Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 870
Раждах със секцио. “Скачаха” ми и последствията бяха като при Kalina. Дълго време ме боля, тя добре го е описала. Така и не разбрах какви са ми били пораженията. Имахме късмет де, всичко приключи благополучно.
Да почива в мир жената. Много тъжно.

# 31
 • Пловдив
 • Мнения: 5 385
Доколкото знам, от определен етап на навлизане на бебето в родовите пътища нататък секцио не се прави.
А случаят в Плевен няма много общо с този.

# 32
 • Sofia
 • Мнения: 1 639
И аз бях секцио, и при мен използваха този метод. Бях меко казано изненадана. Изобщо не ме предупредиха, че нещо ще се стовари върху мен с такава сила.

# 33
 • град-държава
 • Мнения: 5 117
Защо го прилагат при секцио!? Каква е целта, за първи път чувам.😮

# 34
 • Sofia
 • Мнения: 1 639
И аз попитах. Отговориха ми, че коремът бил като тубичка паста за зъби, трябвало да се натисне за да излезне бебето. Но това при мен не беше просто натискане, а го усетих като брутален удар. Изкараха ми целия въздух.

# 35
 • София
 • Мнения: 870
Защо го прилагат при секцио!? Каква е целта, за първи път чувам.😮

И аз не очаквах. Не ме предупредиха. Настана кратка суматоха и ме натиснаха яко (двама от екипа поред). Вероятно се е заклещил.. не знам.

Да. И на мен ми изкараха брутално въздуха. Направо болката беше... и след това месеци. Самото секцио не беше толкова проблем, колкото болката в ребрата. Едвам се движех. Не можех да се завъртя в леглото, да обслужвам бебето.
Но.. пак малкият дявол.. явно.

# 36
 • Мнения: 3 780
И аз знам, че и при секцио го прилагат понякога за да извадят бебето. Може би ако е високо и трябва да го избутат надолу нямам представа...моя приятелка също имаше сериозни синини и дълготрайни болки в ребрата след секцио...
А за вагиналното раждане - ок, има момент след който вече няма как да се направи секцио, ама като са потрошили жената какво са постигнали - родилката мъртва, бебето увредено, можеше да е умряло и то?! Нали затова раждаш в болница, под наблюдение на специалисти уж, с идеята да реагират адекватно и да се избегнат усложнения, още повече пък фатални! Иначе със същия успех можем да си раждаме вкъщи и даже по - малко разкъсвания и акушерски парези ще има. Като така и така ще си мрем в болниците?! А спешно секцио доколкото знам може да се организира много бързо стига екипа да е адекватен, което в случая със сигурност не е било така.
Форцепсът и вакуумът също се използват още и те са варварски и опасни за бебето ама поне е нямало да убият жената...

# 37
 • Пловдив
 • Мнения: 5 385
Чакайте, де, и мен ме натиснаха отгоре при планово секцио, без суматоха и без болка, казаха, че ще усетя лек натиск, и това беше; едва ли методът Кристелер е точно същото нещо.

Цитат
Иначе със същия успех можем да си раждаме вкъщи и даже по - малко разкъсвания и акушерски парези ще има. Като така и така ще си мрем в болниците?!
Ма разбира се, бе, как иначе.

# 38
 • Мнения: 2 806
Момичета мисля, че форцепсът е нещо като вакум, с който изсмукват бебето. Това е различно от товаот което е починала жената. Форцепсът е забранен, защото причинява увреждане наречено акушерска ръка и децата не могат да си ползват едната ръка.
Моето първо раждане беше ужасно. Не искам да си спомням. Загубих много кръв и едва не умрях. Радвам се, чевсичко приключи благополучно. дано не се случват повече такива инциденти.

Извинявай,ама ти изобщо не си наясно какво говориш-форцепса не е забранен и никога не е бил.Не е и вакуум,а вид щипка,с която се издърпа главичката,ако не знаеш първо тя се подава,не ръцете.Не знам от какъв зор децата да не могат да си ползват едната ръка.Моето дете е родено така и подобни идиотщини ме изумяват!

# 39
 • Мнения: 3 780
Ако е било лек натиск супер, при мен буквално ми спираха всичкия въздух и все пак очакваха да напъвам?!? Как да стане като не можех да дишам, изпаднах в паника и се разкрещях от безсилие, имах чувството, че ще ме убият. Това беше единствения момент, в който виках от цялото раждане...после що крещели родилките?
Имах чувството, че ще ми спукат белия дроб буквално и съвсем сериозно това ми е най - ужасния спомен от цялото раждане и най - болезнения момент, не контракцийте, не напъните, не шиенето без упойка, а това жестоко натискане по корема ми...
Честно казано не познавам жена, родила вагинално, на която да не й прилаган този метод...а рисковете са много, може да се отлепи плацента, да се спука далак, черен дроб, да се травмира пикочен мехур...общо взето счупването на ребрата далеч не изчерпва всички възможни ужасии...

# 40
 • град-държава
 • Мнения: 5 117
Аз раждах в 38г.с и бебето ми беше високо, но не съм усетила никакво натискане, какво остава да ми скачат. Бях със спинална упойка и в съзнание, а болки не съм имала след това. Направо съм потресена, какво разказвате.

# 41
 • София
 • Мнения: 870
Не знам, хора. Екипи различни, ситуации, причини. Моят лекар е един от известните и предпочитани (платено всичко и проследяването от самото начало). Каквото е било, било. Живи сме. За жалост не всеки има късмет.

# 42
 • Мнения: 37 854
Без значение какъв е методът, очевидно не е приложен правилно.
Която и да е медицинска манипулация, която спасява живот, ако се направи грешно може да го погуби. Това е станало в случая. Жената няма да я върнат, за съжаление, но се на надявам екипът да получи подходящо наказание.

# 43
 • Мнения: 1 717
Вагинално съм раждала няколко пъти и нямам спомени да са ме натискали .
Но аз съм слаба и с мускули , раждам като циганките .
Натискаха ме последния път за да извадят плацентата , и лекарката ми залепи корема до гърба ...наистина боли ужасно и много неприятно преживяване . За това съчувствам на тези които са ги натискали с лакъти за да излезе бебето .

# 44
 • Мнения: 4 688
Не съм гинеколог, но форцепсът е вакум. Главите на бебета се деформират при него. Това го видях лично при едно момиче с което раждахме заедно. после се оправят, но първоначално е страшно. При форцепсът може да се засегне нерв, които води до пареза на ръката и понеже в миналото секцио почти не е правено, а всички раждания са били вагинални и съответно процентът на увредените деца е бил по-голям, та тази пареза са я нарекли акушерска ръка.
не казвам, че при всички раждания се получава такава пареза, но е често срещано.
Иначе и двете ми раждания са нормални и не са ме натискали, но просто съм имала късмет.

Общи условия

Активация на акаунт