Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

• 73 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
За мен лично бръсненето е лесно и бързо и бих й го препоръчала ако някога изяви желание да маха нещо и е под 17 за лазер или фотоепилация.

# 91
Може и да не са професионални нагревателите и патроните за коло-маска. Моят машинка и патрони са на Перфект, купувам си ги от дрогериите Лили. Пак от там си взимам хартиени ленти. Вършат си чудно работата.

# 92
Въобще не знам за какви патрончета говорите. Аз от години ползвам епилатор и всичко друго ме е чуждо. Какви са им преимуществата?

Моята дъщеря поиска да й изчистя краката. Показах й на малък участък какво е усещането с епилатор, хич не й хареса. После й купих от лентите на Veet. Малко се престарах с обясненията колко е неприятно и как боли. Без да искам така я наплаших, че се беше приготвила за нещо нетърпимо гадно. Накрая даже беше приятно изненадана, че не боли толкова, колкото си е мислила и дори не трепваше, когато дърпах лентата.

# 93
от 2 дни ме преследват да махаме поне!на ръцете космите
понеже еди коя си приятелка даже сама се епилирала  Triumph
а аз ,баш за тях, се бях заинатила, защото много ме е страх да не станат като Мата Космата после
уж имахме уговорка първо да им дойде цикълът, а после да се епилират...за моя милост беше отсрочката-да го попремисля още...но днес бях много уморена,заета,....и отстъпих...
къде прочетох, не знам- може и в тази тема да е било- със сапун и пемза станаха чудеса на ръцете, чак се учудих- от едно минаване само. И сами си го направиха.Но после на краката не се получи.
Аз не ползвам кола маска,че съм с 15 косъма на кръст, но имам епилатор и предложих него.
какви викове бяха,какво пищене!!!! знаех си,че не са подготвени за болката
но да си призная,че не бях готова за упоритостта!
даже на баща си се молиха и той ,като не може да отказва, се включи
след почти 2 часа мъки, за пръв път с удоволствие се намазаха с олио за тяло/ инъче все се караме,че им е суха кожата /

# 94
Когато дойде момента( с цикъла) , какви превръзки биха били най- подходящи?( ако възрастта е около 10 г. и половина/ примерно, или 11/, просто нормалните женски превръзки ми се струват големшки....)

# 95
  • София
Може и да ти се струват големи превръзките, но имай предвид, че за децата това е нещо ново.И докато свикнат и се научат ще е добре да са с големи превръзки, за да не си цапат много бельото и дрехите. А в началото ще е добре да имат и протектор на матрака, за да не се наложи смяната му.

# 96
  • тук-там
Не мога да си представя дъщеря ми да се съгласи на кола маска. А с професионалните патрончета е много удобно, моята козметичка ми прави и ако поискам мога да поръчам. Другото лято ще е драматично, усещам. Мисля, че само крем депилатоар ще ми позволи, а той е почти като бръснене.
Като поитраснат сами искат кола и много бързо свикват! По-важно им става да са красиви и гладки Wink

# 97
Голяма инквизиция ми се вижда да се скубят девойки с епилатор за пръв път. С кола при професионалист или опитна майка става за няма и 5 минути на крайник, като болката не е постоянна. После, като свикнат със скубането, да се щавят с епилатор.

# 98
Първото ми махане на космите,по препоръка на майка ми беше с кола маска. При професионалист,тя не си беше правила и не искаше да учи на мен. Еее,тръгнах си с 1 изчистен крак,целия в синини. Заведе ме при друга,там същата работа. А кола маската й беше различна. За ръцете и мишниците отидохме при трета. Така установихме,че проблема е в моята кожа. Ходих седмици наред със сини крака и ръце. Ужасно беше,повече не отидох. Следващото махане,майка ми я дожаля да ме води пак на козметик. Махна ми ги с епилатор. Още помня тези ужасни моменти,много ме болеше. След това просто вдигна ръцете и ми връчи бръснача. От тогава съм ходила няколко пъти на кола маска и все си е същото. Ставам на синки,навсякъде. С бръснача ми е най-лесно и бързо. Не са станали повече,по-дебели или по-черни. Още са си русоляви. А ги бръсна вече около 15 години.

# 99
Този Локоид крело е с корикостероид. Според мен не е ок да се препоръчва такъв крем без консултация с лекар и без всъщност детето да има някакъв наистина сериозен проблем  ooooh!
Кортикостероидите се мажат по схема и се спират постепенно. Не се мажат дълго време, защото предизвикват изтъняване на кожата и куп други странични реакции.

Моята няма увеличаване на апетита. Даже е намалял. Вчера до 15ч нищо не беше яла. Само ходя след нея и следя да хапва по нещо в някакъв нормален интервал.

# 100
  • София
Аз съм решила да предложа няколко варианта за махане на косми догодина и финалното решение ще е на дъщеря ми. Пък като стане на 16 г ще преценя дали да купя фотоепилатор или да я заведа на лазер.

# 101
А на колко години бяха,когато за пръе път позволихте да се махат?

# 102
  • тук-там
Внимавайте с кортизоновите препарати! Системната употреба освен многото коментирани странични ефекти, предизвиква и ранен пубертет.

Моята щерка почти на 14 пожела кола маска. Но както писах, тя още няма М и съвсем наскоро започна да де сдобива с косми на интимните области.

# 103
И на мен решението уж ми беше в ръцете, но както изглежда, децата ми си имат свой ритъм. И трябва да съм много инат, за да спазя срока,който си бях сложила аз- бяхме се разбрали за когато започне цикъла.
Дали е инквизиция епилатора спрямо кола маската ... Не мисля! За мен  е точно обратното.
Трябва да разберат какво е скубането,а и са нетърпеливи- при нас козметичка само с предварително записване, а не,, в 6 следобед в събота ми се приискало"

# 104
Моята маха подмишниците с бръснач. Краката още нямат нужда. Всъщност беше си втълпила, че трябва да ги махне там и не вярваше, че няма нужда. Купих ленти за коламаска. Направих й една лента и видя, че няма никаква видима разлика с останалата част от крака, та миряса.

Общи условия

Активация на акаунт