198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Само се обаждам сутринта, че съм болна и колко време няма да ме има. После си нося болничния като се върна на работа. При съпруга ми е същото.

# 466
  • Англия
Ако в договора не пише нищо по въпроса и си билен повече от три дни, най-късно на четвъртия ден трябва болничният да е при работодателя. Иначе те грози предупреждение за уволнение.

# 467
Когато ми се наложи да съм в болничен го изпращам по пощата при първа възможност,но в рамките на 3 дена,защото така ми е казал работодателя.Веднъж го оставих в офиса на здравната ми каса  и те казаха,че ще го изпратят...

# 468
По принцип, т.е.- по закон, за да бъде признат болничния, трябва да се представи на работодателя в рамките на 3 работни дни. Аз така знам. Както и на здравната каса.

# 469
  • Германия
На здравната каса може и по-късно да го пратиш, аз тяхното копие и след 1-2-3 седмици съм го пращала и никой не се е оплаквал.

И се и аз знам, че до третия ден трябва да се представи болничния.

# 470
Аз също по пощата изпращам болничния препоръчано. Казали са ми в срок от 3 дни.

# 471
Изключително много ви благодаря! Полезни както винаги! Flowers Cherry Blossom

# 472
  • Англия
Три дни не е грешно, но за да подкрепя моето мнение за 4-тия ден, ето извадка от текста:( https://www.test.de/Krankmeldung-beim-Arbeitgeber-5271679-0/#question-0)

Arbeiten Sie etwa montags bis frei­tags und erkranken an einem Dienstag, dann ist Donners­tag der dritte Tag Ihrer Arbeits­unfähigkeit. Am Freitag muss das ärzt­liche Attest dem Arbeit­geber zugehen.

# 473
  • The QC to be!!!
Ако в договора не пише нищо по въпроса и си билен повече от три дни, най-късно на четвъртия ден трябва болничният да е при работодателя. Иначе те грози предупреждение за уволнение.
И аз така, но само един път, защото толкова пъти само съм била болничен, но мадамата от личен състав, каза, че и по късно да съм им го дала, нямало проблем, те ми имали доверие. Аз по голям немец от немците с изпълнението на техните правила и закони се оказвам!

# 474
  • Berlin
Момичета, не съм сигурна дали тук четох, но имате ли опит с вадене на млечен зъб?
Днес водих големия на лекар и се оказа с много дълбок кариес, чак до нерв и ми казаха, че искат да го махат, нямало смисъл от пломба. Правиха снимка. И съм в шах малко, а детето казва, че го боли зъбът. Заден зъб е и докато излезе нов, ще мине време.

# 475
  • Deutschland/HE
Момичета, не съм сигурна дали тук четох, но имате ли опит с вадене на млечен зъб?
Днес водих големия на лекар и се оказа с много дълбок кариес, чак до нерв и ми казаха, че искат да го махат, нямало смисъл от пломба. Правиха снимка. И съм в шах малко, а детето казва, че го боли зъбът. Заден зъб е и докато излезе нов, ще мине време.

при нас трябваше да се извади млечен зъб, защото постоянни растеше мноо високо. Направих ковсулт с ортодонт и той каза да извадим млечния и ще направи шина, която да се носи само по време на сън, за да пази мястото на зъба. Трябваше да има една седмица между ваденето на зъба и вземането на отливка за шината. Шината беше безплатна, ходехме на 4-6 седмици да се види как вървят нещата. Много е важно да не остава празно мястото, защото се променя цялата подредба. Ковсултирахме се и с приятел зъболекар в България и той потвърди поцедурата.

# 476
  • Berlin
Всъщност и мен това доста ме притеснява, на нас също ни ми казаха, че ще носи през нощта шина заради празното място.
Сега започвам да се притеснявам и че ще е рана, да не се усложни нещо и после по-натам с подредбата на зъбите, изобщо колкото повече мисля, толкова повече си измислям и много се обвинявам, че не съм го видяла по-рано.

# 477
  • Deutschland/HE
Всъщност и мен това доста ме притеснява, на нас също ни ми казаха, че ще носи през нощта шина заради празното място.
Сега започвам да се притеснявам и че ще е рана, да не се усложни нещо и после по-натам с подредбата на зъбите, изобщо колкото повече мисля, толкова повече си измислям и много се обвинявам, че не съм го видяла по-рано.

При нас нямаше никакъв проблем с ваденето, те млечните зъби нямат големи корени. Не се притеснявай, не си виновна, детските кариеси се развиват много бързо, а и по-трудно се захващат пломбите.

# 478
  • Немция
И при големия ми син се наложи вадене на млечни зъби по други причини, но в нашия случай или имаше вече израснал постоянен зъб, или се задаваше новия. Опитай се да не се обвиняваш- мен повече ме притесняваше детето да не се травмира от процедурата. Като 6-годишен не го прие добре, сега преди 2 месеца(вече на 9) прие ваденето хладнокръвно, голяма разлика имаше в реакцията му като по-малък и сега.

# 479
  • Берлин
Abs,не се травмирай излишно. Станалото-станало,а и е поправимо. По спомен май ти беше в Берлин. Зъболекарят ни е най-доброто ми попадение,откакто сме тук. Ако искаш,пиши ми,ще ти дам координати.

Общи условия

Активация на акаунт