Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 6 121
Много се говори за тв в постовете, но тя е отживелица. А има и много домове, в които тв се гледа на високосна година и от родителите (у нас например). За мен рискът от пристрастяване към интернет и компютърни устройства е значително по-голям. В коментарите обаче не виждам да е засегнат. 6 години е достатъчно съзнателна възраст, за да започне да се случва.

Иначе за деца под 2-3 години за мен е недопустима въобще употребата на екрани.

# 16
  • Мнения: 475
Здравейте, освен реален риск от пристрастяване към мобилните телефони и таблети, има и съществен риск за разваляне на зрението поради НЕМИГАНЕ и ВТОРАЧВАНЕ. На тази възраст трябва да е овладяна фината моторика, както са предложили другите съфорумци - апликиране, рисуване, щриховане, даже помощ в кухнята на мама - белене на чесън и други безобидни дейности.

# 17
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 380
ТВ не им ограничавам, но когато мога да ги изведа са навън, та има дни, в които им се събират по час- два да гледат. Особено ако са на ясла и градина. 30мин сутрин и толкова вечер. Телефон и таблет само когато пътуваме, а при нас пътуването често е по 3-4 часа поне и тогава им давам по 30мин на големия( 6г.7м) да играе, а на малката(3 г) да гледа песни.  Сина ми е късоглед и астигматик. Очната лекарка каза че над час на ден му вредят. Ако това би ви ориентирало хубаво. Simple Smile

# 18
  • София
  • Мнения: 4 257
Здравейте,
Благодаря на всички за отговорите. Разбира се, че я включваме да помага. Играем настолни игри, други дребни задачки решаваме. но, примерно,когато малкото дете спи за два часа следобяд - не можем да сме навън. Поиграем нещо с нея, или някой от нас излезе с нея навън, но наистина ако сме и двамата вкъщи тя изтрещява. Тогава даваме тел, тя пък се сърди, когато след 30-ина минути й го вземем.
Иначе - когато сме цял ден навън, няма проблеми и вече за краткото време не гледа телефон, но е Ок с това.

По-скоро уклонът на питането ми беше именно дали и колко е опасно. Помня, че навремето нашите (заради очите главно)  не ми даваха да гледам ТВ - даже Милион и едно желания не успявах цялото да гледам (това, разбира се, не ми попречи да развия високи диоптри късогледство Grinning).

Според мен също от ТВ не може да научи кой знае какво, но има някои детски анимационни филмчета, които в умерено количество биха помогнали да не скучае детето, докато стане време за излизане или за друга дейност. Те пращят от енергия на тази възраст, но все още не могат рационално сами да я изразходват, си мисля.

# 19
  • София
  • Мнения: 19 345
Ох, тия летни следобеди. Ами в името на тишината и спокойствието, разрешете й. Няма смисъл да си крещите по никое време.

# 20
  • Мнения: 12 061
Според мен днешните телевизори не са като едно време. Те бяха вредни заради трептенето на екрана. При днешните това го няма.
По-скоро притеснението би било да не се пристрасти и да иска постоянно да гледа.

На моя син му се разрешава да гледа. Повече телевизия, таблет по-малко, понеже е с малък екран. Пускам му филмите на Дисни. Не мисля, че са лоши, даже напротив.  Peace

От Нешънъл пък научава много за животните. Малко е по-неподходящо, защото има предавания, в които дават кръв /за акули, мечки и т.н./, но пък това е част от природата. Гледа и едно предаване Теория на глупостта. Научава разни неща за физиката.

Единствено от предаванията на Нешънъл не пускам Разследване на самолетни катастрофи. /то това и аз не мога да го гледам/  Cry

# 21
  • Мнения: 2 442
Здравейте на всички,
Имам въпрос и ще се радвам да чуя мненията ви. По колко смятате, че е Ок на ден да гледа едно дете ТВ или телефон/таблет. Питам, защото нашето дете (на 6 г.) все още е силно ограничено. На практика никаква ТВ, от време на време клипчета на телефона (по 20-30 мин). Въпросът ми е провокиран от това, че понякога тя "изтрещява" буквално от скука, имаме и малко бебе, но пък жена ми е твърдо против висенето по телефони и таблети. Вероятно е права, разбира се, но все си мисля, че някаква образователна ТВ или дори детски филмчета биха били полезни за развитието на детето. Разбира се, в детската им пускат ТВ, така че не е съвсем да гледа като индианец телевизора.

И така, предварително благодаря за вашите мнения!

Телефон не давам - телефонът си е мой заедно с чанта, портмоне, служебен компютър, фотоапарат и още подобни предмети. Детето се е научило и не пипа.

Телевизия гледа по около 45 мин. или час, но не всеки ден. Гледа Ник джуниър и Дисни джуниър. Никога не му предлагам да гледа, но и като цяло не отказвам. Единствено искам да се е нахранил и свършил домашните за предучилищната. Изключение правя, когато трябва да прави инхалации - тогава със ставането сутрин включвам инхалатора + телевизора. За съжаление последната година правим инхалации през 2-3 седмици за около седмица. Когато пътуваме, носим портативно двд - върши идеална работа в самолети и ресторанти. Хората не са длъжни да ми търпят детето. В кола и рейс не става - на моето му става зле.

Понякога се сеща, че иска да му купя Нинтендо, но това ще стане, когато се научи да чете и да пише и придобие някакъв самоконтрол - може би около 10-годишна възраст. Дотогава само ДВД-то му се полага.

Общи условия

Активация на акаунт