два дни се оправих с тях. Носа го излекувах с Викс.

# 286
  • Берлин
Освен гореизброеното- мажем ходила и спим с чорапите при настинка,мажем гърди,но само при възрастни

# 287
  • Варна
Да, прочетох листовката, че служи и за инхалации, но ми беше интересно примерно как се прилага за отпушване на нос. Дали е "отровно" като виетнамското чудо? Питам заради моя 2 годишен малчуган, който от както тръгна на ясла, е постоянно със сополи.

# 288
  • И аз не знам къде
Я да се запиша  и аз, че съм ви изпуснала Blush

# 289
Момичета,искам да купя за подарък детски таблет за дете в предучилищна възраст (т.е. 5-6 годишно).Имате ли опит с такива джаджи за да ме насочите,бюджетът ми е максимално 150 евро.Интересува ме има ли опция за ограничаване на времето за гледане,сайтовете в които се влиза...такива неща! Nerd

# 290
sunny:*kiss, познати деца имат таблета на Амазон, но той май е около 200 евро. Доволни са родителите (има си хас да не са, децата кротуват Laughing), имало настройки за родителски контрол. Личен опит обаче нямам. Хлапето го вардим от всякакви такива джаджи.

Чудна есен тази година! Не мога да ѝ се наситя, не искам да свършва. Вече 5 съботи поред ходим в съседната област при виното, кестените и хубавите зеленчуци. Simple Smile А с хлапето вече сме събрали над 60 кг орехи просто ей така при разходките ни привечер с колелетата. Обожавам да ровя в шумата и да търся орехи. Crazy

# 291
  • В страната на мечтите
Момичета, аз пък не мога да не се похваля - малката ми дъщеричка се появи преди седмица на бял свят! Heart EyesHeartHeart Eyes

Сега започват мъките с бюрократщината...нещо не ми е ясно с Elterngeld. Искам Elterngeld Plus за целия възможен период, т.е. 24 месеца да получавам по половината от сумата на нормалното Elterngeld. Обаче не ми е ясно от кога да ги заявя - от раждането или от момента, в който свършвам Mutterschutz и започвам Elternzeit? Защото нали Mutterschutz ми се плаща още от здравната каса и от работодателя, няма логика за същия период да взимам и Elterngald...
В NRW съм, Бибитчето мисля че беше тук, ако може да се включи с разяснения по въпроса ще съм много благодарна...

# 292
  • Hamburg
Момичета, аз пък не мога да не се похваля - малката ми дъщеричка се появи преди седмица на бял свят! Heart EyesHeartHeart Eyes

Сега започват мъките с бюрократщината...нещо не ми е ясно с Elterngeld. Искам Elterngeld Plus за целия възможен период, т.е. 24 месеца да получавам по половината от сумата на нормалното Elterngeld. Обаче не ми е ясно от кога да ги заявя - от раждането или от момента, в който свършвам Mutterschutz и започвам Elternzeit? Защото нали Mutterschutz ми се плаща още от здравната каса и от работодателя, няма логика за същия период да взимам и Elterngald...
В NRW съм, Бибитчето мисля че беше тук, ако може да се включи с разяснения по въпроса ще съм много благодарна...

Честито!

Първите два месеца винаги се считат за Basis-Elterngeld т.е. броят се за пълни месеци. Изплащат се само, ако Mutterschutzgeld е по-нисък. Останалите 10 пълни месеца можете да разпределите както искате.

Elterngeld Plus има смисъл само в три случаи - ако ви трябва заради здравната застраховка, ако смятате да работите през първите 12 месеца след раждането или ако смятате заедно с таткото да се възползвате от допълнителните (бонус-) месеци.

В другите случаи Elterngeld Plus само ви ограничава и не носи финансови ползи в сравнение с Basis-Elterngeld.

# 293
  • В страната на мечтите
Дени, много ти благодаря!

С таткото решихме да взема 2г майчинство и за да не ни дойде нанагорно с парите втората година, Elterngeld Plus ни се стори по-доброто решение. Със здравната застраховка изобщо не знам каква е връзката, детето си е фамилно осигурено към нашата здравна каса.  Ти сега ме хвърли в размисли...

# 294
Влизам да ви препоръчам един документален филм: Schlank durch Schokolade. Снощи добре се посмяхме с половинката. То не е за смях всъщност, защото за съжаление повечето нАука и журналистика в днешно време така се правят. Tired И много хора се връзват...

# 295
  • Стара Загора
Може ли да ми кажете каква осигуровка допълнителна трябва да се пусне ,за да се вземе по добра пенсия  .Има доста години ,но ни казаха от рано да се мисли .

# 296
  • Германия
Rentenzusatzversicherung ако не се лъжа

# 297
  • Hamburg
Може ли да ми кажете каква осигуровка допълнителна трябва да се пусне ,за да се вземе по добра пенсия  .Има доста години ,но ни казаха от рано да се мисли .

В момента условията на повечето допълнителните пенсионни застраховки са толкова лоши, че в бъдеще ще получите сумарно по-малко, отколкото сте внесли. Ако имате работодател, който да ви осигурява допълнително или нисък доход и деца, тогава пенсионна осигуровка с Riester-Förderung може и да си струва.

Информирайте се подробно и помнете, че т.н. Überschussbeteiligung НЕ е гарантиран.

# 298
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
честно казано, незнам дали ще доживея до пенсия  Whistling
 Sick

аз да се върна на болезнената ми тема: училището.
вчера си бъбря с две майки и направо се стреснах, явно съм много нехайна.
обаче получихме учебника по математика да видим обобщението на темата с решени 2 страници задачи и оценката беше sehr gut. трябва да се разпишем.

детето отказва да го занимавам допълнително, както и да стоя до него и да му помагам. всичко прави сам. доброволно решава и избираемите задачи, които се водят по-трудни.
ако му кажа, че някоя задача е решена грешно или че някоя буква не е много добре написана и изпада в ярост  Whistling
смятам да изчакам разговора за развитие (кога е той между другото?) и тогава да решавам дали има нужда от някаква промяна.

# 299
В началото на 2-ри срок беше при нас този разговор.

Общи условия

Активация на акаунт