С каква меню да посрещна кумове?

  • 2 485
  • 11
  •   1
Отговори
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 041
През лятото се омъжих. Сега ми се налага да посрещам кумовете си на вечеря. Те са много особени хора. Да не говорим, че единия работи в сферата на ресторантьорството. Дайте ми идеи какво меню да им спретна?

# 1
  • София
  • Мнения: 2 111
Особени? в какъв смисъл? Дай малко почвече инфо за тях, за да преценим какво би им харесало?

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 6 233
ами как с какво със заек разбира се

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 000
Агънце-сукалче с ябълка отзад?
Пълнена пуйка - виж предната тема, има и подходяща снимка - като не им угодиш на вкус, поне да ги разхилиш?

# 4
  • Мнения: 4 358
Препоръчвам ти рецептата ми за пиле по аржентински.
Става много вкусно, а е и красиво. Това е рецепта за основно ястие.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 272
Аз пък ще ти предложа рецепта за пържоли. Стават лесно, а са много вкусни (но първо разбери дали кумовете ти в момента не постят).
Изпържваш от двете страни осолените с черен пипер и сол пържоли. Слагаш ги в тава и нарязваш върху и около тях гъби печурки. Заливаш ги с 1/2 пакетче разтопено масло и 1 чаена чаша вода. Покриваш тавата с фолио и печеш на слаба фурна 1 час. Пържолите, приготвени по този начин, стават много крехки. Оттук нататък си измисляш гарнитури:ориз, варени картофи, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови и каквото се сетиш.
Сервираш на всеки по 1 пържола с гъби и кръгче лимон отгоре, а отстрани по малко от всяка гарнитура.

# 6
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 041
Благодаря за рецептата!  Grinning
Струва ми се доста добра.
Само бих искала да попитам - пържолите свински или пилешки трябва да са - или това няма значение?

# 7
  • София
  • Мнения: 4 272
Няма значение какви са пържолите. Аз за гости обикновено купувам свински, защото повече засищат.

# 8
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 000
За гарнитура - броколи с моркови и сос бешамел на Пела!
Да отбележа - броколито трябва съвсем малко да се приготвя кулинарно, защото трябва да е хрупкаво, а не меко като масло Wink

# 9
  • Мнения: 5 500
Пробвай с това

# 10
  • Мнения: 3 927
не съм пробвала още, но съм си запазила ето тази рецепта:

4 пържоли свински или пилешки без кост;
2 яйца
1 кисело мляко
3-4 скил. чесън
100 гр смлени орехи
200 гр кашкавал
галета, сол, черен пипер, магданоз

Пържолите се начукват, посоляват, поръсват с черен пипер и се панират в брашно, яйце и галета. Нареждат се в намазнема тавичка. Киселото мляко се разбива добре, прибавя се счукания чесън, смлените орехи и ситно нарязания магданоз. Сместта се изсипва върху пържолите и се пече на силна фърна. Малко преди да е готово се настъргва кашкавала и се оставя за още няколко минути да се запече.

Като й дойде ред на рецептата смятам да пропусна само момента с панирането, а направо да бухна всичко във фурната....

# 11
Ето една рецепта и от мен:
Пилешки филенца "според броя на гостите" се начукват на тънки пържолки. Във всяко се поставя филийка бекон и се навива на роло. В иенска тенджера, обилно намазана с масло "хващаш пакетчето с маслото и хубаво намазваш дъното и стените" се редят ролцата предварително панирани във следната последователност: брашно, яйце, галета, яйце. Заливат се с течна сметана и се пече във фурната докато се зачервят. Ако нямаш много време след 30 мин. можеш да махнеш капака, да се зачервят по-бързо.
Обикновенно ги правя не много големи за да са по две на порция, а между тях слагам ризото оформено на купчинка с помощта на чаша и заливам ролцата със соса.

Общи условия

Активация на акаунт