198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Немция
Съвсем набързо се включвам, че в момента нямам време. Пенсионните застраховки са обширна тема, има различни варианти, най-добре е да се отиде на консултация за пенсионно застраховане, за да се обсъдят различните възможности. В нашия град се организират 2-3 пъти годишно такива консултации, в градския вестник се обявяват датата и мястото.

При нас разговорите с родителя са 2 пъти годишно- сега декември е за първия срок, пролетта е за втория срок. Отрано знаем в кой период ще се проведе, само точен термин още не е уточняван.
Малкият ми синковец също не обича да го поправям. Sunglasses

# 301
  • sofia
Здравейте, нахлувам в темата за малко инфо. От къде може да се закупи POTASCHE за сладкиши в Берлин? Благодаря.

# 302
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте, нахлувам в темата за малко инфо. От къде може да се закупи POTASCHE за сладкиши в Берлин? Благодаря.

амонячна сода ли е това?
ако е това, сега покрай Коледа пускат продукти за сладкопечене и я продават. Hirschhornsalz се казва.

# 303
  • sofia
Не зная какъв е съставът на това нещо, само името са ми дали и твърдят, че го имало във хранителните магазини. Но нещо не го намира дъщеря ми. Използва се за правене на сладкиш "лебкухен" или нещо такова.

# 304
калив карбонат било това.
не съм го ползвала, не съм го купувала... погледни по щандовете, където сега са нещата за коледните печива. там ще да го има. Peace

# 305
  • sofia
Благодаря.

# 306
  • Deutschland/HE
Не зная какъв е съставът на това нещо, само името са ми дали и твърдят, че го имало във хранителните магазини. Но нещо не го намира дъщеря ми. Използва се за правене на сладкиш "лебкухен" или нещо такова.

Ето на тзи фирма за подправки има щандове в по-големиге магазини (Реве, Едека, Тегут, Кауфланд)

https://www.ebay.de/itm/152868630864

# 307
  • В страната на мечтите
Аз пак се боря с документацията покрай бебчето и ми възникна следния въпрос - колко време е валидността на пасавана? Трябва да съм сигурна предварително, за да мога да планирам пътуването (на ММ трудно му дават отпуска). Официалната информация гласи "между 3 и 30дни", неофициалната - между 10 дни и 6 месеца...

# 308
На пасавана пише до кога е валиден.  Можете да поискате в посолството да го издадат  с максимално дълга валидност, въпрос на добра воля от тяхна страна. Пасаваните на моите деца са били с валидност по ред на номерата 6 месеца, 1месец и 3 месеца.

# 309
Момичета,тъй като ще пътуваме със самолет цялото семейство,нали е достатъчно,че сме взели паспорта на детето и няма нужда от акт за раждане? Четох за случаи,в които го искат на границата и се обърках! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 310
аз никога не съм показвала акт за раждане на границата, нито го нося. само с паспорт.
детето и аз сме с еднакви фамилии, но с различни гражданства. Peace

# 311
  • Стара Загора
Колко е валидноста на направление от личния лекар?

# 312
Колко е валидноста на направление от личния лекар?
Google.de -> krankenüberweisung gültigkeit

# 313
  • В страната на мечтите
Мисля, че направлението е валидно до края на тримесечието, в което е издадено. Поне при нас е така.

# 314
  • Немция
Мисля, че направлението е валидно до края на тримесечието, в което е издадено.
Да, така е.

И аз не мога да се сетя да ни е изискван акт за раждане при гранични контроли, но ако не  си сигурна просто го вземи с вас.

Общи условия

Активация на акаунт