198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 373
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Да, вероятно е имало друг вариант, благодаря ви за информацията Hug.
Но тъкмо бяхме пристигнали в Германия и педиатъра там каза да отидем.Надявам се всичко да мине бързо и най -вече да няма проблем .Ще си минем февруари ЯМР и живот и здраве ще решим какво ще правим

# 526
При упорита, трудна за сваляне много висока температура,  може да става въпрос за бактериална инфекция,  при която АБ е задължителен.  Доказва се с бърз, евтин кръвен тест.

За тесен специалист и ние сме чакали с месеци, в случаи при които искам най-добрия възможен специалист  в околността. Ако не, процедирам като Дени. Активността на пациента има смисъл.

# 527
niditop3,
Винаги питам личния лекар за специалист, но ако много ще чакам за него се оглеждам и за други подобни лекари в околността. Ако не ми хареса диагнозата, отивам на 2 мнение. Ако можеш да чакаш и е важно да е определен лекар, тогава чакаш.

# 528
Мъжете отидоха на друг басейн следобед, че първият работи само до 13:00 часа в неделя. Май ще трябва наистина да ги карам да обуват банските вкъщи. Laughing Без джапанки може в басейна, да, но на мен лично ми е неприятно (да не кажа гнусно) да ходя в тоалетната боса.

Някой може ли да ми препоръча книжка с оригами, да не е съвсем "бебешка", че хлапето е доста добро в сгъването (май като за възраст 10+ ми трябва). Поръчах една, но нещо не ми харесва много. Sad В нашия град има само една по-голяма книжарница, но там нямаше почти никакви. Онлайн ми е много трудно да избирам без да мога да ги видя добре вътре. Sad

# 529
  • в сърцето на един мъж...
lolla777 във вашия случай най-лесно е да си изискате стреп тест, обикновено от стрептококи се поддържа такава висока температура. Казвате, че искате, те не могат да откажат. Не искате кръвен, а стреп тест - вземат секрет на детето от устата. Ако има нещо, след това вече ще продължат нататък с лечението. При нас беше по този начин, оказа се, че често правят стрептококови инфекции.

# 530
Здравейте! В момента съм в Бг по майчинство и искам да си изкарам С1. Преди малко повече от 10г съм завършила езикова гимназия, но не съм практикувала езика и съответно ще се нуждая от явяване на опреснителен курс. Целта на явяването ми на С1 за момента е само така да се каже превантивна. Имаме намерение да заминем за Де, но все още не се 100%. Въпросът ми към вас е има ли някоя от вас карала курс тук в Бг? Към коя организация сте се явявали на изпит? Признават ли в Де сертификатите за постигнато ниво?

# 531
Здравейте! В момента съм в Бг по майчинство и искам да си изкарам С1. Преди малко повече от 10г съм завършила езикова гимназия, но не съм практикувала езика и съответно ще се нуждая от явяване на опреснителен курс. Целта на явяването ми на С1 за момента е само така да се каже превантивна. Имаме намерение да заминем за Де, но все още не се 100%. Въпросът ми към вас е има ли някоя от вас карала курс тук в Бг? Към коя организация сте се явявали на изпит? Признават ли в Де сертификатите за постигнато ниво?
Курсовете на Гьоте Институт са добри, а сертификатите им се признават и ценят тук. Може да се явите на изпит при тях и без да сте били на курс там.

Сертификатите, които се признават в Германия са изброени тук https://www.sprachzertifikat.org/deutsch-sprachzertifikate/deuts … -zertifikate.html

# 532
  • Berlin
Ние взехме колело за малкия WOOM, изключително леки са. На мен това ми беше най-важното, защото го разнасям насам-натам по стълби. Иначе трябва да се пробва и да се прецени дали ще е удобно на детето. Puky също виждам много деца да карат.

# 533
  • Германия
Чувала съм добри отзиви за колелетата в Декатлон, ако имате наблизо! Пуки са хубави, но са скъпички, не знам какъв ви е бюджета

# 534
И аз се загледах в тези на Puky,а и от Декатлон пазарувам много,но онлайн,най- близкия магазин ни е на 80 км... Благодаря ви за идеите,ще пробваме и ще преценим! Simple Smile

# 535
Puky не са много леки. Ние имахме (още го имаме даже) такова. Задължително да пробва детето колелото, защото само по описание може да се окаже, че не му пасва точно. Ние купихме точно Puky-то без детето и уж трябваше да му стане, но се оказа малко голямо, което се оказа проблем, защото хлапето (на 3 тогава) не можеше да се качва и слиза само и отказа да го кара за известно време.
sunny:*kiss, разгледай онлайн разните таблици за размерите на колелетата, за да се ориентираш къде е детето горе-долу, но най-важното е да пробва и да му е удобно.
Тези Woom изглеждат много симпатични. Не ги знаех. Пък и са почти тукашни, австрийски. Ние се спряхме на Puky само и единствено защото са немски. Сегашното колело на детето също е немско.

Днес сутринта ходихме в абсолютна тъмница до училище. Sick Още 2 дни и да се свършва. Така да ги мразя тези тъмни месеци! Голяма мъка ми е да ставам по тъмно. Биологичният ми часовник крещи "НЕ".

# 536
  • Berlin
Ами аз изобщо не разбирам от колела и се оглеждах в градината и навън какви колела карат децата на възрастта на малкия и така набелязах 2-3 и после ги разглеждах онлайн. Големият кара неговото от България, то е DRAG.

# 537
На Декатлон колелата са здрави, но тежички, трябва да се пробват на място. 
Първото колело с педали след лауфрада на Първородния беше декатлонско. Сред него го караха номер 2 и 3, една съседка-блейка го гази с колата си и нищо му нямаше,  а после го караха още 2 деца. Яка работа. Сервизът и поддръжката им също е добър.

# 538
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Някой може ли да ми препоръча книжка с оригами, да не е съвсем "бебешка", че хлапето е доста добро в сгъването

в библиотеката погледна ли?
аз имам една за самолети и още една, втора ръка съм ги взимала от медимопс за 1-2 евро, но пак не можеш да погледнеш вътре.
в нета има по-добри модели самолети, ама децата се кефят на книгата - аз я носих в училище за AG  Peace
аз харесвам геометричните оригами напоследък, но в нета гледам....

# 539
Когато търся книги, процедирам така: първо гледам отзивите в Aмазон и  Thalia , разглеждам страници и съдържанието ( ако имат тази опция), после ги търся в сайтовете за книги втора ръка като medimops.de.  В 90% от случаите ги намирам там, като нови, на много добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт