Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 9
Въпроса не в това че ние искаме да спим сами просто тя като се сабуди и ни прескача а понякога е чак в краката и заспиване то става върху мен а спане то е между нас но един ден падна за това искам да е в кревачето оделихя като я преспя върху мен и после я слагам в кревата но доди и второто и сега ми тежи иначе е спала сама само неможе да заспи сама а спомощ

# 16
 • На остров
 • Мнения: 11 848
Елица друг вариант е да купите легло, което е долепено до вашето и така като заспи може да я местите там но в същото време да е близо до вас защото тя явно има нужда.

# 17
 • Мнения: 9
Елица друг вариант е да купите легло, което е долепено до вашето и така като заспи може да я местите там но в същото време да е близо до вас защото тя явно има нужда.
Благодаря за сега това маи е наи доброто предложение и решение Simple Smile

# 18
 • Мнения: 251
Ама, нормално е бебето да реве, ако го отделите от Вас. Ще свикне, спокойно - няма да реве цял живот. Сега се сетихте за бебчо, иначе, и за неговия комфорт

# 19
 • София
 • Мнения: 1 395
Трудно ще я отучите да спи сама на тази възраст, а според мен не е и необходимо за нея. Няма да ви бъде лесно, просто спалнята за вас всичките и ще се гушкате и с новото бебче.

# 20
 • Мнения: 9
Трудно ще я отучите да спи сама на тази възраст, а според мен не е и необходимо за нея. Няма да ви бъде лесно, просто спалнята за вас всичките и ще се гушкате и с новото бебче.

Благодаря просто замен ще е по тешко понеже ще ставам със се по голям стомах и скоро и на неия няма даие одобно така за жалост така я научих да заспива иначе кревачето е в наща статия до леглото ни но маи няма друг избор и ще видим ко ще стане Simple Smile

# 21
 • Мнения: 48
Приспивай я , като я гушнеш в легнало положение. Така поне няма да ти тежи на корема

# 22
 • Мнения: 3 977
Вместо върху вас, може да легнете на една страна и да я приспивате като я гушкате така.

# 23
 • Мнения: 3 373
Не виждам каква е драмата. Не е необходимо да ляга на корема отгоре за да спи при теб, а може просто да я гушкаш или държиш за ръчичка и да спи до теб. Сложете си и протектори за легло, които няма да позволяват да пада от леглото. Имай предвид, че тепърва е започне много да се върти и да пада. Тези протектори вършат идеална работа. Могат да се сложат два и от двете страни и така ще е защитена от която и страна да спи.

Относно отделянето в креватчето, на тази възраст ще стане много трудно, защото вече разбира повече и е придобила навик да спи при теб. Затова бебетата се отделят в кошарата или още докато са съвсем мънички(до 3-4 месеца) или това се случва след 2-3 годишна възраст(при някои и повече), когато може да им се обясни, че са пораснали и ще спят в отделно легло. Затова помисли добре, когато се роди второто ви дете, то къде ще спи и как искате да го научите. Тези неща се мислят отрано и навиците за заспиване е добре да се създадат от начало. После може да се приучи бебето на друг начин и място за заспиване, но е по-трудно и трябва да се търси подходящия момент за това. Понякога са по-податливи, друг път отказват да приемат.

# 24
 • Мнения: 3 977
Няма по-естествено нещо от това да се гушкат...

# 25
 • Мнения: 4 006
Една от причините да се будят при преместване е разликата в температурата. Нека детското креватче да и с одеалце, а не чаршаф.
Друг вариант е да я покривате с нещо (пелена, одеалце), след което да прехвърляте детето така.
Оставете първото дете да спи при вас и приучете новото бебе да спи само на леглото си, все пак то заварва това положение. За първото ще е достатъчно трудно, че ще ви дели с новото бебе във все още бебешка възраст, нека поне в това отношение мама си остане само негова/ нейна.

# 26
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 682
Приучаването зависи от характера на бебето. Но като правило не правя драстични промени. Cry it out не е за всеки, особено ако майката е бременна - няма нужда от толкова стрес, а той е много за всички участници.
Ако имах този проблем, първо бих приучила детето да спи до мен, вместо върху мен. След това нещата стават по-лесни. Естествено че ще отнеме време, постоянство, и липса на сън, но ще е за кратко. А веднъж щом започне да спи директно на леглото, може да се работи за самостоятелно спане - завиване с определено одеяло, свикване с креватчето и/или детската стая, и т.н.

# 27
 • Мнения: 3 373
Няма по-естествено нещо от това да се гушкат...

Ако това го написа на мен, никъде не съм казала, че не е естествено. Казах, че ако родителите искат да създадат навици за заспиване в кошарата, това трябва да стане отрано и поради тази причина авторката е закъсняла. Всеки родител преценява къде и как да спи детето му. Няма правилно и грешно.

Общи условия

Активация на акаунт