Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

• 73 307
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря, ще пробваме със содата.

wild poppy, имам приятелка аптекарка, ще я попитам за антиперспирант. Дрехите й винаги са от естествени материи, други не купувам.

Брях, сложна работа е тоя пубертет. То какъв ти предпубертет, моята с главата напред се хвърли директно в пубертета. Аз и майка ми много я ожалваме, защото е дете, но развитието на тялото изпреварва много умственото и психическото.

# 121
Тони и моята дъщеря е на същата възраст със същите размери. Потта й също понамирисва. Много добре действа кристалът на Балеа, но трябва редовно да се ползва.

# 122
  • София
Брях, сложна работа е тоя пубертет. То какъв ти предпубертет, моята с главата напред се хвърли директно в пубертета. Аз и майка ми много я ожалваме, защото е дете, но развитието на тялото изпреварва много умственото и психическото.
Абсолютно...
Довечера ще ходя да издирвам нещо за пъпки. Тук в темата препоръчаха 2-3 неща, което е налично - него ще взема.

И въпрос от серията 'тъпи' - ако реша все пак да я заведа на козметик за краката (драмата е страшна и може да се случи по-скоро, отколкото ми се иска), как да избирам и за какво да гледам/питам?
Аз ползвам епилатор и съм много далече от кола-маски и подобни.

# 123
  • софия
И въпрос от серията 'тъпи' - ако реша все пак да я заведа на козметик за краката (драмата е страшна и може да се случи по-скоро, отколкото ми се иска), как да избирам и за какво да гледам/питам?
Аз ползвам епилатор и съм много далече от кола-маски и подобни.
За внимателен козметик, хигиена. Четох, че има някаква нова кола маска, която се маже и след това се отлепва без ленти. Почти не било боляло. Мисля да заведа моята, когато най-накрая реши, на такава.
http://bg-mam.ma/p/487964/37073315
Скрит текст:
Когато ходех на кола съм ходила при Здравка. Много е внимателна и е подходяща за девойките, но вече не знам къде работи. Милена, която съм препоръчвала в темата, не е подходяща, по-серт е като комуникация, иначе е много добра също.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 14:30 от zvаnchе

# 124
  • София
Алинка, какви са тия кристали, какво представляват, за да знам какво да търся? Балеа марката на DM ли беше?

Никой не може да ме убеди, че има кола маска, която почти да не боли. Скубането си е скубане, но трай бабо за хубост.  Wink

# 125
Мултивитамините и много от хранителните добавки увеличават апетита при повечето хора. На дъщеря ми позволявам само витамин C заради често случващо се кървене от носа, но то с този апетит ако ползва и витамини ще стане страшно. Наблягаме на разнообразна храна за да няма нужда от добавки.

Ако едно дете значително е напреднало със симптомите на пубертета спрямо връстниците си аз бих ревизирал отново това с какво се храни. Често неподходящата храна в тази възраст ускорява процеса.

Разбира се, че скубането боли в началото, но с всяка следваща процедура корена малко по малко се предава и болката отслабва, а и се привиква с времето. Така се проверява и мотивацията им какво са готови да изтърпят за да си постигнат каквото са си наумили. За мен по-доброто решение в този период е бръснене + подстригване докато се достигне възраст за фото или лазер.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 14:36 от Анонимен

# 126
yahoo ,и моята дъщеря има често кървене от носа.
Какъв витамин C давате ?

# 127
Алинка, какви са тия кристали, какво представляват, за да знам какво да търся? Балеа марката на DM ли беше?

Никой не може да ме убеди, че има кола маска, която почти да не боли. Скубането си е скубане, но трай бабо за хубост.  Wink

Да, от ДМ.
Това е кристалът, мокри се с вода и се "маже" под мишниците.н 5-6 лв струва, малко по-скъп е от стандартните рол-они, но издържа много, много време, сигурно над година.

# 128
  • София
Алинка, благодаря, ще го купя.  bouquet

Ако едно дете значително е напреднало със симптомите на пубертета спрямо връстниците си аз бих ревизирал отново това с какво се храни. Често неподходящата храна в тази възраст ускорява процеса.
Съгласна съм за храната. За съжаление при нас е ген. И аз, и майка ми сме подранили доста с пубертета. Докато приятелките ми скачаха на ластик, аз ревях отстрани, че ме боли коремът, защото съм в цикъл. Само че не им споделях, тъй като ме беше срам.

# 129
  • София
А, сега нагласата е друга. Моята се притесняваше, че няма цикъл, когато беше на 12. Всички в класа имали. Дойде й на 13 - миналото лято. Била последна. Сега рИве пък, защо го имала Simple Smile

# 130
Навремето и аз нямах търпение да ми дойде Crazy
Сега това ми е най-омразното нещо от това да бъдеш жена.

# 131
yahoo ,и моята дъщеря има често кървене от носа.
Какъв витамин C давате ?

От тези които са с аромати и могат да се сдъвчат (500мг). Много й харесват на вкус, като бонбони са и сама си ги търси като едвам се разбрахме да е само по едно на ден. Jamieson са най-популярни при нас в Канада, но не вярвам, че марката е от някакво значение за витамин C.

# 132
А как са отношенията помежду ви? А с другите - братя/сестри? Аз напоследък не мога да намеря подход, много бързо се паля, тя също и току спретнем някой скандал. Обикновено причината е моя забележка, при която тя отрича да е виновна и винаги започва да плаче и да твърди, че не сме чули или разбрали добре и, че винаги на нея се караме. После започва дълъг спор, често завършващ с разклатените ми нерви. Притеснявам се, че не мога да намеря правилния подход. Не искам да се чувства неразбрана и недооценена, но честно понякога ми идва в повече. Със сестра си постоянно се заяжда и все гледа да я дразни. Напоследък проявява наченки и на егоизъм.
Вероятно проблема е в моя телевизор, на моменти съм направо отчаяна, че не мога да се справя.

# 133
  • София
Дъщеря ми няма братя и сестри. Но пък й взех кученце и доста благотворно въздействие й оказва. Иначе моята винаги си е била своенравна и темпераментна, същата като мен е - чувствителна, пали от раз, прави голяма драма и после омеква като памуче. Но засега се справяме. Ревем понякога, обясняваме се и накрая приключваме с прегръдки и целувки.

# 134
  • Бургас
Това съм си изпринтила:
https://dama.bg/article/pismoto-koeto-tvoiat-tijnedzhur-ne-mozhe … -ti-napishe/9839/

Май и аз трябва по-често да си го препрочитам.

Общи условия

Активация на акаунт