Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета

• 33 961
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Beyond the stars
45 дневния е на 90% т. е. като майчинство, не като болничен Wink

# 631
  • Стара Загора
45 дневния е на 90% т. е. като майчинство, не като болничен Wink
Благодаря! 😘😘😘
Значи да очаквам покачване на заплатата, че досега с мойте 300лв. бяхме диви и щастливи, добре че ММ взима нормална заплата, че иначе щяхме да банкрутираме.

# 632
За болничните с причина бременност и раждане има един тънък момент, че не трябва да е повече от нетното възнаграждение и така винаги при мен излиза да е колкото нетното.
За сроковете може да погледнете тук:
http://www.noi.bg/images/bg/users/Grafik/2018/grafik_082018.pdf
За размера не може да е под минималната РЗ- 510 лв.
Цитат
5б. Изчисляване на паричното обезщетение при бременност и раждане до 410 дни.
Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 – 5 от Кодекса за социално осигуряване.
Източник: http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 23:18 от n_alex76

# 633
  • София
Коментирали сте метода на Щарк и това, че при него не се прерязват коремните мускули... ъъъъ при нормалното секцио също не се режат, поне аз до сега никога не съм видяла в която и да е болница,  само се издърпват настрани, за да се направи път на бебето.
Съгласна съм с purpletka, че няма нищо грандиозно в метода, че да се притеснявате, ако вашият лекар не може да работи точно по него.
От моето секцио се възстанових абсолютно скорострелно, раздвижих се на 6-тия час и от там нататък бях само на крак, имах само леко придърпване при ставане/лягане или като се смея, но нищо особено.
Не съм искала допълнително обезболяване, даже отказах няколко от стандартните веднага след операцията.
Възстановяването е индивидуално и зависи от схемата на обезболяване, както и от това колко се движите след операцията. Хубаво е дори в леглото, без да ставате, да правите гимнастика с краката, да се въртите на ляво/дясно и да вдигате дупето нагоре/надолу. Първото ставане по принцип е най-болезнено, следващите нямат нищо общо с него.

Anastasiya_S, и аз много бих се ядосала, все пак е купено за вашето бебе, което не е родено.

Дами, много пишете, едвам ви изчитам всеки път, ето 12ч стана Grinning Grinning Grinning 

# 634
  • Sofia
Ей туй ми е терзанието и на мен, хора дето са ме виждали веднъж в живота си поне не биха ми взели това Grinning
Порт бебе? Само да не очакват на изписването още да го ползваш Stuck Out Tongue Winking Eye

Е определено ще ги разочаровам ако очакват това

# 635
И аз много исках да си поработя до последно,но работата ми е мърчендайзер и подреждам стоки по магазините,ММ беше категоричен да не работя а пък и съм Ин Витро...има време цял живот ще работя.От април съм си вкъщи,проблеми с забавени болнични още нямам на 10.09 се падат тези 45дни може би това е имала предвид акушерката за тези 2дни да ги издърпа,ще ви кажа като го оформим.

# 636
Аз с миналата бременност работих до 6-ти месец по цял ден права, 13 часови смени, после излязох в платен отпуск и то дойде време за 45дневния. Сега обаче прокървих рано, рано. След това влязох в болница със стомашно чревния вирус, обезводнена и с температура, открих си и Хашимото. Понеже бях в майчинство, което трябваше да приключи юли, аз го прекратих май месец и излязох в болничен. До сега съм ползвала нещо като 100дни. С док се разбрахме да ми дръпне термина с два дни напред, защото излизам в 45 дневния примерно на 17 септември, пък болничния ми приключва на 15-ти. А, в МД взимат вече по 20лв за комисия.

Много хубави подаръци сте получили! Grinning

Добре де, щом не режат коремните мускули и при обикновено секцио, каква в толкова разликата?

# 637
Янна, няма да ти казвам при нас колко взимат за лкк. 20 лв е добре.
Макар, че според мен е нередно да се взимат пари от хората за такива неща. В крайна сметка получавах едно обезщетение, от което 1/4 беше за лкк. Confused

# 638
  • София
Момичета днес бях на ортопопед поради вече неиздържащи се болки в китката на дясната си ръка. Казаха ми, че е възпален нерв в листа пише болест на Де Кервен. Предписаха ми Волтарен Форте и физиотерапия 1 седмица. Сега обаче като прочетох листовката вътре изобщо не се препоръчва за последното тримесичие от бременността... Обадих се и на личната лекарка за направление за физиотерапия, тя ми отказа и каза Абсурд по време на бременност да се прави било противопоказно...Не съм готова с прането нито с подреждането на бебешките неща пълен ужас е....
Има ли някоя, която е имала подобен проблем... моля дайте и вие съвет ще се побъркам Weary

# 639
  • Blondeville
Физиотерапия на китката не мисля, че има как да е противопоказна, напротив, според мен личната ти просто иска да си спести едно направление. Най-добре се свържи директно с терапевт, обясни ситуацията и нека си каже мнението, дали е ок сега или не. За мазането, аз не бих се мазала.

# 640
Янна, ето една много сбита статия за двата метода за секцио и естественото раждане (мисля че е от 2009 или 2010 г) - http://www.kenguru.bg/metodyt+shtark/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvY … rMpWLQtiLcZmzYlej
Това, което на мен ми е направило впечатление и заради което казах, че според мен лекарят трябва да прецени в зависимост от пациента кой метод е най-подходящ е тази особеност при "стандартния" метод - "отварянето на корема по този начин профилактира образуването на постоперативна херния" Т.е. лекарят е човекът, който има компетенциите да прецени при конкретната пациентка какъв е рискът и да направи прогноза как би се възстановил всеки пациент.
sweetvit Hug
I.Kravaeva, много неприятно Sad А не можеш ли да попиташ следящото АГ, мисля че най-точно ще ти каже и за лекарства и за физиотерапията. Дано ти размине бързо, че с тези кореми и болките в тазовете и без друго не спим добре, остава и от нерв да имаш проблем Sad

# 641
  • Blondeville
I.Kravaeva, сещам се и за опция да попиташ дали може да слагаш подвижна шина на китката, не знам точно така ли се казва де. Аз по едно време в офиса, явно от работата с мишка имах проблеми с палеца, и носех едно такова чудо, предписано от ортопед и ми мина.

# 642
  • София
I.Kravaeva, сещам се и за опция да попиташ дали може да слагаш подвижна шина на китката, не знам точно така ли се казва де. Аз по едно време в офиса, явно от работата с мишка имах проблеми с палеца, и носех едно такова чудо, предписано от ортопед и ми мина.

Ами за момента не ми е предписана ако я има в някоя аптека ще я взема.

# 643
  • Blondeville
Питай си АГ-то според мен за физиотерапия, най-добре ми звучи, аз съм 99,99% сигурна, че физиотерапия на китката е съвсем ок през бременността. То даже от опитен терапевт и на кръста може да се прави, но е важно да си знае работата с бременни, не всеки може.

# 644
Момичета, здравейте Simple Smile Да ви попитам вие как сте със съня напоследък? Аз последните две седмици мога да спя почти постоянно, ставам към 9.30-10 и към 12ч най-късно съм като труп и заспивам пак и 2 часа на ми мърдат. Имам чувството, че сънна болест ме е хванала Grinning Има ли и други като мен? GrinningGrinning

Общи условия

Активация на акаунт