Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета

• 33 964
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
За нощния сън - чувалче. За през деня, тънки одеалца.

Момичета, много се чудя как да процедирам, с одеалца и завивки като цяло или с тези спални чувалчета ... бях се навила за чувалчета, но пък ме снабдиха със завивки и сега не съм сигурна какво да правя Grinning Вие как мислите да процедирате ? Thinking

А, ето как ще използвам и едното, и другото. Не се бях сетила за този вариант Grinning мерси много Hug

# 616
  • София
Как става, на мен АГ още в началото като ми каза, че иска да съм болничен ми сметна тези дни до кога ще ми стигнат и се разбрах с работодателя да си използвам първо платения отпуск до края на годината и след това да започна с болничните. И така март месец бях целия отпуск, и от април започнах с болничните. Сега до термин ще съм използвала 174 или 176 дни точно болничен. Ако имаш платен можеш да си пуснеш тези два дни платен или неплатен отпуск и готово. А за парите, разликата между болничните и заплатата ми е 250 лв. да, по-трудно е малко с болничен, ама поне не седя да се ядосвам на работа.. За това трябва добре да се обмисли според мен дали е необходимо да се излиза още в началото.

# 617
  • Beyond the stars
Опитах се да подмина коментара за държавната службица, ама ми заседна на гърлото. Само да кажа, че като държавен служител не съм ползвала ден болничен през бременността, излязох си направо 45 дневния.. Дори разни технически въпроси като предаване на компютри и т.н. ги свърших с разходка до работа в първите дни от болничния, за да не си губя работното време преди това.
Може да не съм разбрала правилно тона на коментара, ама ми остави неприятен привкус.

# 618
Понеже ми алата година бях 5 месеца в болничен и от там ми идва разминаването. За тази година ми стигат 180, но като имам и миналата връщат за 2 години назад и дните са малко повече.

# 619
Не съм държавен служител, но и да съм това какво значение има.
Наложи се да излезна в болничен почти в началото на бременността по ред причини, които няма да коментирам.
Знам за ПИК номера, имам такъв към НАП. Просто сега ми е много горещо и не ми се размотава по разни институции.
Попитах за 45 дневния, защото ми е за първи път и не знам какъв е реда.
А този, който го бавят, явно има някаква причина за това и ще си проверя тази седмица.
Всеки си знае в какво положение се намира и т.н.

# 620
Опитах се да подмина коментара за държавната службица, ама ми заседна на гърлото. Само да кажа, че като държавен служител не съм ползвала ден болничен през бременността, излязох си направо 45 дневния.. Дори разни технически въпроси като предаване на компютри и т.н. ги свърших с разходка до работа в първите дни от болничния, за да не си губя работното време преди това.
Може да не съм разбрала правилно тона на коментара, ама ми остави неприятен привкус.
Не съм искала да засегна никого. Правя сравнение колко по-бързо и лесно се получават нещата ако се работи на държавно. Разбира се, не се познаваме помежду си и е нормал
но някой да се засегне. Няма тон, така ти се струва. Извинявай все пак, ако трябва повече няма да коментирам. Чак пък тон, дори и не съм го помислила .

# 621
  • Beyond the stars
Не съм искала да засегна никого. Правя сравнение колко по-бързо и лесно се получават нещата ако се работи на държавно. Разбира се, не се познаваме помежду си и е нормал
но някой да се засегне. Няма тон, така ти се струва. Извинявай все пак, ако трябва повече няма да коментирам. Чак пък тон, дори и не съм го помислила .

Значи хормони може да са Grinning
Тъй де, и аз се извинявам. В интерес на истината доста неща в частни фирмите се случват по-лесно, ама дълга и субективна тема Wink
Пак се извинявам.. Все пак имам кошара с чаршафи с параход, та ми е едно нервно тез дни JoyJoy

# 622
Ungarkata, всеки има право за изкаже мнението си.
Иначе и двамата ми родители са държавни служители от дълги години, та и на тях съм чувала, че им бавят понякога болнични.
Не исках с въпроса си да провокирам някакъв конфликт.

Вълшебство, много ме забавляваш с твоя кораб. Joy

# 623
  • Sofia
Айде Вълшебство, да те успокоя, че не само теб са изненадали приятно, ето пък на мен какво ми се доставя днес...

# 624
  • Beyond the stars
Малинка аз последните дни много благодаря, че поне не е момиче Grinning

Бебешко гнездо ли трябва да е тази розотия?

# 625
Момичета, а има ли значение точно кой ден е издаден 45 дневния болничен, щото  моя трябва да почне от 08.09, а пък аг то ми е отпуск до 10.09 и ще ми го издаде на 11. Предполагам, че не е проблем, ама щом така и така обсъждате болничните реших да питам все пак някой дали знае

# 626
Момичета, а има ли значение точно кой ден е издаден 45 дневния болничен, щото  моя трябва да почне от 08.09, а пък аг то ми е отпуск до 10.09 и ще ми го издаде на 11. Предполагам, че не е проблем, ама щом така и така обсъждате болничните реших да питам все пак някой дали знае

Мисля, че не е проблем да е със задна дата.

Малинка, и теб бая са те изненадали.
Кой знае какви изненади ни чакат и нас. ..Joy

# 627
  • Sofia
Нямам ама никаква представа. Гнездо, шезлонг, подложка, дюшек, знам само, че очаквах след като хората ме познават някак си ще се съобразяват в покупките, това чудо незнам на какво точно ще ми се върже и за какво изобщо ще го използвам.

# 628
  • Beyond the stars
Ей туй ми е терзанието и на мен, хора дето са ме виждали веднъж в живота си поне не биха ми взели това Grinning
Порт бебе? Само да не очакват на изписването още да го ползваш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 629
  • Стара Загора
Да попитам и аз по темата за болничните. Забравила съм как беше миналия път. 45 дневния болничен като останалите болнични ли се изплаща, имам предвид като сума или като майчинството?
Иначе на мен досега ми ги изплащат редовно, без големи закъснения. Тъй като обхващат 2 месеца, сумата за първия месец  я изплащат към края месеца, а за останалите дни от втория месец-5 дни след изтичане на болничния. Примерно ако болничния ми е от 12.07 до 11.08,за юли ми изплащат около 29-30.07,а за август около 15.08.
Аз си използвах всичките 180 дни вече, сега ще съм 9 дни в отпуска и след това ми издават 45 дневния. Работя в йонизирана среда и затова от както разбрах за бременността съм в болнични.

Общи условия

Активация на акаунт