Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 27
Здравейте мами! Ако може да споделите как е било при вас. Гърдите ми произвеждат достатъчно мляко че бебчето ми се нахранва само от едната и я пуска самичка и очевидно се наяжда достатъчно(поне засега) защото до следващото хранене минават 2.5 / 3 часа . Въпросът ми е дали трябва да изпразвам другата или мога да си я пазя за следващото хранене след 6 най-много 7 часа(гърдата не става на камък)? Притеснявам се за мастит. До сега така съм процедирала от както сме се пребрали от болницата . Бебчето е на месец и половина. Благодаря предварително Blush

# 1
 • Мнения: 431
Аз не съм ги редувала. Винаги съм предлагала и двете 10 мин. на едната и 10 на другата, а при следващото хранене започвам от последната, т.е. тази, която е сукало последно детето. Не съм имала проблеми. В началото страдах от хиперлактация и не смеех да оставя някоя от гърдите непредложена, че тутакси се препълваше и после буци, температури, запушени канали и т.н. Но доста мами процедират и като Вас, та ако нямате дискомфорт от какъвто и да било характер, не виждам проблем да продължите така Simple Smile

# 2
 • Мнения: 658
Аз съм предлагала едната на едното хранене, другата на другото.
Ако млякото е малко, би се засилило, ако се стимулират и двете на всяко кърмене, а пък ако стават на камък - пак би било добре и от двете да суче бебчето. Но иначе няма смисъл.

# 3
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Аз редувам все още.

# 4
 • Мнения: 27
И не изцеждаш и нямаш проблеми нали?

# 5
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Не, ако усетя вече нещо да е много напрегната другата му давам да си суче, той не отказва бонус Grinning

# 6
 • Мнения: 1 049
Не съм давала и двете, по една на ядене,  защото си се наяждаше.И сега сме си така. Heart

# 7
 • Мнения: 3 949
Като пусне първата, предложете втората. Бебето ако иска, ще хапне. На следващото хранене започвате от втората от предходното хранене и като пусне, предлагате другата. Бебето расте и в един момент ще има нужда от повече мляко. Това е естественият механизъм за увеличаване на кърмата. Ако не иска повече, няма да яде, но ако влезе във фаза на скок в растежа, ще приеме, а вие ще разберете веднага какво се случва.

# 8
 • NE
 • Мнения: 10 893
С първото ми дете редувах, но при условие, че не усещам тежест и напрегнатост. Ако е напрегната гърдата я предлагах или леко я изцеждах. С второто вече си бях с хиперлактация и предлагах и двете за да не се запуша.

# 9
 • Мнения: 1 256
това си го решава майката. Гърдите ще се настроят според режима на кърмене., природата си знае работата.  Тези, които имат малко кърма, практически нямат друг начин  и предлагат двете гърди на едно хранене. Тези, които имат повече мляко, могат да редуват. Не се изцежда, освен в случай на болка.

# 10
 • София
 • Мнения: 600
Аз до средата на трети месец редувах гърдите и давах на хранене по една, тъй като бях с лека хиперлактация и той си се нахранваше само с едната. После явно имах някакъв физиологичен спад в лактацията и на някои кърмения бебо много се изнервя, явно бавно му тече млякото. Та сега понякога предлагам и двете гърди. Да не говорим, че той разви някакъв афинитет към дясната гърда и почти на всяко кърмене нея иска. Лявата - само когато е сънен се лъже да я ползва. Не съм получавала запушвания или други проблеми до момента.

# 11
 • Мнения: 601
По принцип точно от предлагането на двете гърди на едно сукане се получава хиперлактацията, защото така се стимулират и двете гърди да произвеждат повече мляко.. И не знам, защо неонатоложките карат майките на едно хранене да предлагат и двете гърди.. По принцип на едно хранене се дава едната и цеди нея след приключване на храненето, ако е останало нещо, другата гърда не я пипаш. На следващото кърмене правиш така с другата гърда! Така ми беше казал моя гинеколог, защото си бях докарала хиперлактацията и даже имах доста висока температура!

# 12
 • Мнения: 3 949
Ако млякото от еднта гърда стига на бебето, то няма д иска да суче пт втората предложена. А ако не му стига, ще яде и от двете докато се засити и щещестимулира стимулира гърдите да произведат толкова, че да му стигне. И не на всяко хранене бебетата ядат едно и също количество. Понякога ядат мног, понякога по-малко, а в някои случаи от жажда сучат само в началото по-воднистата част (ако не им се предлага вода).

Общи условия

Активация на акаунт